Κινηματογραφος

«No Time to Die»: τέλος χρόνου για τον Ντάνιελ Κρεγκ

Η 25η ταινία του Τζέιμς Μποντ άξιζε την αναμονή

fotini-alevra.jpg
Φωτεινή Αλευρά
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«No Time to Die»: τέλος χρόνου για τον Ντάνιελ Κρεγκ

Τι Να Δω Σήμερα: "No Time to Die" του Κάρι Τζότζι Φουκουνάγκα - Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας

Ύστερα από σχεδόν δύο έτη αναμονής -η οποία τελικά άξιζε τον κόπο- από αυτή την εβδομάδα, το κοινό έχει επιτέλους την ευκαιρία να παρακολουθήσει τα 163 λεπτά της πολυαναμενόμενης για  ποικίλους λόγους, εικοστής πέμπτης ταινίας του Τζέιμς Μποντ στις αίθουσες. Σήμερα βλέπουμε, σε μία από τις 241 αίθουσες σε όλη τη χώρα στις οποίες προβάλλεται, την ταινία «No Time to Die» του Κάρι Τζότζι Φουκουνάγκα. 

Ο Τζέιμς Μποντ (Ντάνιελ Κρεγκ) επιστρέφει στην ενεργό δράση και αναλαμβάνει ακόμη μια αποστολή, μετά τον θάνατο του φίλου του από τη CIA Φίλιξ (Τζέφρι Ράιτ), η οποία τον φέρνει αντιμέτωπο με τον παραμορφωμένο Λιούτσιφερ Σάφιν (Ράμι Μάλεκ) που σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει ένα τρομερό όπλο μαζικής καταστροφής.

«No Time to Die»: τέλος χρόνου για τον Ντάνιελ Κρεγκ

Μια ταινία με εκπληκτική εισαγωγή και εντυπωσιακό πρώτο μέρος, ανατριχιαστικά επίκαιρη (δεν συνεχίζω εδώ γιατί οι παρακλήσεις για προσοχή στα spoilers υπήρξαν πολλές) και αφουγκραζόμενη φανερά την εποχή της, δίνει τροφή για τη συνέχεια του μύθου και ταυτόχρονα κλείνει ένα σημαντικό κεφάλαιο στη συνολική γνωριμία μας με τον κατάσκοπο με την άδεια να σκοτώνει. 

«No Time to Die»: τέλος χρόνου για τον Ντάνιελ Κρεγκ

Αφοπλιστικά ανθρώπινος, αιφνιδιαστικά συναισθηματικός, έξω από το γνωστό coolness και τη μάτσο εικόνα, η οποία θέλουμε δεν θέλουμε ορίζει για πολλούς το ανδρικό πρότυπο του σύγχρονου άνδρα, έξω λοιπόν από τα δεδομένα του, ο Μποντ αναζητά εναγωνίως λίγο περισσότερο χρόνο, ο οποίος φαίνεται να τελειώνει εδώ, για τον 007 ίσως όχι, για τον Ντάνιελ Κρεγκ ωστόσο ναι. Μετά από πέντε συμμετοχές σε ένα από τα πιο επιτυχημένα franchise στο σινεμά, ο Ντάνιελ Κρεγκ αποχωρεί από τον ρόλο του Τζέιμς Μποντ και αφήνει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα και τη συζήτηση να φουντώνει για το πώς θα ανανεωθεί ο θρυλικός πράκτορας.

 Ένα είναι σίγουρο, πως αυτό το επεισόδιο της σειράς των ταινιών του πιο δημοφιλούς μυστικού πράκτορα στον κόσμο, θα εντυπωσιάσει τους φανς και θα εκπλήξει ευχάριστα όλους τους άλλους.

NO TIME TO DIE | Trailer 2

Η ταινία «No Time to Die» κυκλοφορεί από 30/9 στους κινηματογράφους από την Tulip Entertainment.

No Time to Die
Ηνωμένο Βασίλειο, Η.Π.Α., 2020, Έγχρωμη
Δράσης / Θρίλερ / Περιπέτεια, 163’
Σκηνοθεσία: Κάρι Τζότζι Φουκουνάγκα
Σενάριο: Νιλ Πέρβις, Ρόμπερτ Γουέιντ, Κάρι Τζότζι Φουκουνάγκα, Φίμπι Γουόλερ-Μπριτζ
Πρωταγωνιστούν: Ντάνιελ Κρεγκ, Λεά Σεϊντού, Ράμι Μάλεκ, Λασάνα Λιντς, Άνα ντε Άρμας, Ραλφ Φάινς, Κριστόφ Βαλτς, Μπεν Γουίσο, Ναόμι Χάρις, Τζέφρι Ράιτ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ