Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος

Riccardo Zipoli, «Η Βενετία στα παράθυρά της»

63123-126884.jpg

Μια μεταβλητή και άπιαστη πόλη , αλλά ταυτόχρονα ιδανική και μεταφυσική. Μια φανταστική Βενετία που αλλάζει μορφές και χρώματα. Έτσι φαίνεται η Βενετία στις φωτογραφίες του Ρικάρδο Ζίπολι που αποτυπώνουν την αντανάκλαση στα τζάμια των παραθύρων σπιτιών και παλατιών της πόλης, στοιχείων όπως καμπαναριά, δέντρα, θόλους , αγάλματα, σύννεφα, καμινάδες.

Οι φωτογραφίες της έκθεσης παρουσιάζονται σε ζεύγη που συνδέονται με ένα ιδιαίτερο τρόπο και συνοδεύονται από στίχους του Μίρζα Αμπδολκαδερ, κορυφαίου εκπροσώπου της Περσικής λογοτεχνίας, μεταφρασμένους από τον ίδιο τον Ρικάρδο Ζίπολι. Τη μετάφραση των στίχων στα ελληνικά επιμελήθηκε o ποιητής απο το Βόλο Σπύρος Μακρυγιάννης.

O Riccardo Zipoli γεννήθηκε στο Πράτο το 1952 και από το 1975 διδάσκει περσική γλώσσα και φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Ca’ Foscari της Βενετίας. Άρχισε να φωτογραφίζει το 1972. Οι πρώτες του εκθέσεις φωτογραφίας φιλοξενήθηκαν στο Institute of Contemporary Arts του Λονδίνου το 1976 και στη Γκαλερί Il Diaframma στο Μιλάνο το 1977. Έκτοτε τα έργα του έχουν εκτεθεί και δημοσιευθεί στην Ιταλία και το εξωτερικό.  

Info: 17/03-11/04. Ώρες λειτουργίας: Δευτ.-Παρ. 10.00-14.00