Μουσικη

Amy Winehouse: Δημοπρασία με 800 αντικείμενά της

Τα έσοδα θα διοχετευτούν σε νέους και ενήλικες που έχουν προβλήματα με το αλκοόλ και τα ναρκωτικά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γυναίκα κοιτά το smartphone της με φόντο πορτρέτο της Amy Winehouse
© EPA/PEDRO FREITAS SILVA

800 προσωπικά αντικείμενα της Amy Winehouse δημοπραττεί ο οίκος Julien's Auctions στις 6 και 7 Νοεμβρίου.

Δέκα χρόνια μετά τον θάνατό της, δημοπρατούνται διάφορα αναμνηστικά αντικείμενα της Amy Winehouse. Μεταξύ αυτών, τα ρούχα που φορούσε στη τελευταία καταστροφική συναυλία της στο Βελιγράδι όπου ήταν μεθυσμένη και το κοινό, 20.000 άτομα, τη γιούχαρε: ένα κοντό, πράσινο και μαύρο φόρεμα σχεδιασμένο από τη Naomi Parry. Αυτό το φόρεμα αναμένεται να πουληθεί σε τιμή από 15.000 έως 20.000 δολάρια. Στη δημοπρασία που θα γίνει στις 6 και 7 Νοεμβρίου στο Μπέβερλι Χιλς, εκτός από δεκάδες φορέματα, βγαίνουν βιβλία, δίσκοι, τσάντες, παπούτσια και αξεσουάρ - συνολικά 800 αντικείμενα. H Amy Winehouse είχε τεράστια γκαρνταρόμπα από φορέματα Dolce and Gabbana και Fred Perry, ένα μπουστάκι λεοπάρ που εκτιμάται ότι θα πιάσει από 800 μέχρι 1600 δολάρια, ένα στράπλες σχεδιασμένο από τη Micheline Pitt που ίσως φτάσει τα 6.000 δολάρια και μια λουστρινένια τσάντα Giorgio Armani μαζί με ένα προσωπικό σημείωμα του σχεδιαστή. Μερικά από τα ρούχα δεν πρόλαβε να τα φορέσει, ενώ άλλα ήταν αγορασμένα για συναυλίες που ακυρώθηκαν.

Ο οίκος δημοπρασιών Julien's Auctions, που παραδέχεται ότι αυτή η κίνηση είναι «ευαίσθητο ζήτημα», περιλαμβάνει στη λίστα ακόμα και σουτιέν της Βρετανίδας ντίβας. Αλλά είναι για καλό σκοπό: τα έσοδα θα διοχετευτούν σε νέους και ενήλικες που έχουν προβλήματα με το αλκοόλ και τα ναρκωτικά. Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών, ήταν δύσκολο να πείσουν τους γονείς να στερηθούν τα αντικείμενα της κόρης τους που πέθανε στα 27 της, αλλά, όπως είναι μάλλον γνωστό η οικογένεια Winehouse έχει εκμεταλλευτεί αρκετά τη φήμη της Amy πριν και μετά τον θάνατό της. Τώρα, το πρόσχημα του Mitch και της Janis είναι η ενίσχυση ενός ιδρύματος για τους εθισμένους που φέρει το όνομά της.

Η αξία της συλλογής εκτιμάται μεταξύ 1 και 2 εκατομμυρίων δολαρίων. Ήδη, μερικά αντικείμενα εκτίθενται αυτές τις μέρες στο Hard Rock Cafe της Νέας Υόρκης, ένα μέρος που οφείλει τη φήμη του στα αναμνηστικά των ροκ σταρ.

Amy Winehouse belongings expected to reach $2 mn at auction • FRANCE 24 English

Η Amy Winehouse θεωρείται, εκτός από μοναδική φωνή για τις αρχές του 21ου αιώνα, fashion icon που ξανάφερε στη μόδα το χτένισμα beehive, τα στενά μπουστάκια και τις φούστες με φουρό.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ