Αθλητισμος

«Καρφιά» για όλους στην αυτοβιογραφία του σερ Άλεξ Φέργκιουσον

Αλλά κυρίως για τον Ντέιβιντ Μπέκαμ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
52069-106257.jpg

«Νόμιζε ότι είναι σημαντικότερος από τον προπονητή και έπρεπε να φύγει», είπε νέτα σκέτα ο πρώην τεχνικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τον πρώην αρχηγό της εθνικής Αγγλίας, Ντέιβιντ Μπέκαμ στην παρουσίαση της αυτοβιογραφίας του που μόλις κυκλοφόρησε στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σύμφωνα με τον σερ Άλεξ τα πρώτα μαύρα σύννεφα στη σχέση του με τον Μπέκαμ παρουσιάστηκαν το 2003 όταν ο τεχνικός επέκρινε τον παίκτη του για την κακή του απόδοση στην αναμέτρηση με την Άρσεναλ για το Κύπελλο Αγγλίας το 2003. Ένα ματς στο οποίο ηττήθηκαν οι κόκκινοι διάβολοι από τα κανόνια.

n

«Τη στιγμή που ένας παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πίστευε ότι ήταν πολυτιμότερος από τον τεχνικό, έπρεπε να φύγει. Αυτό ήταν το τελευταίο καρφί στο φέρετρο του Μπέκαμ», είπε ο Φέργκιουσον και πρόσθεσε ότι τη στιγμή που παντρεύτηκε τη Βικτόρια όλα άλλαξαν στη ζωή του Ντέιβιντ Μπέκαμ. «Επέλεξε να γίνει μια διασημότητα, να γίνει γνωστός για πράγματα άσχετα με το ποδόσφαιρο», συμπλήρωσε όλο καλοσύνη ο σερ Άλεξ αλλά έβαλε και λίγο νερό στο κρασί υποστηρίζοντας ότι ο Μπέκαμ συνέβαλε σημαντικά στην επιτυχία της Γιουνάιτεντ και έγινε «πρότυπο για κάθε παιδί στον κόσμο που αγαπά το ποδόσφαιρο».

n

Ο πρώην τεχνικός των Κόκκινων Διαβόλων είναι αδιαμφισβήτητα από τους πιο πετυχημένους στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου και έδωσε τέλος στην πολυετή καριέρα του τον Μάιο. Στα 26 χρόνια παρουσίας του στον πάγκο της Γιουνάιτεντ κατέκτησε 38 κύπελλα και προπόνησε ονόματα μεγαθήρια του ποδοσφαίρου από τον Ερίκ Καντονά και τον Ράιαν Γκιγκς μέχρι τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον Μπράιαν Ρόμπσον.

Στην αυτοβιογραφία του δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική για πολλούς.

Για τον Γουέιν Ρούνι είπε ότι έχασε την «παλιά του ορμή διότι όλη την περσινή σεζόν δεν ήταν φορμαρισμένος».

n

Σύμφωνα με τον σερ Άλεξ ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ο πιο προικισμένος παίκτης που έχει ποτέ μανατζάρει και τον αποκαλούσε «μάγο» της μπάλας.

Το πιο σκληρό σημείο στο σώμα του Ρόι Κιν είναι η γλώσσα του.

Η εθνική Αγγλίας δεν θα κατακτήσει ποτέ το Παγκόσμιο Κύπελλο αν δεν καταφέρει να αποκτήσει τεχνικά προικισμένους παίκτες σαν αυτούς της Βραζιλίας.

Ακόμα δεν γνωρίζει ποιος παίκτης της Άρσεναλ τού πέταξε ένα κομμάτι πίτσα στο Ολντ Τράφορντ.

Δύο φορές απέρριψε πρόταση να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της εθνικής Αγγλίας.

Λ.Χ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ