Φωτογραφια

Νεοϋορκέζικη μαγεία σε 40 εικόνες

Μια συναρπαστική φωτογραφική ανθολογία της Ani Jo

karathanos.jpg
Δημήτρης Καραθάνος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
104574-207552.jpg

Διαθέτει μια από τις πιο ξεχωριστές ματιές της Ελλάδας, εκθέτει και βραβεύεται από τα σχολικά της χρόνια, ενώ φωτογραφίζει αδιάκοπα για το SOUL από την ηλικία των 18.

Γεννημένη το 1993, η Anisa Xhomaqi πέτυχε πρόσφατα τη σημαντικότερη διάκρισή της, καθώς επιλέχθηκε να συμμετάσχει στην έκθεση «Νέοι Έλληνες Φωτογράφοι 2015» του Athens Photo Festival, καταλαμβάνοντας μια από τις 13 θέσεις σε σύνολο 760 προτάσεων.

Η Ani Jo φωτογράφισε τη Νέα Υόρκη το καλοκαίρι του ’14 με μια Canon EOS 7D. Βρέθηκε εκεί για το πρότζεκτ που ονομάστηκε ALBE, από το ακρωνύμιο τεσσάρων φοιτητριών εικαστικών τεχνών οι οποίες πέρασαν 56 ημέρες διασχίζοντας 4 πολιτείες των ΗΠΑ και του Μεξικού. Το τελικό κολάζ κάθε φωτογραφίας που το κουαρτέτο αποτύπωσε κατά τη διάρκεια της αμερικάνικης περιπλάνησής του, συντέλεσε στη δημιουργία ενός βίντεο που προβλήθηκε στο Home Festival του Τρεβίζο.

Άφθονα από τα καρέ αυτού του υπερατλαντικού οδοιπορικού δεν έχουν δημοσιευτεί έως σήμερα, θα μπορούσαν ωστόσο μελλοντικά να εμπνεύσουν αυτόνομες φωτογραφικές μονογραφίες. Αναμειγνύοντας απόψεις μητροπολιτικής γεωμετρίας, απολήξεις ουρανοξυστών, αερογέφυρες, μεγαθηριακή αρχιτεκτονική και αστικό χάος με τις υπερρεαλιστικές μεγεθύνσεις που προκαλεί το παιχνίδισμα του φωτός με τη σκιά, μας χαρίζει διαχρονικές καρτ ποστάλ της Νέας Υόρκης. Ενώ παράλληλα τα ανθρωποκεντρικά κάδρα της ανακαλούν τις καλύτερες στιγμές του Garry Winogrand, του Bruce Davidson, του Christophe Agou και των υπόλοιπων σπουδαίων φωτογράφων δρόμου της Αμερικής.

Αυτό είναι ένα πορτφόλιο που ξεχειλίζει ταλέντο, φως και μυθική νεοϋορκέζικη τοπιογραφία.

https://www.behance.net/anijostudio

image

image 

image

image 

image

image 

image 

image

image

image 

image

image

image 

image

image 

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελένη Ονάσογλου: «Η φωτογραφία είναι ο μόνος τρόπος να επιστρέφω στον τόπο που κατασκεύασα για να υπάρχω»
Ελένη Ονάσογλου: «Η φωτογραφία είναι ο μόνος τρόπος να επιστρέφω στον τόπο που κατασκεύασα για να υπάρχω»

Μιλήσαμε με τη φωτογράφο και συγγραφέα με αφορμή τη διεθνή διάκριση του έργου της «The Blue Land – Before the Light Falls» στο Time in Jazz Festival της Σαρδηνίας

Stonehenge
Περιμένοντας τον ήλιο να φανεί – Μέσα στο αρχαίο τελετουργικό του Stonehenge

Περίμενα να βρω κάτι σκοτεινό και μυστικιστικό. Ίσως δρυΐδες να κάνουν ιεροτελεστίες στη σκιά των πετρών. Αντί γι’ αυτό, βρέθηκα ανάμεσα σε είκοσι πέντε χιλιάδες ανθρώπους, τύμπανα και μια παράδοση που μένει ζωντανή για χιλιετίες.

«Όσο κρατάει ο Μπάλος — Θερμιώτικα Γλέντια» στην Κύθνο
Κύθνος: μια υπαίθρια φωτογραφική έκθεση αφιερωμένη στον θερμιώτικο μπάλο

Η υπαίθρια έκθεση «Όσο κρατάει ο Μπάλος — Θερμιώτικα Γλέντια», που φιλοξενείται από τις 24 Ιουλίου έως τις 30 Αυγούστου στον Χώρο του Συνδέσμου Δρυοπιδέων, στην Κανάλα

Ματίας Κλουμ
Ματίας Κλουμ: «Βλέπω τη φωτογραφία ως πρόκληση για να επαναξετάσουμε τη σχέση μας με τη φύση»

Ο διεθνής φωτογράφος μιλά στην ATHENS VOICE για τη δύναμη της φωτογραφίας, για την κλιματική αλλαγή, αλλά και για τις γέφυρες Ελλάδας και Σουηδίας που ευελπιστεί να χτιστούν

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY