- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
Bild για πιθανότητα ελάφρυνσης ελληνικού χρέους: «Πάλι θα μας στοιχίσουν δισεκατομμύρια οι Έλληνες»
«Η γερμανική κυβέρνηση θέλει να ξεφορτωθεί τις διαρκείς και επίπονες διαπραγματεύσεις με την Αθήνα»
Αναταραχή έχουν προκαλέσει στη γερμανική Βουλή, σύμφωνα με την Bild, οι πιέσεις του ΔΝΤ για μεγάλη ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, που μπορεί να φθάνει ακόμη και τριψήφιο αριθμό δισεκατομμυρίων.
«Σε τέσσερις μήνες τελειώνει το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας της Ελλάδας: τέλος και με τις τακτικές δόσεις προς την Αθήνα. Τέλος επίσης και με τον αυστηρό έλεγχο των ελληνικών δημοσιονομικών. Και η γερμανική κυβέρνηση θέλει να ξεφορτωθεί τις μονίμως επίπονες διαπραγματεύσεις με την Αθήνα. Η χώρα πρέπει και θέλει να σταθεί ξανά στα πόδια της! Το πρόβλημα είναι το ύψος του χρέους, που φθάνει σχεδόν τα 330 δισ. ευρώ, ελάχιστα λιγότερα από ό,τι στην έναρξη της κρίσης. Όλοι γνωρίζουν ως εκ τούτου ότι οι Έλληνες χρειάζονται μια μεγάλη ελάφρυνση χρέους», αναφέρει η γερμανική εφημερίδα.
Παράλληλα τονίζει ότι, όπως πληροφορήθηκε από κύκλους του ΔΝΤ, το Ταμείο θέλει η ελάφρυνση να φθάσει έως και τριψήφιο αριθμό δισεκατομμυρίων, γεγονός που προκαλεί «αναταραχή» στην Μπούντεσταγκ, η Επιτροπή Προϋπολογισμού της οποίας έχει βάλει το θέμα στη σημερινή ημερήσια διάταξη καθώς η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα μεγάλο δίλημμα: «Η καγκελάριος Μέρκελ και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Σόιμπλε είχαν υποσχεθεί προ τριετίας στη γερμανική Βουλή ότι το ΔΝΤ -ως ιδιαίτερα αυστηρός ελεγκτής- θα μετάσχει στο πακέτο βοήθειας. Αλλά λίγο πριν από τη λήξη του προγράμματος, επισήμως αυτό δεν έχει συμβεί ακόμη, αφού το ΔΝΤ θέτει ως προϋπόθεση μια νέα, τεράστια ελάφρυνση χρέους».
Ενδεικτική των αντιδράσεων στην Μπούντεσταγκ, λέει η Bild, είναι η προειδοποίηση του Ότο Φρίκε, σημαίνοντος στελέχους των Φιλελευθέρων: «Θέλουμε να συνεχίσουμε να έχουμε το ΔΝΤ ως εγγυημένο επόπτη της Ελλάδας, αλλά όχι με κάθε τίμημα».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η μάχη με την εξάρτηση και ο αιφνίδιος θάνατος στα 27
Τι υποστηρίζει ο δικαστής
Παρότι έχει εκφράσει τον θαυμασμό του για τον Αμερικανό πρόεδρο
Ανάμεσα τους δυο γυναίκες
Πώς σχολίασε το εκλογικό αποτέλεσμα στο Μεκλεμβούργο - Δυτική Πομερανία
«Εξέγερση» των ΜΜΕ στις ΗΠΑ
Γιατί Μπέρνι Σάντερς και Στιβ Μπάνον φοβούνται το ίδιο πράγμα
Η σύνδεση με την υπόθεση της Ζιζέλ Πελικό
Η ηθοποιός βρέθηκε στη Γαλλία για επίδειξη του ΟnlyFans
«Η Ρωσία έχει χάσει τον έλεγχο της βιομηχανίας πετρελαίου ντίζελ», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Γιατί ο Μερτς χάνει τους ψηφοφόρους
Σε επιφυλακή οι ιαπωνικές αρχές
Η Κάγια Κάλας καταδίκασε τη διαδικασία και τον αποκλεισμό της αντιπολίτευσης
Δράστες με εξειδικευμένο εξοπλισμό απέσπασαν 44 αποικίες από μελισσοκόμους
Η παρουσία των δύο influencers στο Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ και οι αντιδράσεις στα κοινωνικά δίκτυα
Η «σκιά» του πρώην προέδρου πάνω από την προεκλογική μάχη του Νοεμβρίου
Ταλαιπωρία για χιλιάδες επιβάτες
«Απειλείται η ελευθερία του Τύπου και το δικαίωμα του κοινού στην ανεξάρτητη δημοσιογραφία»
Ο ρόλος του ΝΑΤΟ και οι ισχυρισμοί Τραμπ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.