Αρχειο

Ηρωίδες

Έλενα Μεγγρέλη, Ζωή Καραβασίλη, Αλεξάνδρα Κ*: Γνωρίστε τα κορίτσια του MEGA

42700073_562246877585728_3324353125745164288_n.jpg
Ελένη Μπεζιριάνογλου
ΤΕΥΧΟΣ 511
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
86589-194159.jpg

Τρία καινούργια πρόσωπα, «ηρωίδες» της πόλης, κορίτσια της διπλανής πόρτας απ’ αυτά που θες οπωσδήποτε να γνωρίσεις, ήρθαν στο Mega για να μας δώσουν τις δικές τους ιστορίες, όπως αυτές που η Αθήνα ξέρει να γεννάει. Η Έλενα Μεγγρέλη, η Ζωή Καραβασίλη και η Αλεξάνδρα Κ* είναι ενθουσιώδεις, μοντέρνες, φρέσκες –άρα έτοιμες για όλα– και πιστές στο σκηνοθέτη της σειράς, Στέφανο Μπλάτσο. Υποδυόμενες τρεις γυναίκες στο κομβικό σκαλοπάτι των τριάντα, επιχειρούν μια καινούργια νεανική και σέξι προσέγγιση στην απεικόνιση της σύγχρονης γυναίκας. Συναντήσαμε τις «Ηρωίδες» και προσπαθήσαμε να τα μάθουμε όλα.

Έλενα Μεγγρέλη

image

Ποια είναι η Μιμή; «Μια 30άρα με καρδιά 15άρας. Ρομαντική, έξυπνη, με μεταπτυχιακό στο κινέζικο εμπορικό δίκαιο, σε σχέση εξάρτησης με τη μαμά της και με έναν άντρα που της δίνει μόνο ψίχουλα αγάπης. Δεν θα αργήσει να έρθει η ενηλικίωση…»

Η Έλενα το μόνο κοινό που δεν μοιράζεται με την ηρωίδα της είναι τα παπούτσια που φοράει. Κατά τα άλλα έχει κι αυτή ανάγκη για οργάνωση και πρόγραμμα. «Όταν με βγάλεις από κει χάνομαι» ομολογεί.

Μια ηθοποιός με εμπειρία στο θέατρο που κάνει τηλεόραση. Στα άγνωστα νερά με τους άλλους, πιο γρήγορους ρυθμούς δουλειάς, αυτό που μετράει είναι η εμπιστοσύνη ανάμεσα στους συνεργάτες και η βοήθεια που υπάρχει από το συνεργείο, που «λειτουργεί σαν κοινό» λέει η Έλενα. «Από τις αντιδράσεις τους καταλαβαίνεις αν κάτι πήγε καλά ή όχι. Είναι σαν το χειροκρότημα στο θέατρο». Και αυτό το εκτιμάει γιατί «αυτή η δύσκολη εποχή σε κάνει να αναρωτιέσαι αν θα έχεις τη δυνατότητα να συνεχίσεις να εργάζεσαι σε αυτό που αγαπάς ή θα σε αναγκάσουν οι περιστάσεις να κάνεις κάτι άλλο».

Η γειτονιά της Έλενας είναι η Νεάπολη. «Είναι στο κέντρο και έχεις τα πάντα δίπλα σου. Η λαϊκή γίνεται κάτω από το σπίτι μου και πάω παντού με το ποδήλατο. Άσε που είμαι δίπλα στον Λυκαβηττό, το Πεδίον του Άρεως και τα κορίτσια».

Τελευταία έχει πάθει μία ταύτιση με την ηρωίδα της και διαβάζει συνέχεια Καραπάνου. Κατά τα άλλα θαυμάζει τον Μπρους Λι. Και τα πηγαίνει περίφημα με τις άλλες δύο «Ηρωίδες» της σειράς, αν και μόλις γνωρίστηκαν. Βρήκανε τη χημεία μεταξύ τους, έχουν σπουδάσει και οι τρεις στο Τμήμα Θεάτρου Θεσσαλονίκης και θαυμάζει το ότι είναι ήδη μητέρες.

Και μία υπόσχεση στον εαυτό της για το 2015; «Θα ήθελα να είμαι λιγότερο αναβλητική. Κι αν τυπωθεί κιόλας, θα το κολλήσω στο δωμάτιό μου να το βλέπω να το θυμάμαι».


Ζωή Καραβασίλη

image

Η Λούκι είναι άλλη φάση. Αντισυμβατική, εξωστρεφής και πολύ ερωτική, έχει για μότο της το «Η ζωή είναι μικρή, τα αγόρια πολλά». Κατά βάθος την οδηγεί ο φόβος της εγκατάλειψης και σε αντίθεση με την αδερφή της Μιμή είναι το μαύρο πρόβατο της οικογένειας, η αλήθεια όμως είναι πως δεν το βάζει κάτω.

Η Ζωή πάλι δεν εφάπτεται πουθενά μαζί της, αφού όπως λέει η ίδια είναι «πιο πολύ Μιμή». Παρόλο που δίνει την εντύπωση εξωστρεφούς χαρακτήρα, η Ζωή παραδέχεται πως είναι πιο συντηρητική και σίγουρα πιο ψυχαναγκαστική, ζηλεύει όμως την ανεμελιά της Λούκι.

Συνηθισμένη σε χιουμοριστικούς θεατρικούς ρόλους, θεωρεί πρόκληση να παίξει έναν «καθημερινό» ρόλο, αφού όπως εξηγεί «οι φαινομενικά απλοί ρόλοι είναι δύσκολοι γιατί έχουν πολλά μικρά προβλήματα που διαμορφώνουν την προσωπικότητά τους και τα οποία πρέπει να χτίσεις εσύ λίγο-λίγο προκειμένου να τουςυποδυθείς σωστά». Έχοντας δηλώσει ότι δεν της λείπει η τηλεόραση, ο μόνος λόγος που επέστρεψε ήταν η Αλεξάνδρα Κ*, με την οποία έχουν ξανασυνεργαστεί στο «Να ’ρθω μαζί σου», και ο Στέφανος Μπλάτσος. «Μου βγάζει μια φοβερή ασφάλεια, κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα. Η επιλογή ήταν καθαρά λόγω σεναρίου και σκηνοθέτη» εξηγεί η Ζωή.

Τι τη χαρακτηρίζει; Καπνίζει πολύ, γελάει δυνατά και δεν είναι ευχαριστημένη με τίποτα! Μένει κοντά στο Γκάζι, στον ελεύθερο χρόνο της παίζει κούκλες με την κόρη της, ενώ δηλώνει φανατική θαυμάστρια του κέντρου ή, όπως χαρακτηριστικά λέει, «εγώ εκτός κέντρου δεν βγαίνω που να με πληρώσεις!». Θαυμάζει τη Μελίνα Μερκούρη για το δυναμισμό και τον πληθωρικό της χαρακτήρα.

Ο στόχος της για τη νέα χρονιά; «Να ξεκουνηθώ και να κυνηγήσω όλα αυτά που ξέρω ότι θα με κάνουν ευτυχισμένη».


Αλεξάνδρα Κ*

image

Η Έλλη είναι ένα κορίτσι πολύ... πολύ... πολύ! Είναι ανεξάρτητη, λογική και κάπως ξινή. Ερωτεύτηκε και παντρεύτηκε το διευθυντή της, έκανε ένα παιδί και μπήκε σε ένα τρένο ζωής στο οποίο ασφυκτιά. Από το πρώτο κιόλας επεισόδιο όμως έχασε γάμο και δουλειά, κι από εκεί και πέρα άρχισε ο δικός της αγώνας…

Η Αλεξάνδρα δηλώνει λιγότερο αποφασιστική και περισσότερο ευάλωτη από την Έλλη, ενώ πιστεύει ότι μάλλον θα της ταίριαζε καλύτερα ο ρόλος της Λούκι. «Αν και νιώθω πιο κοντά στη Λούκι σαν χαρακτήρας, εκείνη έχει πολύ πιο άγριες στιγμές τις οποίες δεν μπορώ να στηρίξω. Έπρεπε να το κάνει κάποιος πραγματικά επαγγελματίας, σαν τη Ζωή!».

Πριν λίγα χρόνια συνειδητοποίησε ότι η ηθοποιία δεν τη γεμίζει πια κι αποφάσισε να την εγκαταλείψει και να αφιερωθεί στη συγγραφή. Από τότε δεν σταμάτησε να γράφει, από παιδικά βιβλία και διαφημίσεις μέχρι θέατρο και στήλες σε περιοδικά. «Δεν ξέρω αν είναι θέμα έμπνευσης, δεν μπορώ να κάνω χωρίς αυτό. Αν περάσει μέρα που δεν έχω γράψει, είναι χαμένη μέρα. Τα γυρίσματα της σειράς είναι απλά το διάλειμμά μου» λέει η ίδια.

Οι «Ηρωίδες» ούτε που κατάλαβε πώς προέκυψαν. «Καθόμουν έξω από τον παιδικό σταθμό της κόρης μου γιατί έκλαιγε και δεν ήξερα τι να κάνω, σκέφτηκα να γράψω κάτι και άρχισα να γράφω μια σκηνή στο κινητό μου. Κάπως μου άρεσε, οπότε βρήκα και μια σκηνή πριν και μετά, και μέσα σε μια μέρα φτιάχτηκαν αυτές οι ηρωίδες στο μυαλό μου».

Η κολλητή της λέγεται πράγματι Μιμή και πολλά από τα πρόσωπα και γεγονότα της σειράς είναι υπαρκτά αλλά ελαφρώς παραποιημένα. Η Αλεξάνδρα εξομολογείται γελώντας: «Το περίεργο είναι ότι όταν έγραφα, δύο χρόνια πριν, πολλά από τα γεγονότα δεν είχαν συμβεί και συνέβησαν. Ήταν κάπως προφητικό το σενάριο».

Ένα βήμα πριν τα 30, είδε τεράστιες αλλαγές στη συμπεριφορά, στο σώμα και στον τρόπο που βλέπει τον κόσμο και συνειδητοποίησε ότι «αυτή η ηλικία είναι κομβική για τη σύγχρονη γυναίκα που προσπαθεί να τα προλάβει όλα και ξαφνικά συνειδητοποιεί ότι είναι ενήλικας, της το δείχνει η ίδια η ζωή». Τοποθέτησε σκόπιμα τις ηρωίδες της στην ηλικία των 30, θεωρώντας ότι «θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τις ιστορίες τριών γυναικών της γενιάς της κρίσης, στην πιο σημαντική ηλικία της ζωής τους».

Από μικρό παιδί ονειρευόταν να ζήσει στην Αθήνα και θεωρεί την πλατεία Μαβίλη γειτονιά της γιατί «αυτό το αστικό με μια εσάνς πράσινου μου θυμίζει την Κέρκυρα».

Δεν θα σταματήσει ποτέ να θαυμάζει και να ζηλεύει τις γυναίκες που έχουν τεράστια προσωπικότητα και δεν βάλλονται από την κοινωνική κριτική. «Μου αρέσει όταν ένας άνθρωπος έχει τα κότσια να συγκρούεται, να λέει την άποψή του και να ξεφεύγει από την πεπατημένη».


Info: Η σειρά «Ηρωίδες» προβάλλεται στο MEGA, κάθε Τρίτη, στις 23.40.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ