1821 Digital Gallery
ΤΕΥΧΟΣ 782

Ελληνική λογοτεχνία από τις Εκδόσεις Βακχικόν

Νέες κυκλοφορίες ελληνικής λογοτεχνίας από τις εκδόσεις Βακχικόν
Μυθιστορήματα, διηγήματα και ποιητικές συλλογές που πρέπει να διαβάσετε
  • A-
  • A+
0
8 προτάσεις βιβλίων ελληνικής λογοτεχνίας (διηγήματα, μυθιστορήματα και ποιήματα) από τις εκδόσεις Βακχικόν

Αφορμές, Κοραής Δαμάτης, Διηγήματα
Ένα περιστατικό στον δρόμο, αφορμή. Κάτι που ειπώθηκε λαθραία, αφορμή. Κάποιο αναπάντεχο συμβάν, ένα ξαφνικό τηλεφώνημα, μια είδηση στα ψιλά, τα λόγια ενός φίλου, μια προσφώνηση, μια φωτογραφία... αφορμές που στάθηκαν ικανές για να γραφτούν οι Αφορμές του Κοραή Δαμάτη.


Κονέκτικατ, Στέργια Κάββαλου, Διηγήματα
Οι δράστες ένοπλοι, το αίμα νερό, η γη τρεμάμενη, τα ψάρια στο μπαλκόνι, οι αρουραίοι ψόφιοι, ο αριθμός των εραστών διψήφιος, οι βαθμοί κακοί, η ανάμνηση εδώ, το πόδι ένα, η ντροπή στον καναπέ, το πύον στο βυζί, η αγάπη μικρή, ο καιρός δύσκολος. Εικοσιπέντε ιστορίες για τη βία των σωμάτων, του όπλου, των αδιεξόδων, του καιρού, των ηθών, της μνήμης, των αφορισμών, της μοναξιάς, των φόβων και του πολέμου.


Μακροβίπερα, Τάκης Νταλάκος, Αστυνομικό μυθιστόρημα
Ο Χάρης Λουκάς, ο ερευνητής που «πληρώνεται και για να στενοχωριέται», επανακάμπτει. Καταδύεται στα βάθη της ανθρώπινης φύσης και αναδύεται μέσα σε πολυκατοικίες, ουρανοξύστες και ιατρεία ερπετών, αλλάζοντας με μαεστρία πτήσεις, μεταξύ Αθηνών, Σικάγου και Μήλου, λύνοντας μυστηριώδεις γρίφους, γύρω από δυο φόνους σε δυο παράλληλους κόσμους.


Γράμμα στον Αντώνη Οικονόμου, Στέφανος Κωνσταντινίδης, Μυθιστόρημα
Το μυθιστόρημα Γράμμα στον Αντώνη Οικονόμου - Στο υφαντό του ’21, είναι μια προσπάθεια να ιδωθεί η Ελληνική Επανάσταση από μια οπτική γωνιά διαφορετική από αυτή που μας παρουσιάζει η συμβατική-παραδοσιακή ιστοριογραφία, μια νέα ματιά που ρίχνει φως σε όσα, το σχολικό ιστορικό αφήγημα αλλά και αυτό της συμβατικής ιστορίας, αποσιωπούν ή αφήνουν στο περιθώριο. 


Σχετικα
Διαδραστική μυθοπλασία: δεν είναι τόσο καινούργια όσο νομίζουμε
Διαδραστική μυθοπλασία: δεν είναι τόσο καινούργια όσο νομίζουμε

O δρόμος με τα χίλια χρώματα, Έλενα Γιοβανάκη, Μυθιστόρημα
Ο Παύλος αναρωτιέται τι συνέβη και, κάποια νύχτα, τον πλάκωσε το ταβάνι της μικρής του γκαρσονιέρας. Η Σοφία ψάχνει να βρει τι απέγινε η κολλητή της και γιατί έπαψε να της μιλά. Την ίδια στιγμή, μια πανέμορφη πριγκίπισσα, δύο δίδυμοι μισθοφόροι, ένας γενναίος πολεμιστής και ένας ερωτευμένος νεαρός αναζητούν το Ιλ-Ναχίρ, το μαγικό πετράδι που έχει τη δύναμη να πραγματοποιεί τους ανεκπλήρωτους πόθους.


Έκπτωτος, Αντιγόνη Κολοβέντζου, Ποιήματα
Η Αντιγόνη Κολοβέντζου έχει συμμετάσχει σε ανθολογίες της Χριστίνας Οικονομίδου, της Λίνας Νικολακοπούλου, του Γιώργου Ανδρέου και του Θράσου Καμινάκη. Το 2017 παρουσίασε την πρώτη ατομική φωτογραφική έκθεση. Στίχοι της έχουν μελοποιηθεί από τον συνθέτη Νότη Μαυρουδή. Αυτό είναι το πρώτο της βιβλίο.


Ποιήματα 2009-2017, Ασημίνα Ξηρογιάννη, Ποιήματα
H Ασημίνα Ξηρογιάννη διδάσκει Θεατρική Αγωγή κι εργάζεται ως εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού. Είναι συγγραφέας, μεταφράστρια και κριτικός λογοτεχνίας. Διατηρεί το λογοτεχνικό ιστολόγιο Varelaki. Ποιήματά της έχουν μεταφραστεί στα Γαλλικά, Αγγλικά και Ισπανικά. Αυτό είναι το δέκατο βιβλίο της.


Σχετικα
Ίνκουμπους: Η επιστροφή του μετρ της αγωνίας, Βαγγέλη Γιαννίση
Ίνκουμπους: Η επιστροφή του μετρ της αγωνίας, Βαγγέλη Γιαννίση

Ανάταση, Σοφιάνα Παρασκευοπούλου, Ποιήματα
Η Σοφιάνα Παρασκευοπούλου έχει συμμετάσχει ως συντονίστρια σε διάφορα workshop δημιουργικής γραφής στο εξωτερικό και έχει δημιουργήσει το δικό της πρότζεκτ σεμιναρίων γραφής και έκφρασης στην Ελλάδα με αλληλέγγυο χαρακτήρα. Ποιήματά της έχουν εκδοθεί σε ιστότοπους και έντυπα σε Αγγλία και Ελλάδα. Αυτό είναι το τρίτο βιβλίο της.


Σόλωνος 110, Αθήνα, 2103637867,  info@vakxikon.grekdoseis.vakxikon.gr

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5