Αθλητισμος

ΑΕΚ-Μπάγερν: Μια βραδιά διαφορετική από τις άλλες (video)

Το πιο glamorous ματς των τελευταίων ετών δίνει σήμερα η «Ένωση»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
4594434.jpg
© ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI

Η δυναμικότητα των ελληνικών ομάδων είναι γνωστή μέσα στο πέρασμα των χρόνων. Ποτέ δεν καταφέραμε να γίνουμε υπερδύναμη στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και ούτε πρόκειται. Γι’ αυτό, κάποια ματς θα είναι πάντοτε ξεχωριστά. Είναι τα ματς απέναντι σε πολύ μεγάλους, τεράστιους συλλόγους, που η μοίρα τους φέρνει στην Ελλάδα.

Ένα απ’ αυτά τα παιχνίδια είναι το σημερινό της ΑΕΚ με την Μπάγερν Μονάχου. Ο μεγαλύτερος αγώνας για τους «κιτρινόμαυρους» εδώ και αρκετά χρόνια. Όχι από άποψη ενδιαφέροντος, αλλά πρεστίζ.

Όταν δεν έχει σημασία η βαθμολογία ή η πρόκριση, αλλά η πρόκληση να αντιμετωπίσει μία τέτοια ομάδα. Γι’ αυτό και το ΟΑΚΑ θα είναι κατάμεστο σήμερα στις 19.55 από 60 και πλέον χιλιάδες ανθρώπους. Η ΑΕΚ μπορεί να έχει μηδέν βαθμούς στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, μπορεί να μην συνεχίσει καν στο Γιουρόπα Λιγκ ως τρίτη, αλλά ο κόσμος θα πάει μαζικά σήμερα στο γήπεδο.

Διότι τέτοιες βραδιές μένουν. Αν η ΑΕΚ πάρει μια ισοπαλία από την Μπάγερν, θα τη μνημονεύουμε για χρόνια, όπως έχει συμβεί και άλλες φορές στο παρελθόν.

Είναι εκείνες οι βραδιές που οι νίκες μετράνε… διπλές, αφού θα έχουν έρθει απέναντι σε έναν σαφώς ανώτερο. Αν η ΑΕΚ αγωνιζόταν σήμερα πχ. με τον Άγιαξ το γήπεδο ίσως να ήταν μισοάδειο και σίγουρα το φρόνημα δεν θα ήταν υψηλό. Όμως, κόντρα στην Μπάγερν τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Οι περισσότεροι πιστεύουν πως θα χάσει τη ομάδα τους, αλλά θα είναι εκεί για να την υποστηρίξουν με όλη τους τη δύναμη. Κι αν τελικά χάσει, θα θαυμάσουν –έστω και κρυφά- τον μεγάλο αντίπαλο, ένα από τα σπουδαιότερα ονόματα στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Νόιερ, Μπόατενγκ, Χούμελς, Αλάμπα, Τιάγκο Αλκάνταρα, Χάμες Ροντρίγκες, Ρόμπεν, Μίλερ, Λεβαντόφσκι είναι μόνο μερικοί από τους παίκτες των Βαυαρών, που ενδέχεται να δούμε σήμερα στην Αθήνα. Μόνο ο Ριμπερί θα λείψει λόγω τραυματισμού.

Και ειδικά φέτος που η Μπάγερν δεν ξεκίνησε καλά στην Μπουντεσλίγκα, ενώ έφερε και εντός έδρας ισοπαλία με τον Άγιαξ στο Τσάμπιονς Λιγκ, έχει έναν λόγο παραπάνω να παίξει καλά και να πάρει τη νίκη, δυσκολεύοντας κι άλλο το έργο των παικτών του Ουζουνίδη.

Για να μπούμε λίγο καλύτερα στο κλίμα, το επίσημο βίντεο της Μπάγερν από τη χθεσινή μέρα είναι κατατοπιστικό και συνάμα απολαυστικό. Ξεκινά με την αναχώρηση από το Μόναχο και καταλήγει στη βραδινή προπόνηση στο Ολυμπιακό Στάδιο. Στο ενδιάμεσο παίρνουμε «τζούρες» από «Ελ. Βενιζέλος», Μιχαλακοπούλου, Χίλτον, τη θέα από το Galaxy και φυσικά ένα κάδρο του Παρθενώνα.

Before AEK: the Entire Day Behind the Scenes at FC Bayern | Champions League - Matchday 3

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ