Tip of the day

Η καλύτερη μικρή γκαλερί στην Πλάκα

Ένα ωραίο κτίριο του 1910 με κλασικά ασπρόμαυρα πλακάκια και πέτρινες αψίδες, φιλοξενεί κοσμήματα, έργα Τέχνης και σπάνια αρώματα

Μανίνα Ζουμπουλάκη
Μανίνα Ζουμπουλάκη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Gallery Eleni Marneri

Η Gallery Eleni Marneri στην Πλάκα έχει μια σταλιά  χώρο και υπέροχα πράγματα                              

Η «Gallery Marneri» ήταν για πολλά χρόνια στο Κολωνάκι αλλά πια έχει κατέβει στην Πλάκα, σε ένα μοναδικό χώρο που κάποτε πρέπει να ήταν αριστοκρατική κατοικία, άρα της ταιριάζει πολύ: εκτός από καλλιτεχνήματα, έργα Τέχνης και μοναδικά κοσμήματα (που χαζεύεις ακόμα κι αν δεν φοράς κοσμήματα) η γκαλερί φιλοξενεί αυτό που λέμε «artistic niche fragrances», δηλαδή αρώματα, κολόνιες, κρέμες, λάδια, άλατα μπάνιου και αρωματικά χώρου… σπάνια. Δεν είναι σπάνια με την έννοια ότι μπορείς πια να παραγγείλεις τα πάντα από την (υπόλοιπη) Ευρώπη, αλλά είναι σπάνια με την έννοια του εκλεκτού, του διαλεγμένου πολύ προσεκτικά και με υψηλά ποιοτικά κριτήρια.

Gallery Eleni Marneri

Εδώ βρίσκεις λοιπόν τα αρώματα και τις σειρές περιποίησης σώματος του Ελληνο-Ολλανδού Σπύρου Δροσόπουλου, τα “Baruti”, την Ιταλική “Santa Maria Novella” που έχει πάρει το όνομά της από τη φημισμένη εκκλησία της Φλωρεντίας, και τη Γαλλική “Geodesis”, διάσημη για τα αρωματικά κεριά της, εκτός των άλλων. Όλα αυτά είναι υπέροχα, μοσχοβολούν και γεμίζουν τον ήδη λαμπερό χώρο – ενώ ταυτόχρονα σε προθήκες σαν κοσμηματοπωλείων στο πιο καλλιτεχνικό, βλέπεις κάτι καλλιτεχνικά κοσμήματα που σου φεύγει το μάτι, κανονικά, Ελλήνων και ξένων δημιουργών, το ένα ωραιότερο από το άλλο.

Gallery Eleni Marneri

Τίποτα δεν είναι φθηνό γιατί όταν λέμε «εκλεκτά αρώματα» ανεβαίνουμε κλίμακα – για παράδειγμα η σέξι, ζεστή κολόνια «Dama Koupa» της “Baruti” είναι γύρω στα 120 ευρώ και δεν φεύγει σχεδόν ποτέ το άρωμά της, ειδικά από τα ρούχα σου, κάπου εκεί κυμαίνεται και η καπνιστή, χειμωνιάτικη «Tobacco Toscano» της “Santa Maria Novella” και τα αρώματα γενικά - αλλά τα body lotion, αρωματικά χώρου και άλατα μπάνιου είναι κάπως πιο οικονομικά. Το βασικό είναι ο χώρος, με τη διακριτική πολυτέλεια και την αριστοκρατικότητά του, που σε πείθει με την πρώτη ματιά ότι πράγματι διαλέγει τι υιοθετεί… και ξέρει πολύ καλά να διαλέγει.

Gallery Eleni Marneri

«Gallery Eleni Marneri», Πιττακού 8, Πλάκα, 2108619488, www.elenimarneri.com

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ