Αρχειο

Τραυματίες σε διαδήλωση στη Ρώμη

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
25684-59569.jpg

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι τραυματίστηκαν στη Ρώμη, σε συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών, χωρίς κάποιος από αυτούς να είναι σοβαρά, ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες εάν είναι από την πλευρά της αστυνομίας ή των διαδηλωτών.

Οι διαδηλωτές, περίπου 550 άνθρωποι, εργάτες της βιομηχανίας αλουμινίου του Πόρτο Βέζμε στη Σαρδηνία, διαμαρτύρονταν έξω από το υπουργείο Οικονομίας για το επερχόμενο κλείσιμο της βιομηχανίας, όταν ήρθαν στα χέρια με τους αστυνομικούς, ενώ απομάκρυναν σπρώχνοντας και στέλεχος του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, όταν εκείνος επιχείρησε να τους προσεγγίσει και να μιλήσει μαζί τους. Ανάμεσα στα συνθήματα που ακούστηκαν ήταν και «η Φορνέρο (υπουργός Εργασίας) στο νεκροταφείο». Τελικά, η σύσκεψη που πραγαμτοποιούνταν στο υπουργείο Οικονομικών διεκόπη, για να συνεχιστεί άλλη μέρα.

Η Σαρδηνία είναι η περιοχή της Ιταλίας που αντιμετωπίζει ίσως τα μεγαλύτερα προβλήματα λόγω της κρίσης, με όλο και περισσότερες επιχειρήσεις να κλείνουν. Θετικό σημείο στην όλη υπόθεση είναι οι πληροφορίες που επικαλούνται ιταλικά ΜΜΕ, σύμφωνα με τις οποίες η ελβετική βιομηχανία Klesch, σκέφτεται να καταθέσει πρότασης αγοράς της βιομηχανίας αλουμινίου.

ΤΣ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ