- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Οι Pink Floyd ζητούν $500 εκατ. για τα δικαιώματά τους - Μαζί με το «The Wall»
Τέσσερα ονόματα στη λίστα των πιθανών αγοραστών
Οι Pink Floyd αναμένεται να προχωρήσουν στην πώληση του μουσικού καταλόγου τους, μαζί με το «The Wall» και ζητούν 500 εκατομμύρια δολάρια
Οι Pink Floyd ζητούν τουλάχιστον 500 εκατομμύρια δολάρια σε περίπτωση που συμφωνήσουν να πουλήσουν τα δικαιώματά τους, αναφέρουν πληροφορίες από το περιβάλλον τους που επικαλείται το Bloomberg. Μία συμφωνία, που αν ολοκληρωθεί θα είναι μια από τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην ιστορία της μουσικής.
Το συγκρότημα γνωστό για επιτυχίες όπως το "Money" και το "Comfortably Numb" πουλά τον κατάλογο ηχογραφήσεων και τραγουδιών του, καθώς και τη δύναμη να δημιουργεί κανείς προϊόντα με βάση το συγκρότημα. Ο Patrick McKenna, ο οποίος εκπροσωπεί το συγκρότημα στη διαδικασία, δεν απάντησε σε email των ΜΜΕ που ζητούσαν να τοποθετηθεί στις φήμες. Ο McKenna έχει περιορίσει τη λίστα των πιθανών αγοραστών σε τέσσερις. Τα ονόματα περιλαμβάνουν Warner Music Group Corp., Sony Music Entertainment και BMG. Να θυμίσουμε πως η Sony και η Warner διανέμουν ήδη μέρος της μουσικής των Pink Floyd.
Το βρετανικό ροκ συγκρότημα κυκλοφόρησε μερικούς από τους πιο δημοφιλείς δίσκους όλων των εποχών, συμπεριλαμβανομένων των "Dark Side of the Moon" και "The Wall", δύο άλμπουμ που καθόρισαν τη μουσική στη δεκαετία του 1970. Το συγκρότημα έχει πουλήσει 75 εκατομμύρια δίσκους στις ΗΠΑ, που τους φέρνει στη 10η θέση όλων των εποχών ως προς τις πωλήσεις, σύμφωνα με την Ένωση Ηχογραφήσεων της Αμερικής.
Πολλοί διάσημοι μουσικοί έχουν πουλήσει πλήθος καταλόγων τραγουδιών τα τελευταία χρόνια, κεφαλαιοποιώντας το ενδιαφέρον τόσο από μουσικές εταιρείες όσο και από χρηματοοικονομικές εταιρείες. Ο Μπομπ Ντίλαν πούλησε τις ηχογραφήσεις του στη Sony Music σε μια συμφωνία που εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 150 εκατομμύρια δολάρια και τον κατάλογο τραγουδιών του στη Universal Music σε μια συμφωνία μεταξύ 200 και 300 εκατομμυρίων δολαρίων.
Οι επενδυτές αρχίζουν να γίνονται επιφυλακτικοί σχετικά με την αγορά δικαιωμάτων μουσικής λόγω των αυξανόμενων επιτοκίων και της αβεβαιότητας για την οικονομία. Αλλά η ζήτηση παρέμεινε σταθερή στην κορυφή της αγοράς. Το να συμφωνήσουν όλα τα μέλη των Pink Floyd για οτιδήποτε ήταν μια πρόκληση εδώ και δεκαετίες. Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 1965 υπό τη διεύθυνση του τότε τραγουδιστή Syd Barrett, ο οποίος έφυγε τρία χρόνια αργότερα. Ο τραγουδιστής και μπασίστας Roger Waters άφησε το συγκρότημα το 1985 και αργότερα μήνυσε τους συναδέλφους του για τη χρήση του ονόματος. Ο Roger Waters και τα υπόλοιπα μέλη τσακώθηκαν όλα αυτά τα χρόνια καθώς το συγκρότημα, με επικεφαλής τον κιθαρίστα David Gilmour, συνέχιζε να κυκλοφορεί δίσκους.
Αυτός είναι ένας μεγάλος λόγος που επέλεξαν τον McKenna, ο οποίος διευθύνει τη συμβουλευτική ομάδα Ingenious Media με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, για να τους καθοδηγήσει στη διαδικασία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φήμες για πιθανή συνεργασία στο soundtrack της νέας ταινίας
Οι ηγέτες της νορβηγικής black metal σκηνής για ένα μοναδικό show στην Αθήνα, στο Floyd Live Music Venue
Το μουσικό σύνολο Les Arts Florissants ερμηνεύει Μπαχ με όργανα εποχής
Το ανδρόγυνο στιλ και οι πυρετικές κραυγές του ενσάρκωσαν το πνεύμα και τον ήχο της ροκ κοσμογονίας
Ο διαγωνισμός τραγουδιού θα πραγματοποιηθεί στην Αυστρία τον Μάιο
Ο πρόεδρος Χέρτσογκ χαιρετίζει την απόφαση της EBU
Υπήρξε βασικό μέλος των Blues Brothers, του συγκροτήματος των Τζον Μπελούσι και Νταν Ακρόιντ
Η σπουδαία καλλιτέχνιδα επιστρέφει στη χώρα μας
Ποιες χώρες ανακοίνωσαν ότι θα απέχουν από τον διαγωνισμό
Με το νέο του άλμπουμ «Ανάμεσα» ανανεώνει το ελληνικό τραγούδι. Πριν βρεθεί «Ανάμεσα σε φίλους» στο Παλλάς, ταξιδέψαμε μαζί του ακούγοντας και μιλώντας
Ένα από τα σημαντικότερα ονόματα του σύγχρονου metal ήχου
Οι παραγωγοί του Voice 102.5 μιλούν για το ραδιόφωνο
Σχέδιο με το σύνθημα «Another Prick in the Wall» μετά τις προσβλητικές δηλώσεις
Το βίντεο φαινόταν να προωθεί τη καμπάνια του κατά της παράνομης μετανάστευσης
Το πρόγραμμα της εορταστικής μουσικής βραδιάς - Με έργα από την Αναγέννηση έως τον 20ό αιώνα
Η ποπ σταρ μοιράστηκε το επίσημο τρέιλερ του φιλμ «The Eras Tour: The Final Show»
Μια ονειρική βραδιά για τους νοσταλγούς του πανκ ροκ των 90s
Ο Ασάφ Αβιντάν μιλάει στην Athens Voice για τον νέο του δίσκο, τις δυσκολίες και όσα του έλειψαν από τις ζωντανές εμφανίσεις, λίγο πριν ανέβει στη σκηνή του Floyd
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.