Πολιτικη & Οικονομια

Βενιζέλος: «Τώρα όλοι καταλαβαίνουν ότι δεν υπάρχει καμία συμφωνία»

Τι δήλωσε σε εκδήλωση για την παρουσίαση του νέου του βιβλίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
355693-737110.jpg

Σε εκδήλωση του Κύκλου Ιδεών με αφορμή την παρουσίαση του νέου βιβλίου του «Μύθοι και Αλήθειες για το Δημόσιο Χρέος. 2012-2017» (εκδόσεις Επίκεντρο), ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στην προσπάθεια επίτευξης συμφωνίας της κυβέρνησης με τους θεσμούς αλλά και στο «κόστος που πληρώνει η χώρα» από τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ειδικότερα, όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Βενιζέλος: «Το κόστος που πληρώνει η χώρα για αυτά τα δυόμιση χρόνια, για τις ιδεοληψίες, τα λάθη, τις εμμονές και τους τυχοδιωκτισμούς, είναι πάρα πολύ μεγάλο. Και τώρα όλοι καταλαβαίνουν ότι δεν υπάρχει καμία συμφωνία».

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Έχουμε δεσμευτεί σε υπέρμετρα δημοσιονομικά μέτρα μέχρι το 2022, σε ένα πάρα πολύ υψηλό δυσβάσταχτο πρωτογενές πλεόνασμα, πριν βρούμε το νέο σχήμα για το χρέος, μέσω του οποίου θα έπρεπε να έχουμε λιγότερα βάρη και πρωτογενές πλεόνασμα για να βασταχθεί η πραγματική οικονομία, για να έχουμε ανάπτυξη, για να δώσουμε έμφαση στο ΑΕΠ, στον παρονομαστή του κλάσματος».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος υπογράμμισε πως «πρόκειται για τη μεγάλη αντίφαση, για το μεγάλο πρωθύστερο και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δυστυχώς η κυβέρνηση, ούτε σεβάστηκε, ούτε κατάλαβε τι έχει γίνει το 2012 και τώρα ζητά το μικρό συμπλήρωμα του 2012, που το είχαμε και το χάσαμε, και μακάρι, το εύχομαι, να το ξαναβρούμε».

Σημειώνεται πως την εκδήλωση συντόνισε ο Παντελής Καψής ενώ, σε αυτή ομιλητές ήταν, εκτός από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο Γιώργος Προβόπουλος και ο Γκίκας Χαρδούβελης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ