- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Κεφαλονιά: Πνίγηκε 54χρόνος δύτης – Ήταν γιος του βοσκού των Ιμίων
Κεφαλονιά – Θάνατος 54χρονου Καλύμνιου δύτη: Τι έδειξαν πραγματογνωμοσύνη και ιατροδικαστική εξέταση.
Τη νεκροψία αναμένουν οι λιμενικές αρχές προκειμένου να διαλευκανθούν τα αίτια του θανάτου του 54χρονου πολύπειρου Καλύμνιου δύτη, χθες στην Κεφαλονιά. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, ο 54χρονος, που είχε φτάσει στην Κεφαλονιά με το καΐκι του, ψάρευε με τη μέθοδο του «ναργιλέ», δηλαδή με σωλήνα ο οποίος τον τροφοδοτούσε με αέρα, από την επιφάνεια με ένα κομπρεσέρ.
Κατά τη διάρκεια του ψαρέματος, ο βοηθός του δύτη, τον είδε να επιπλέει ημιλυπόθυμο και ενημέρωσε το Λιμενικό Κεφαλονιάς, σκάφος του οποίου έσπευσε στο σημείο, ανέσυρε τον 54χρονο, τον μετέφερε στο λιμάνι του Ληξουρίου, όπου τον παρέλαβε ασθενόφορο. Στο «Ματζαβινάτειο» όπου και διακομίστηκε, διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Ο 54χρονος ψαράς που έχασε τη ζωή του ήταν γιος του βοσκού των Ιμίων, Αντώνη Βεζυρόπουλου. Ήταν το πέμπτο από τα έξι παιδιά του. Στην Κάλυμνο κάνουν λόγο για έμπειρο δύτη.
Στην πραγματογνωμοσύνη από το λιμεναρχείο Κεφαλονιάς που πραγματοποιήθηκε, διαπιστώθηκε ότι ο μηχανισμός, δηλαδή κομπρεσέρ και σωλήνας, λειτουργούσαν χωρίς κανένα πρόβλημα. Ο δύτης του λιμενικού που καταδύθηκε στο σημείο που αλίευε ο πολύπειρος 54χρονος, που ήταν σε βάθος 35 μέτρων, δεν βρήκε κάτι αξιοσημείωτο. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Ζακύνθου, ο σωλήνας ήταν άθικτος. Καταρρίπτεται έτσι η θεωρία του σκάφους που πέρασε και τον έκοψε.
Όσον αφορά στην ιατροδικαστική εξέταση, ο ιατροδικαστής Ανδρέας Γκότσης ολοκλήρωσε τη νεκροψία – νεκροτομή το πρωί της Πέμπτης (4/8), χωρίς να υπάρξει κάποιο σημαντικό εύρημα. «Τυπικά ευρήματα πνιγμού» δήλωσε ο ίδιος στην ΕΡΤ.
Η ανακοίνωση του Λιμενικού:
«Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κεφαλληνίας, από το δεύτερο μέλος του πληρώματος Ε/Π-Α/Κ σκάφους, για ανάσυρση ημιλιπόθυμου 54χρονου ημεδαπού άνδρα, ο οποίος διενεργούσε υποβρύχια αλιεία στη θαλάσσια περιοχή “ΓΕΡΟΓΟΜΠΟΣ” Παλλικής ν. Κεφαλληνίας.
Άμεσα, στην περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., προς παροχή συνδρομής, το οποίο αρχικά μετέφερε τον ανωτέρω στον λιμένα Ληξουρίου, ενώ στη συνέχεια ο άνδρας διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο “ΜΑΤΖΑΒΙΝΑΤΕΙΟ” Ληξουρίου Κεφαλληνίας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.
Από το Λιμεναρχείο Κεφαλληνίας παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ίδια μίλησε για πρώτη φορά αναλυτικά μέσω TikTok,
Καταδικάστηκε σε θάνατο έπειτα από οκτώ μήνες κράτησης
Ο Τζέιμς ΜακΚρέρι Β΄ αποχώρησε από το έργο τον Οκτώβριο του 2025
Tα επιστημονικά δεδομένα παραμένουν περιορισμένα
Απέρριψε το ενδεχόμενο διχοτόμησης
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υπογράμμισε τον ρόλο της τεχνολογικού κολοσσού
Ο δημοσιογράφος δεν την δέχεται
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Zητά επιστημονικά τεκμηριωμένες θέσεις για τις ιατρικές πράξεις που μπορούν να εκτελούνται ανά ειδικότητα
Οι δηλώσεις πριν την αυριανή αναμέτρηση κόντρα στη Σερβία
Ελευθερώθηκε η γυναίκα, συνελήφθη ο άντρας
Τα όσα δήλωσε η παρουσιάστρια
«Δεν παραχαράσσεται και δεν διαγράφεται με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης»
Οι δύο χειριστές κατάφεραν να εγκαταλείψουν εγκαίρως το αεροσκάφος
Ένα χάσμα μεγαλύτερο του ενός αιώνα
Τι αναφέρει το βρετανικό δημοσίευμα - Η αναζήτηση μιας «ενδιάμεσης» λύσης
Ο πρώην παραγωγός αναμένεται να ακούσει νέα ποινή και στην Καλιφόρνια
Οι σημερινοί επιχειρηματίες δεν είναι καλύτεροι ή χειρότεροι από τους προηγούμενους. Είναι απλά διαφορετικοί
Τελέστηκε σήμερα η κηδεία της Πηνελόπης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.