Αρχειο

Τρία Χρόνια - Τρία Μνημόνια

Όλο το δραματικό παρασκήνιο μέσα από ένα ντοκιμαντέρ

4781-128427.jpg
Κατερίνα Παναγοπούλου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
38964-83472.jpg

Αθέατες πτυχές γύρω από το παρασκήνιο όλων των σημαντικών γεγονότων που σφράγισαν την ελληνική κρίση από τον Μάιο του 2010 έως σήμερα.

Ο ρόλος του Ντομινίκ Στρος Καν, οι ατελείωτες συζητήσεις στο ΔΝΤ για το ελληνικό πρόγραμμα, ο δρόμος που επέλεξαν οι ελληνικές κυβερνήσεις, τα λάθη της Τρόικας στον σχεδιασμό του Μνημονίου, οι ισχυρισμοί Ρουμελιώτη για το αν μπορούσε η ελληνική κυβέρνηση το 2010 να διεκδικήσει την αναδιάρθρωση, το «λάθος» του ΔΝΤ, η στάση της γερμανικής πλευράς, το παρασκήνιο των αντιδράσεων της ελληνικής κυβέρνησης, η πίεση της τρόικας.

Ο δημοσιογράφος Θάνος Δημάδης επιχειρεί για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση να φωτίσει όλες τις αθέατες πτυχές και το παρασκήνιο των δραματικών στιγμών για την Ελλάδα, αλλά και την ευρωζώνη. Παράλληλα, στο ντοκιμαντέρ περιλαμβάνονται μαρτυρίες από ξεχωριστές προσωπικότητες από την Ουάσινκγτον, τη Βοστόνη, τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο.

Έχοντας καλύψει ως ανταποκριτής τα τελευταία τρία χρόνια την ελληνική κρίση από τα κέντρα λήψης αποφάσεων σε Ουάσινγκτον και Βρυξέλλες, ο δημοσιογράφος επιχειρεί μία αποκωδικοποίηση των πιο σημαντικών στιγμών αλλά και μία απάντηση στο κρίσιμο ερώτημα «τελικά πώς φτάσαμε στο μνημόνιο;» Οι συζητήσεις, οι διαβουλεύσεις, το σκληρό παζάρι, η σκληρή σημερινή πραγματικότητα, το αβέβαιο μέλλον...

Υπενθυμίζουμε ότι τον περασμένο Δεκέμβριο συζητήσεις είχε προκαλέσει η καταγγελία του δημοσιογράφου για απόπειρα λογοκρισίας του ρεπορτάζ του, κάτι που οδήγησε τελικά στην παραίτησή του από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ όπου εργαζόταν.

Στο τρέιλερ περιλαμβάνονται σκηνές από το πρώτο μέρος της εκπομπής του Θάνου Δημάδη, η οποία θα προβληθεί τα μεσάνυχτα της Τετάρτης από την τηλεόραση του ALPHA, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα προβληθεί το δεύτερο μέρος το οποίο θα είναι αφιερωμένο στο πολιτικό σκέλος της κρίσης.

image

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ