- CITY GUIDE
- PODCAST
-
21°
Η καλύτερη μικρή γκαλερί στην Πλάκα
Ένα ωραίο κτίριο του 1910 με κλασικά ασπρόμαυρα πλακάκια και πέτρινες αψίδες, φιλοξενεί κοσμήματα, έργα Τέχνης και σπάνια αρώματα
Η Gallery Eleni Marneri στην Πλάκα έχει μια σταλιά χώρο και υπέροχα πράγματα
Η «Gallery Marneri» ήταν για πολλά χρόνια στο Κολωνάκι αλλά πια έχει κατέβει στην Πλάκα, σε ένα μοναδικό χώρο που κάποτε πρέπει να ήταν αριστοκρατική κατοικία, άρα της ταιριάζει πολύ: εκτός από καλλιτεχνήματα, έργα Τέχνης και μοναδικά κοσμήματα (που χαζεύεις ακόμα κι αν δεν φοράς κοσμήματα) η γκαλερί φιλοξενεί αυτό που λέμε «artistic niche fragrances», δηλαδή αρώματα, κολόνιες, κρέμες, λάδια, άλατα μπάνιου και αρωματικά χώρου… σπάνια. Δεν είναι σπάνια με την έννοια ότι μπορείς πια να παραγγείλεις τα πάντα από την (υπόλοιπη) Ευρώπη, αλλά είναι σπάνια με την έννοια του εκλεκτού, του διαλεγμένου πολύ προσεκτικά και με υψηλά ποιοτικά κριτήρια.
Εδώ βρίσκεις λοιπόν τα αρώματα και τις σειρές περιποίησης σώματος του Ελληνο-Ολλανδού Σπύρου Δροσόπουλου, τα “Baruti”, την Ιταλική “Santa Maria Novella” που έχει πάρει το όνομά της από τη φημισμένη εκκλησία της Φλωρεντίας, και τη Γαλλική “Geodesis”, διάσημη για τα αρωματικά κεριά της, εκτός των άλλων. Όλα αυτά είναι υπέροχα, μοσχοβολούν και γεμίζουν τον ήδη λαμπερό χώρο – ενώ ταυτόχρονα σε προθήκες σαν κοσμηματοπωλείων στο πιο καλλιτεχνικό, βλέπεις κάτι καλλιτεχνικά κοσμήματα που σου φεύγει το μάτι, κανονικά, Ελλήνων και ξένων δημιουργών, το ένα ωραιότερο από το άλλο.
Τίποτα δεν είναι φθηνό γιατί όταν λέμε «εκλεκτά αρώματα» ανεβαίνουμε κλίμακα – για παράδειγμα η σέξι, ζεστή κολόνια «Dama Koupa» της “Baruti” είναι γύρω στα 120 ευρώ και δεν φεύγει σχεδόν ποτέ το άρωμά της, ειδικά από τα ρούχα σου, κάπου εκεί κυμαίνεται και η καπνιστή, χειμωνιάτικη «Tobacco Toscano» της “Santa Maria Novella” και τα αρώματα γενικά - αλλά τα body lotion, αρωματικά χώρου και άλατα μπάνιου είναι κάπως πιο οικονομικά. Το βασικό είναι ο χώρος, με τη διακριτική πολυτέλεια και την αριστοκρατικότητά του, που σε πείθει με την πρώτη ματιά ότι πράγματι διαλέγει τι υιοθετεί… και ξέρει πολύ καλά να διαλέγει.
«Gallery Eleni Marneri», Πιττακού 8, Πλάκα, 2108619488, www.elenimarneri.com
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τραπεζάκια στην πλατεία, λουλουδένια αίθουσα μέσα
Ένας βαυαρικός φούρνος στο κέντρο της Αθήνας (ξε)φουρνίζει αφράτα, ψωμένια καλούδια
Η κρυφή όαση της Αττικής με τα «δίδυμα» νερά που λίγοι γνωρίζουν
Φτιάξε το δικό σου body oil, λοσιόν ή σκραμπ σώματος
Ένα τραγανό τυροπιτάκι με πλούσια τυρένια γέμιση και ξεροψημένο φύλλο είναι το καλύτερο στη νοτιοανατολική Αττική
Εδώ θα μπεις σε έναν πραγματικό παιχνιδότοπο με πολύ χρώμα και pure nostalgia
Λαχταριστό παγωτό με κρέμα παρφέ, καραμελωμένα αμύγδαλα και σπασμένες μαρέγκες
Αφράτο ψωμάκι μπριός με τραγανό κοτόπουλο!
Κι όμως, είναι γλυκά και είναι εμβληματικά νησιώτικα κομψοτεχνήματα
Αν βρίσκεσαι σε οργανωμένη παραλία και βλέπεις κάτι ιπτάμενο στον ορίζοντα...
Ένα μίνι φαγάδικο με τέσσερα τραπεζάκια που γεμίζουν και αδειάζουν συνέχεια από πιστή πελατεία
Το πετύχαμε τυχαία και πραγματικά δεν έχουμε δοκιμάσει καλύτερο έβερ
Καλοκαίρι στην Αθήνα σημαίνει δροσερό ποτό και καλή παρέα, κάπου έξω στα «όρθια»
Σπάνια και λιγότερο σπάνια, συλλεκτικά (!) και μη, όμορφα όμως και ασυνήθιστα φυτά, ξεκινούν από ένα πολύ περιποιημένο ανθοπωλείο και ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα.
Καλά άκουσες, χλαπάτσα ή όπως λέμε slime και μάλιστα χειροποίητη
Μια ωραία και διαφορετική ατμόσφαιρα, επιτέλους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.