Αρχειο

Sleep Out 2012

Μια νύχτα στο δρόμο σε ένδειξη συμπαράστασης στους αστέγους

4669-35224.jpg
Τάκης Σκριβάνος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
21199-51703.jpg

Το Γενάρη με τα κρύα, τα φώτα της δημοσιότητας έπεσαν στους άστεγους – και μετά έσβησαν, όταν η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 5 βαθμούς. Το Σάββατο 30 Μαρτίου η ΜΚΟ Κλίμακα διοργανώνει για 7η συνεχόμενη χρονιά τη βραδιά Sleep Out (18.00 – 08.00), καλώντας τους πολίτες να πάρουν έναν υπνόσακο και να περάσουν μια νύχτα έξω, στην πλατεία Κλαυθμώνος, σε μια εκδήλωση συμβολικής συμπαράστασης στους άστεγους.

Στόχος, όπως λέει η Κλίμακα, η οποία διατηρεί έναν ξενώνα φιλοξενίας αστέγων, είναι η αφύπνιση και η κινητοποίηση της πολιτείας και των πολιτών για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα γίνουν συναυλία, θεατρικές παραστάσεις, έκθεση φωτογραφίας, προβολή σχετικών ταινιών – video.

Υπενθυμίζεται ότι το δικαίωμα στη στέγη είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο, σύμφωνα με το άρθρο 21, παρ. 4, που ορίζει ότι: «Η απόκτηση κατοικίας από αυτούς που τη στερούνται ή στεγάζονται ανεπαρκώς αποτελεί αντικείμενο ειδικής φροντίδας του κράτους». Αυτή την ώρα ο πληθυσμός των αστέγων, Ελλήνων και μεταναστών, παραμένει απροσδιόριστος, όμως όλες οι ενδείξεις συμφωνούν ότι το πρόβλημα διογκώνεται.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ: www.klimaka.org.gr

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ