Αθλητισμος

Το «τρεμπλ» που κυνηγά ο Ολυμπιακός

Η δήλωση του Μαρινάκη που θα συζητηθεί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ολυμπιακός
Άνετη νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού © EUROKINISSI/ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ

Ο Ολυμπιακός επικράτησε του Παναθηναϊκού με 3-0 στο «Καραϊσκάκης» αλλά ο μεγάλος στόχος της φετινής σεζόν είναι το τρεμπλ.

Μπαίνοντας στα πλέι οφ και από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε με αφαίρεση επτά βαθμών, ο Ολυμπιακός αγκάλιασε το φετινό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Η διαφορά είναι αυτή τη στιγμή στο +19 από τους «Δικεφάλους» και αν νικήσει την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ την επόμενη αγωνιστική, θα κατακτήσει και μαθηματικά έναν από τους πιο δίκαιους τίτλους στην ιστορία του.

Μέχρι τότε προέχει το Κύπελλο. Την Τετάρτη θα διεξαχθεί ο επαναληπτικός ημιτελικός Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, με τους «ερυθρόλευκους» να θέλουν να ανατρέψουν το εις βάρος τους 3-2 και να πάνε στον τελικό.

Αυτή τη στιγμή, ο Ολυμπιακός δείχνει τουλάχιστον μια κλάση πάνω από κάθε ελληνική ομάδα και δεν περιμέναμε το χθεσινό 3-0 επί του Παναθηναϊκού για να το καταλάβουμε. Υπάρχει πληθώρα επιλογών σχεδόν σε όλες τις γραμμές, μια γερή βάση και ένας προπονητής, ο Πέδρο Μάρτινς, που κάνει καταπληκτική δουλειά.

Βάσει όλων των παραπάνω στοιχείων ήρθε και μια δήλωση του Βαγγέλη Μαρινάκη που έκανε αίσθηση: «Μπορούμε να περάσουμε τους Γουλβς και μετά είναι μόνο τρία παιχνίδια για να πάρουμε το Γιουρόπα Λιγκ. Είμαι αισιόδοξος».

Τέτοιες δηλώσεις από πρόεδρο του Ολυμπιακού είχαν πολλά χρόνια να γίνουν, από την εποχή του Σωκράτη Κόκκαλη. Τότε βέβαια όλες αυτές οι προσδοκίες είχαν διαψευστεί παταγωδώς, όμως τώρα τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Δεν λέει κανείς ότι ο Ολυμπιακός είναι από τα φαβορί για το Γιουρόπα, όμως η φετινή κατάσταση τον ευνοεί. Τα παιχνίδια θα γίνουν σε ουδέτερο έδαφος, χωρίς θεατές και θα είναι μονά.

Δηλαδή ακόμη και με κάποιο μεγαθήριο να πέσουν οι Πειραιώτες (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ή Ίντερ), αν πιάσουν πολύ καλή απόδοση, αν έχουν τύχη, τότε μπορεί και να πάρουν μια μεγάλη πρόκριση. Κάτι που θα ήταν πολύ πιο δύσκολο σε διπλές αναμετρήσεις. Μέχρι τότε, όμως, έχουμε καιρό, σχεδόν ενάμιση μήνα. Ο Ολυμπιακός πρέπει να ολοκληρώσει τις εγχώριες υποχρεώσεις του, να δώσει τη ρεβάνς με τους Γουλβς και μετά βλέπουμε τι μπορεί να γίνει.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ