Αρχειο

Ο Σταύρος Θεοδωράκης στα γραφεία της Athens Voice

Όλοι είμαστε απέναντι και πρέπει να το δείξουμε

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
80710-162925.jpg

Tα γραφεία της Αthens Voice επισκέφθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ο Επικεφαλής του Ποταμιού. Ο Σταύρος Θεοδωράκης χαρακτήρισε την εμπρηστική επίθεση έργο φασιστών υπογραμμίζοντας ότι «όλοι είμαστε απέναντι και πρέπει να το δείξουμε».

Διαβάστε τις δηλώσεις του:

ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Δεν ξέρω πώς αυτοπροσδιορίζονται αυτοί που έβαλαν την φωτιά, αλλά αυτό που βλέπουμε είναι έργο φασιστών. Οι φασίστες αρνούνται τη διαφορά και οι φασίστες έκαιγαν εφημερίδες στην Ιταλία, στη Γερμανία. Πάντως, να ξέρουν ότι είναι μόνοι τους κι ότι είναι μέρος της παλιάς Ελλάδας που αργά ή γρήγορα θα χαθεί.

Γιατί θεωρείτε ότι στοχοποιήθηκε η Athens Voice;

Δε νομίζω ότι είναι μια φωτιά με στόχο την Athens Voice. Αν ήταν σε αυτό το δρόμο- σε έναν αφύλακτο δρόμο- μια άλλη εφημερίδα πιθανόν να καίγανε μια άλλη εφημερίδα. Δεν θεωρώ δηλαδή ότι κάνουν διακρίσεις αυτοί οι άνθρωποι. Δεν ήταν στόχος η Athens Voice. Στόχος ήταν μια εφημερίδα και έτσι πρέπει να το βλέπουμε. Νομίζω ότι είμαστε όλοι απέναντι και πρέπει να το δείξουμε. Όλοι οι πολίτες, όλα τα κόμματα και κυρίως και η αριστερά που υποτίθεται ότι έχει βληθεί από αυτές τις συμπεριφορές στο παρελθόν, θα πρέπει να είναι πολύ επιθετική και απέναντι σε όλους αυτούς που θεωρούν ότι με ένα στουπί και λίγη βενζίνη μπορούν να κάνουν πολιτική. Ε.. δε θα κάνουν!

Αυτό το «μνημονιακός-αντιμνημονιακός» πολλές φορές χαρακτηρίζει εφημερίδες. Πιστεύετε ότι έχει παίξει κάποιο ρόλο;

Αυτά είναι δικαιολογίες. Είναι προκαλύμματα.Ένας άνθρωπος που κυκλοφορεί τη νύχτα, παίρνει ένα στουπί, σπάει μια πόρτα και βάζει μια φωτιά, νομίζω δεν έχει δικαίωμα να γίνει συνομιλητής κανενός μας. Η συμπεριφορά του είναι απλά και μόνο μια φασιστική συμπεριφορά.

image

image

image

image

image

image

image


H χθεσινή ανακοίνωση του Ποταμιού για την εμπρηστική επίθεση στα γραφεία της Athens Voice:

Η εγκληματική επίθεση στα γραφεία της Athens Voice πρέπει να βρει το σύνολο των Δημοκρατικών κομμάτων και πολιτών απέναντι. Καμιά προσπάθεια φίμωσης του Τύπου δεν πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους. Τα σκοτεινά μυαλά που τη σχεδίασαν και την εκτέλεσαν είναι εχθροί της Ελευθεροτυπίας και της Δημοκρατίας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ