Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος

Non-Returns: Η έκθεση φωτογραφίας και νέων μέσων του Σωτήρη Δανέζη

Ο δημιουργός και δημοσιογράφος μαζί με τον επιμελητή ξεναγούν τους επισκέπτες της έκθεσης στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

danezis_photoexhibition_17.jpg

Αυλαία στην έκθεση φωτογραφίας και νέων μέσων του Σωτήρη Δανέζη με δύο ιδιαίτερες ξεναγήσεις για το κοινό. Ο δημιουργός και γνωστός δημοσιογράφος μαζί με τον επιμελητή της έκθεσης Βαγγέλη Ιωακειμίδη αναλαμβάνουν, λίγο πριν το φινάλε της έκθεσης «Non-Returns», να ξεναγήσουν όσους βρεθούν στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, την Παρασκευή 27 Μαΐου στις 19.00 και στις 20.00.

Τις έξι εβδομάδες που διήρκησε η ξεχωριστή έκθεση, αναρίθμητοι επισκέπτες περιηγήθηκαν στις καλλιτεχνικές εικόνες από τον φωτογραφικό φακό του Σωτήρη Δανέζη και ήρθαν σε επαφή με μοναδικές ιστορίες από περιοχές του πλανήτη που σημαδεύτηκαν από πολέμους, ανθρωπιστικές κρίσεις, φυσικές καταστροφές και συναισθηματική φόρτιση.

Η τρίτη ατομική έκθεση του πολύπειρου πολεμικού ανταποκριτή και συμβούλου επικοινωνίας είναι μία συμπαραγωγή του Δήμου Πειραιά, της Δημοτικής Πινακοθήκης, του Εργαστηρίου Φιλοσοφίας και Φωτογραφίας και της Danezis Communications, με χορηγό Τεχνολογίας την LG OLED TV. Περιλαμβάνει περισσότερα από 300 φωτογραφικά έργα, εγκαταστάσεις, προβολές, στιγμιότυπα από αξέχαστα ντοκιμαντέρ της Εμπόλεμης Ζώνης και προσωπικά ενθύμια-ίχνη των αποστολών που πραγματοποίησε σε περισσότερες από 80 χώρες του κόσμου.

Η έκθεση φωτογραφίας και νέων μέσων Non-Returns, την οποία εγκαινίασε ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στις 15 Απριλίου, ολοκληρώνεται αυτή την Κυριακή, 29 Μαΐου. Η Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, στην οδό Φίλωνος 29, θα είναι ανοιχτή από τις 10.00 έως τις 14.00 και από τις 18.00 έως στις 21.00.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Επιμελητής: Βαγγέλης Ιωακειμίδης
Επιστημονικός Σύμβουλος: Χρήστος Χρυσόπουλος
Οπτική Ταυτότητα: Schema - Δήμητρα Χρονά
Προσαρμογή Οπτικής Ταυτότητας: Μαρία Αθανασίου
Προσαρμογή Transmedia Doc: Κώστας Χριστακόπουλος
Μετάφραση – Επιμέλεια Κειμένων: Δημήτρης Σαλταμπάσης
Συντονισμός Παραγωγής: Ιουστίνη Δρακουλάκου, Βαρβάρα Βαγιανού, Φανή Καρβουνοπούλου
Fine Art Printing: PHOTOLAB Athens – Στράτος Ακτίδης
Πλαίσια: Art Cube
Αρχιτεκτονικός σχεδιασμός & κατασκευή ψηφιακής περιήγησης:  MALVI - Πάνος Βούλγαρης, Μαρία Μαλινδρέτου
Ψηφιακές Εκτυπώσεις Σήμανσης: Whale Graphics
Εγκατάσταση: Artlock