Αρχειο

Ιωάννα Τριανταφυλλίδου

Η δημοφιλής ηθοποιός μίλησε στην A.V. για τη νέα ταινία «Μία περιπέτεια στο Αιγαίο»

42700073_562246877585728_3324353125745164288_n.jpg
Ελένη Μπεζιριάνογλου
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
84883-171321.jpg

Στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου, οι ξέγνοιαστες διακοπές μιας οικογένειας εξελίσσονται απρόσμενα σε ένα περιπετειώδες κυνήγι θησαυρού που θα φέρει στο φως καλά κρυμμένα μυστικά και θα γεννήσει ένα νέο έρωτα. Μια διασκεδαστική περιπέτεια δοσμένη με χιούμορ, από τον καταξιωμένο Φινλανδό σκηνοθέτη Taavi Vartia.

Η «Περιπέτεια στο Αιγαίο» είναι ​μια ​ ​ελληνική ταινία διεθνούς συμπαραγωγής, την παραγωγή της οποίας έχει αναλάβει ο Jarkko Hentula και η φινλανδική εταιρεία παραγωγής Yellow Group, σε συμπαραγωγή με την Λιλέτ Μπόταση και την ελληνική εταιρεία παραγωγής Inkas Films. Το δημοφιλές ελληνικό καστ αποτελούν η Ιφιγένεια Τζόλα, η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, ο Ορφέας Αυγουστίδης, η Ναταλία Δραγούμη, ο Γιάννης Στάνκογλου, η Έφη Παπαθεοδώρου, ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης και ο Γιάννης Ζουγανέλης.

Η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου μίλησε στην A.V. για την ταινία και την εμπειρία της συμμετοχής σε μια ταινία διεθνούς συμπαραγωγής.

Είναι το ντεμπούτο σας στη μεγάλη οθόνη; Ήταν κάτι που ονειρευόσασταν καιρό ή απλά προέκυψε;

Ο κινηματογράφος είναι μια μεγάλη αγάπη και χαίρομαι πραγματικά όποτε μου δίνεται η δυνατότητα να συμμετάσχω σε μία κινηματογραφική ταινία. Παρόλο που δεν ήταν το ντεμπούτο, είχε προηγηθεί μία συμμετοχή στο «Ο θάνατος που ονειρεύτηκα» και δύο ανεξάρτητης παραγωγής ταινίες που περιμένουμε να ολοκληρωθούν. Ωστόσο ήταν η πρώτη φορά που πήρα μέρος σε μία τόσο μεγάλη, διεθνή παραγωγή και φυσικά ήταν μία εμπειρία πρωτόγνωρη για μένα. Από τη στιγμή που ο σκηνοθέτης ήταν Φιλανδικής καταγωγής και οι ανάγκες της ταινίας απαιτούσαν και ελληνικό κάστ δεν θα μπορούσε απλώς να προκύψει, καθώς δεν γνωριζόμασταν καθόλου πριν το κάστινγκ, οπότε η συνεργασία προέκυψε μετά από δοκιμαστικά τόσο στα αγγλικά όσο και στα ελληνικά.

image

Πείτε μας λίγα λόγια για το ρόλο σας στην ταινία.

Υποδύομαι την Αλεξάνδρα Κόστα, μία κοπέλα που παρουσιάζεται ως επικεφαλής της εταιρείας security στο νησί, πολύ προσιτή και αξιόπιστη, για να αποδειχθεί όμως οτι η ίδια ηγείται και μίας ομάδας αρχαιοκάπηλων με στόχο να πουλήσουν τον θησαυρό που κρύβεται στα νερά του Αιγαίου. Η Αλεξάνδρα είναι πολύ δυναμική και προσηλωμένη στο στόχο της και θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να τον πετύχει. Οργανώνει την απαγωγή της μικρής Ανδριάνας, την οποία χρειάζεται, έχει όμως να αντιμετωπίσει τα αγόρια της Φιλανδικής οικογένειας τα οποία προσπαθούν να τη σώσουν. Έτσι λοιπόν, η εκδρομή που ξεκινά μία οικογένεια από τη Φιλανδία στα ελληνικά νησιά καταλήγει σε μία πολύ ενδιαφέρουσα περιπέτεια για μικρούς και μεγαλύτερους.

Τι σας έκανε να δεχτείτε αυτό το ρόλο;

Πρώτα από όλα το γεγονός οτι επρόκειτο για μία τέτοιου μεγέθους παραγωγή και μία συνεργασία με ανθρώπους διαφορετικής εθνικότητας και κουλτούρας. Για μένα είχε τρομερό ενδιαφέρον αυτός ο συνδυασμός. Εκτός από αυτό,όμως, υπήρχε ένα ελληνικό κάστ το οποίο εκτιμώ πολύ και υπήρχε μία διάθεση από όλους να γίνει μία «φωτεινή», γλυκιά και ειλικρινής ταινία που ένιωθα εξαρχής οτι θα χαρώ να αποτελώ μέρος της.

image

Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας από την ελληνοφιλανδική συμπαραγωγή;

Παρόλο που πίστευα οτι οι βόρειοι λαοί διαφέρουν πολύ από εμάς τους μεσογειακούς, οτι είναι πιο κλειστοί ή εσωστρεφείς, συνειδητοποίησα οτι δεν απέχουμε και τόσο πολύ. Βέβαια για τους ίδιους ήταν τρομερή χαρά να κάνουν γυρίσματα σε ένα ελληνικό νησί κάτω από τον καλοκαιρινό ήλιο και λάτρεψαν την Ελλάδα. Υπήρχε πολύ καλή χημεία με όλους, τόσο το καστ όσο και το συνεργείο, και δημιουργήθηκε μία πολύ ωραία παρέα. Προσωπικά, βρίσκω πολύ γοητευτικό να συνεργάζεσαι με ανθρώπους διαφορετικής κουλτούρας και αντίληψης. Έχεις να μοιραστείς και να μάθεις πολλά πράγματα και βγαίνεις έστω για λίγο από το μικρόκοσμο της Ελλάδας.

Πως ήταν η συνεργασία με τον Φιλανδό σκηνοθέτη Ταάβι Βάρτα;

Ο Ταάβι είναι ένας σκηνοθέτης ο οποίος υπεραγαπά την Ελλάδα και μάλιστα οι σχέσεις του με τη χώρα μας ξεκινούν πολύ πριν την ταινία.Είναι ένας άνθρωπος που εξαρχής μου ενέπνευσε τρομερή εμπιστοσύνη, γνωρίζει πολύ καλά το είδος της οικογενειακής ταινίας, ένα είδος που είναι δημοφιλέστερο στη Φιλανδία βέβαια αλλά ελπίζουμε να γίνει κι εδω. Αντιμετωπίζει με τρομερή ευγένεια τους συνεργάτες του αλλά ταυτόχρονα έχει τον τρόπο να δίνει πολύ σαφείς οδηγίες για να έχει το αποτέλεσμα που ο ίδιος θέλει. Δεν μπορώ να μην χρεώσω το τόσο ομαλό κλίμα που υπήρχε καθ'όλη τη διαρκεια των γυρισμάτων σε εκείνον καθώς για μένα ο σκηνοθέτης ευθύνεται κατα πολύ για αυτό.

Υπάρχουν διαφορές μεταξύ του ελληνικού μηχανισμού γυρίσματος ενός φιλμ και του φινλανδικού;

Για να είμαι ειλικρινής αντιμετώπισα μία πρωτόγνωρη οργάνωση που αρχικά με εντυπωσίασε. Αυτό όμως που πραγματικά ζήλεψα συζητώντας με τους Φινλανδούς ηθοποιούς όσο και με το σκηνοθέτη είναι το πόσο επενδύουν στις δουλειές που κάνουν, τόσο σε οικονομικό επίπεδο που επιτρέπει και άλλα μέσα όσο και ως προς τη στήριξη, και το γεγονός οτι διατηρούν μία ανοιχτή αγορά με εξαγώγιμα προιόντα προς τις αγορές του εξωτερικού, κάτι το οποίο δυστυχώς στην Ελλάδα είναι αρκετά δύσκολο. Από όσο γνωρίζω ήδη υπάρχουν κάποιες ευρωπαικές χώρες που έχουν ενδιαφερθεί για να προβληθεί η ταινία και εκεί.

image

Μια σκηνή από την ταινία που ξεχωρίζετε...

Βλέποντας την ταινία εντυπωσιάστηκα από τα υποθαλάσσια γυρίσματα και λυπήθηκα που εγώ δεν συμμετείχα πολύ σε αυτά. Η σκηνή της διάσωσης του αγοριού λοιπόν για μένα ίσως έχει μείνει πιο έντονα από όλες. Ποτέ δεν είχα διανοηθεί πόσο κρύα είναι η θάλασσα στις 8 το πρωί, ποτέ δεν είχε χρειαστεί να κάνω βουτιά λαμβάνοντας υπόψιν μου την κάμερα που βρίσκεται στον πάτο και να βγεί σωστά η κίνηση. Είχαν μία πολύ ευχάριστη δυσκολία αυτά τα γυρίσματα.

Πως και πότε αποφασίσατε ότι θέλετε να γίνετε ηθοποιός;

Δεν θυμάμαι ούτε πότε ούτε πώς. Θυμάμαι απλώς να είναι το πρώτο και το μόνο επάγγελμα που θέλησα ποτέ να κάνω. Γεγονός λίγο περίεργο βέβαια γιατί ούτε θυμάμαι σαν παιδί να με στιγμάτισε κάτι τόσο και να μου προκάλεσε αυτή την επιθυμία ούτε υπήρχε κάποιος στο περιβάλλον μου που να εξασκεί αυτό το επάγγελμα και να μου είναι οικείο. Η επιθυμία με τα χρόνια διατηρήθηκε. Όταν άρχισα να ασχολούμαι πραγματικά με αυτό το αντικείμενο συνειδητοποίησα οτι μέχρι τότε έβλεπα μόνο το αποτέλεσμα και οτι η πορεία απαιτεί τεράστια δουλειά, κάτι το οποίο με έκανε απλώς να το αγαπήσω περισσότερο.

image

Που σας αρέσει περισσότερο να παίζετε; Στην τηλεόραση, το θέατρο ή τον κινηματογράφο;

Για μένα η υποκριτική τα συμπεριλαμβάνει όλα χωρίς το ένα να είναι κατώτερο ή ανώτερο του άλλου. Στο καθένα υπάρχει μια διαφορετική γοητεία και για μένα είναι και τα τρία χρήσιμα ώστε να ανακαλύψεις και να διαχειρίζεσαι τα εκφραστικά σου μέσα. Ο κινηματογράφος όπως σου είπα ήδη αποτελεί μία πολύ μεγάλη αγάπη, όχι επειδή εκτιμώ αυτό το είδος περισσότερο από τα άλλα, απλώς για κάποιο λόγο θεωρώ πιο μαγικό το συνολικό αποτέλεσμα.

Τι σας αρέσει στην Αθήνα και τι σας λείπει από τη Θεσσαλονίκη;

Από τη Θεσσαλονίκη μου λείπουν κυρίως οι δικοί μου άνθρωποι, η οικογένειά μου, και η γλυκιά αίσθηση που μου βγάζει αυτή η πόλη και με κάνει να ξανανιώθω παιδί και ξέγνοιαστη. Η Αθήνα από την άλλη είναι μία πόλη που σου προσφέρει πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες και επιλογές κάτι το οποίο όμως συνδυάζεται με πολύ έντονους ρυθμούς πράγμα το οποίο με οδηγεί πολλές φορές σε μία ανάγκη αποφόρτισης!

Info: Ο OTE TV στηρίζει την ταινία ως συμπαραγωγός. Η Περιπέτεια στο Αιγαίο βγαίνει στις κινηματογραφικές αίθουσες πανελλαδικά στις 8 Ιανουαρίου 2015 από την Audio Visual, και μέσα στο 2015 θα προβληθεί στα κινηματογραφικά κανάλια OTE CINEMA, σε α’ τηλεοπτική προβολή.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ