Το Μουσείο της Ακρόπολης γιορτάζει την Διεθνή Ημέρα Μουσείων & Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων (εικόνες)
Τριήμερο δράσεων από τις 18 έως τις 20 Μαΐου
Το Μουσείο Ακρόπολης γιορτάζει την Διεθνή Ημέρα Μουσείων, την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017 και την Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων, το Σάββατο 20 Μαΐου 2017 με μια σειρά δράσεων για τους επισκέπτες του:
Πέμπτη 18 Μαΐου 2017
Την Διεθνή Ημέρα Μουσείων, Πέμπτη 18 Μαΐου 2017, το Μουσείο θα είναι ανοιχτό από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο.
Την ημέρα αυτή θα εκτεθούν για πρώτη φορά στην Αίθουσα της Αρχαϊκής Ακρόπολης, μαζί με την αριστουργηματική κεφαλή 696, τα υπόλοιπα θραύσματα του αγάλματος της «Κόρης με τον πόλο» (ψηλό κάλυμμα κεφαλιού), τα οποία βρίσκονται στις αποθήκες του Μουσείου. Οι επισκέπτες θα μπορούν να τα δουν σε ειδική προθήκη έτσι ώστε να έχουν μια ολοκληρωμένη εικόνα του αγάλματος, το οποίο είχε πέσει θύμα της καταστροφικής μανίας των Περσών.

Για να τιμήσει την φετινή Διεθνή Ημέρα Μουσείων, το Μουσείο Ακρόπολης θα κυκλοφορήσει αναμνηστικό μετάλλιο που έκοψε το Εθνικό Νομισματοκοπείο με θέμα τον κάπρο. Το μεγαλόσωμο άγριο ζώο προκαλούσε δέος και θαυμασμό στους αρχαίους. Το κυνήγι του απαιτούσε μια καλά οργανωμένη ομάδα, ικανή να καταδιώξει και να καταφέρει καίρια πλήγματα στο επιθετικό θήραμα, το οποίο όμως μπορούσε να πληγώσει θανάσιμα τους διώκτες του. Η καρτολίνα με το αναμνηστικό μετάλλιο θα είναι διαθέσιμη στα Πωλητήρια του Μουσείου από την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017.
Παρασκευή 19 Μαΐου & Σάββατο 20 Μαΐου 2017
Το Μουσείο Ακρόπολης και το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών συνδιοργανώνουν διεθνές επιστημονικό συνέδριο με θέμα «Από τον Ιππία στον Καλλία. Η ελληνική τέχνη από το 527 π.Χ. έως το 449 π.Χ.» με μεγάλη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων ειδικών. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Μουσείου.
Σάββατο 20 Μαΐου 2017
Την Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων, Σάββατο 20 Μαΐου 2017, το Μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό από τις 8 το πρωί έως τα μεσάνυχτα με ελεύθερη είσοδο από τις 8 το βράδυ κι έπειτα.

Στην Αίθουσα του Παρθενώνα θα πραγματοποιηθεί από τις 8.30 μ.μ. έως τις 11 μ.μ. ρεσιτάλ πιάνου από τον διακεκριμένο πιανίστα Θεόδωρο Οικονόμου, με θέμα «To Μουσείο Ακρόπολης στην δύση του ηλίου». Πρόκειται για ένα πολύχρωμο μουσικό και αισθητικό ταξίδι με σύνθεση ήχων από γνωστά ελληνικά μοτίβα, κλασικά και παραδοσιακά, ένα κονσέρτο που θα στηρίζεται αυτοσχεδιαστικά στην αλήθεια της στιγμής, την εμπειρία αλλά και την ελευθερία κινήσεων, προσφέροντας στους επισκέπτες που θα βρίσκονται εκεί μια βαθιά και ουσιαστική συγκίνηση.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η μετάφραση του Παπαδιαμάντη ξεκίνησε το 1889
Πώς μπορείς να ανοίξεις τα μάτια σε κάποιον, αν δεν θέλει να κοιτάξει την αλήθεια κατάματα;
Πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 6 Μαρτίου
Το τέταρτο στούντιο άλμπουμ του Βρετανού ποπ σταρ κυκλοφορεί στις 6 Μαρτίου
Περισσότεροι από 260 φωτογράφοι αναδεικνύουν τη συμβολή της ιταλικής φωτογραφίας δρόμου
Πέρυσι συμπληρώθηκαν 50 χρόνια από την ίδρυση του ιστορικού θεάτρου
Δύο έφηβοι στο χείλος του γκρεμού. Ένας φόνος που θα αλλάξει τα πάντα. Ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή στα Χάιλαντς της Σκωτίας
65 χρόνια πορείας στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση σε μια ζωή γεμάτη από ελληνικό τραγούδι
Ο Σπαρτιάτης ράπερ αποκάλυψε τις πρώτες ρίμες από τα νέα του τραγούδια με ένα ατμοσφαιρικό φιλμ του Απόστολου Ζυγούρη
Και το παράδοξο πίσω από τα νούμερα
Η Λίνα Μενδώνη παρουσίασε στη Θεσσαλονίκη την πλατφόρμα hh.gr και το ψηφιακό οικοσύστημα του ΟΔΑΠ
Τι θα δούμε στη Σκουφά, την Genesis, την Crux αλλά και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Από το «Σκίτσο 3» της Πειραματικής Σκηνής μέχρι την «Ηλέκτρα εντός» του Πορεία
Η επανέκδοση ενός δίσκου-σταθμού στην ιστορία της τζαζ
Ψηφιακές προβολές και υπαίθριες εκθέσεις με ξεχωριστά έργα φωτογράφων και φωτορεπόρτερ
Η Athens Voice εξασφάλισε μέρος από το ανέκδοτο φωτογραφικό αρχείο που ανήκει στην ανιψιά του συγγραφέα, Έλλη Αρτέμη Ταχτσή, και βλέπει για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας
Το ανεκτίμητο έργο του συγγραφέα που διακωμωδούσε τις αδυναμίες των ανθρώπων
Μια μουσική παράσταση της bijoux de kant για την αισθητική της ερωτικής επιθυμίας
Ο συγγραφέας μιλάει στην Athens Voice για αθηναϊκές ιστορίες με ρεαλισμό και φαντασία
Προτείνει τη δημιουργία «απολύτως πιστού αντιγράφου»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.