Αρχειο

Η Θεανώ Πετρίδου σχεδιάζει τις διακοπές μας

Και μας μιλάει για τη δουλειά των «wedesign»

42700073_562246877585728_3324353125745164288_n.jpg
Ελένη Μπεζιριάνογλου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
72077-145098.jpg

Το όνομά τους, «wedesign», περιγράφει ακριβώς αυτό που κάνουν: Σχεδιάζουν ό, τι μπορεί να σχεδιαστεί. Από ένα σπίτι μέχρι ένα λειτουργικό προϊόν, και από μια εταιρική ταυτότητα μέχρι κάποιο branding. Ένας σχεδιαστής προϊόντος (Σέργιος Φωτιάδης), μια γραφίστρια (Θεανώ Πετρίδου) και ένας αρχιτέκτονας (Φίλιππος Φωτιάδης) ενώθηκαν για να προσφέρουν την πιο κατάλληλη σχεδιαστική λύση σχεδιασμό, ισορροπώντας μεταξύ ιδέας και λειτουργικότητας. Τα σχέδιά τους είναι πρωτότυπα, ευφάνταστα και μοναδικά. Φιλοξενήσαμε στο εξώφυλλο του τεύχους 490 Summer Guide της A.V. ένα σχέδιο από τη σειρά αντικειμένων τους «Greece Revisited», και μιλήσαμε με τη γραφίστρια, Θεανώ Πετρίδου.


Πως κυλάει μια τυπική μέρα στο γραφείο των «wedesign»; Mε άγχος, με χαρά, με νεύρα, με κέφια, με απογοήτευση, με ικανοποίηση, με γέλια, με σουβλάκια, με πολύ πάνω κάτω τη σκάλα, με πολλά τηλεφωνήματα, με delete, undo, save, send.

n

Το «Greece Revisited» πως προέκυψε; Ως we design, εκτός από τον αρχιτεκτονικό, γραφιστικό και βιομηχανικό σχεδιασμό, ασχολούμαστε και με την παραγωγή αντικειμένων. Στη σειρά GREECE REVISITED, συναντάει κανείς γνώριμες εικόνες από την Ελλάδα.

n

Από πού αντλείς έμπνευση για όσα σχεδιάζεις; Από την καθημερινότητα, τις μνήμες, τα βιώματα μου. Συνήθως σχεδιάζω πράγματα που θα ήθελα κι εγώ η ίδια να έχω.

n

Ποιο αντικείμενο απ’ όσα έχεις σχεδιάσει είναι το αγαπημένο σου και γιατί; Τη σειρά από πορσελάνες με μαυρόασπρα σχέδια κοριτσιών να βουτάνε να σκαρφαλώνουν, να κολυμπάνε σε ελληνικές γεύσεις.

n

Σε ποιά γειτονιά της Αθήνας ζεις και ποια είναι τα τρία πράγματα που αγαπάς σε αυτήν; Ζω στο Κολωνάκι και το αγαπώ γιατί είναι μια ζωντανή γειτονιά χειμώνα καλοκαίρι. Καλό φαγητό, αγορά, σινεμά και όλα με τα πόδια.

n

Τι δεν αντέχεις στην πόλη; Τα σκουπίδια έξω από τους κάδους.

n

Με τι ασχολείσαι αυτή την περίοδο; Κυρίως με το GREECE REVISITED

Πες μας δυο λόγια για το έργο που έφτιαξες για το εξώφυλλο της Athens Voice. Το συγκεκριμένο τεύχος είναι το αγαπημένο μου. Φωνάζει διακοπές! Ε ήθελα το εξώφυλλο να φωνάζει Ελληνικές διακοπές!

n

Τι σκέφτηκες όταν είδες το έργο σου τυπωμένο στο εξώφυλλο μιας εφημερίδας δρόμου που κυκλοφορεί σε όλη την πόλη; Συγκινήθηκα.

n


H Θεανώ Πετρίδου γεννήθηκε και μεγαλώνει στην Αθήνα. Σπούδασε γραφιστική στη σχολή Βακαλό και στο Parsοns School of Design στη Νέα Υόρκη. Είναι ιδρυτικό μέλος του δημιουργικού γραφείου we design (από το 2001). Ενίοτε ζωγραφίζει. Δείτε άλλη δουλειά της στο www.wedesign.gr.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ