Αρχειο

Δουλειά βιτρίνα

Ψάχνοντας για εργασία στη Δανία

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
40832-86750.jpg

Η Δανία μπορεί να μην αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα ανεργίας με την Ελλάδα ή άλλη ευρωπαϊκή χώρα, αλλά και εκεί υπάρχει ανεργία, ακόμα και για όσους διαθέτουν υψηλό μορφωτικό επίπεδο και πλούσια εργασιακή εμπειρία. Μια εταιρεία με την ονομασία «Reputation Copenhagen» ξεκίνησε ένα πρωτότυπο εγχείρημα (σε επίπεδο εύρεσης εργασίας) για να αποκαταστήσει επαγγελματικά 15 άτομα με υψηλή μόρφωση και μεγάλη προϋπηρεσία.

n

Το εγχείρημα λέγεται «Εκτεθειμένος: Πολύ έξυπνος για να κάθεσαι σε μια βιτρίνα;». Η φίρμα διάλεξε 15 άτομα, άνδρες και γυναίκες, που έχουν εργαστεί ως διευθύνοντες σύμβουλοι, δικηγόροι, χρηματιστές. ακόμα και μια μπαλαρίνα. και εναλλάξ τους δίνει μια θέση στη βιτρίνα.

Οι υποψήφιοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν το χώρο της βιτρίνας όπως επιθυμούν, κάνοντας μια παρουσίαση, μια περφόρμανς ή ακόμα μπορούν απλά να κάτσουν και να δουλέψουν στο γραφείο. Φυσικά ο στόχος είναι να τραβήξουν το ενδιαφέρον του περαστικού που ψάχνει προσωπικό με «βαριές» σπουδές και εργασιακή εμπειρία, ώστε να φύγουν από τη βιτρίνα με δουλειά.

n

Στην περίπτωση της Christel Werenskiold, πάνω στο βιογραφικό και το γραφείο υπάρχει ταμπέλα: 

«Πήρε τη δουλειά»

Ένας πολιτικός επιστήμονας που έκατσε στη βιτρίνα, στο ισόγειο του κτιρίου της «Reputation Copenhagen» δηλώνει: «Κάθομαι εδώ σαν τη μαϊμού στο κλουβί». Παρά το μακρύ βιογραφικό του, την εμπειρία του και τις έξι γλώσσες, ο Κάμελ Κολτ είναι 4 χρόνια άνεργος και ελπίζει να βρει δουλειά, όπως οι δύο πρώτοι «εκτεθειμένοι».

Δείτε εδώ τη σελίδα της Reputation στο Facebook

n

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ