Αθλητισμος

Σαβιόλα: «Γι’ αυτό είμαι εδώ»

Έλαμψε εχθές το νέο απόκτημα του Ολυμπιακού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
47815-98681.jpg

Ο νέος Χαβιέρ Σαβιόλα και ο παλιός Νταβίντ Φουστέρ γύρισαν το ματς εχθές στο Γ. Καραϊσκάκης, ο Ολυμπιακός νίκησε τον μαχητικό Ατρόμητο με σκορ 2-1 και από την 2η αγωνιστική βρέθηκε μόνος του στην κορυφή της βαθμολογίας. Οι Πειραιώτες έπαιξαν επιθετικά στο β΄ημίχρονο με σύστημα 4-4-2 και έδειξαν πολύ καλά στοιχεία ομάδας συνόλου.

Το νέο απόκτημα του Ολυμπιακού έλαμψε στο Φάληρο και αποθεώθηκε για τον υψηλό δείκτη τεχνικής κατάρτισης που διαθέτει. Ο Σαβιόλα άνοιξε λογαριασμό στο σκοράρισμα, ενώ είχε σουτ στο οριζόντιο δοκάρι (63΄).

Μετά το τέλος του αγώνα, ο σπουδαίος επιθετικός τόνισε: «Γι' αυτό είμαι εδώ, σημασία έχει να βοηθάμε την ομάδα και όχι τι κάνουμε εμείς. Αφιερώνω το γκολ στη μικρή μου κόρη που ήταν εδώ, αλλά και στον κόσμο που πίστεψε σε μένα. Είναι μια βραδιά που θα πάω πολύ ευτυχισμένος στο σπίτι μου. Σε μια ομάδα είναι πολύ σημαντικό να έχει εναλλακτικές λύσεις. Ο Ατρόμητος έπαιξε καλά αμυντικά, εμείς έπρεπε να βρούμε λύση να ανοίξουμε δρόμο. Αποφασίσαμε να παίξει λίγο πιο μπροστά ο Μήτρογλου και εγώ λίγο πιο πίσω στη γραμμή κρούσης. Ετσι βρήκαμε τη λύση και αυτό είναι το σημαντικό. Πάντα θέλω να έχω παίκτη μπροστά, επειδή λόγω του ύψους μου δεν μπορώ να πλησιάσω τους αντιπάλους οι οποίοι με κλείνουν. Προτιμώ να έχω το χώρο για να κάνω τη δουλειά μου στο τερέν. Η αλήθεια είναι ότι νιώθω προνομιούχος που έχω παίξει σε τόσο μεγάλες ομάδες, όπως είναι οι Μπαρτσελόνα, Ρεάλ. Όμως θεωρώ ότι και ο Ολυμπιακός είναι εξίσου σημαντικός σύλλογος. Είναι σημαντικό να κατανοούμε το βάρος, να διαχειριζόμαστε την πίεση, να καταφέρνουμε να προσφέρουμε και να έχουμε πάντα τη στήριξη του κόσμου. Οι απαιτήσεις του Ολυμπιακού είναι σίγουρα πολύ μεγάλες».

Σε ερώτηση για την απόφαση πού πήρε για να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό σε εποχή κρίσης στην Ελλάδα, ο Σαβιόλα τόνισε: «Ξέρω ποια είναι η οικονομική κατάσταση. Εδώ και πολλά χρόνια, από το 2004 και τους Ολυμπιακούς, υπήρχε η επαφή με τον Ολυμπιακό. Είναι σημαντικό για έναν παίκτη να νιώθει ότι τον θέλει ένας σύλλογος και ότι στηρίζεται πάνω του. Η επιμονή δίνει κίνητρο στον ποδοσφαιριστή. Ηρθα εδώ, θεωρώ ότι δεν έχω κάνει λάθος. Είναι εδώ ο Τσόρι (Ντομίνγκες) και ο Ιμπαγάσα. Μπορεί γενικά τα πράγματα να μην είναι τα καλύτερα, αλλά ξέρω ότι η ομάδα με στηρίζει».

Δ.Κ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ