Αρχειο

Τα ποτήρια με καμπύλες αυξάνουν την κατανάλωση μπίρας

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
25331-59003.jpg

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στην οnline επιστημονική επιθεώρηση plosone.org που πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες του πανεπιστημίου του Μπρίστολ, το σχήμα του ποτηριού παίζει ρόλο στην ταχύτητα κατανάλωσης του περιεχομένου του. Συγκεκριμένα η έρευνα έδειξε ότι τα ποτήρια μπύρας με καμπύλες σχεδόν μειώνουν στο μισό το χρόνο κατανάλωσης του περιεχομένου σε σχέση με τα ίσια.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα κατανάλωσαν ποσότητα περίπου ενός τρίτου του λίτρου, σε 12 λεπτά κατά μέσο όρο από ένα ίσιο ποτήρι, ενώ όταν η μπίρα τους σερβιριζόταν σε ποτήρι με καμπύλες ο χρόνος έπεφτε στα 7 λεπτά. Οι ερευνητές είχαν το ίδιο αποτέλεσμα και με αναψυκτικά.

Μια πιθανή εξήγηση είναι ότι οι πότες προσπαθώντας υποσυνείδητα να ελέγξουν το ρυθμό που πίνουν, υπολογίζουν πότε το ποτό τους φτάνει το μέσο του ποτηριού, κάτι που σε ένα ίσιο ποτήρι είναι πιο εύκολο από ότι σε ένα ποτήρι με καμπύλες.

Το marketing είναι ψυχολογία και μάλλον δεν είναι τυχαίο ότι οι εταιρίες ποτών προτιμούν όλο και περισσότερο καμπυλωτά και όχι ίσια διαφημιστικά ποτήρια.

ΒΚ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ