Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος

Eyes of Light - Ομαδική έκθεση φωτογραφίας

eyes_of_light_2v_-_dimitra_ermeidoy.jpg
© Ερμείδου Δήμητρα

Το Eyes of Light σας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης Eyes of Light: Εστιάζοντας στη ζωήτο Σάββατο 18 Μαΐου 2019, στις 20:00 στους Παλαιούς Φούρνους της Τεχνόπολης ΔήμουΑθηναίων. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 24 Μαΐου και τελεί υπό την αιγίδα του ΔήμουΑθηναίων. Από τον Δεκέμβριο του 2018, το Eyes of Light, με άξονα τη φωτογραφία, πραγματοποιεί συμμετοχικές καλλιτεχνικές δράσεις που στοχεύουν στην ενδυνάμωση ανθρώπων με εμπειρία καρκίνου.

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν με τη μορφή εικαστικών εγκαταστάσεων, τα αποτελέσματα των εργαστηρίων βιωματικής - θεραπευτικής φωτογραφίας, που υλοποιούνται τους τελευταίους 4 μήνες στους συλλόγους υποστήριξης καρκινοπαθών Αλμα Ζωής και ΚΕΦΙ. Ειδικά σχεδιασμένες τεχνικές αυτο-έκφρασης και παιχνιδιού μέσω της φωτογραφίας ενθαρρύνουν τη συναισθηματική ευημερία και βοηθούν τους συμμετέχοντες να δουν τις προκλήσεις της νόσουμε πιο θετική ματιά.

Επιπλέον, θα παρουσιαστεί η δράση Survivors του Καρκίνου: Τα Πρόσωπα της Ελπίδας, που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού και την κατάρριψη των στερεοτύπων που σχετίζονται με τη νόσο. Η δράση έφερε κοντά ανθρώπους με εμπειρία καρκίνου και καταξιωμένους φωτογράφους και οδήγησε σε μια σειρά πορτραίτων που αντανακλούνδύναμη και μεταφέρουν ένα μήνυμα αισιοδοξίας.