Οι Ιστοριες σας

The Covid-19 Project

«Στο λιμάνι λίγο πριν σαλπάρει το πλοίο της γραμμής, οι ταξιδιώτες έσερναν τα μπαγκάζια τους φορώντας κάθε λογής μάσκες»

32014-72458.jpg
A.V. Guest
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
crawford-jolly-0xhlu2tpqoy-unsplash_1.jpg
© Crawford Jolly/ Unsplash

Διαγωνισμός μικρού διηγήματος της ATHENS VOICE: Η Φαίη Νικολοπούλου γράφει τη δική της ιστορία για το ιδιαίτερο καλοκαίρι του 2020

Η Λήδα, freelancer γραφίστρια στο επάγγελμα, φέτος λίγο ο κορωνοϊός, λίγο ότι δεν είχε αγόρι και λίγο τα οικονομικά της, πέρασε το καλοκαίρι στην Αθήνα, έχοντας ως πιστό σύντροφο τη μοναξιά της. Στην άδεια πόλη δεν υπήρχε τίποτα άλλο να κάνεις από scrolling στα social media. Έτσι, έπεσε πάνω στα posts των πρώτων κοινών διακοπών της Ειρήνης και του Μιχάλη.

Στο λιμάνι λίγο πριν σαλπάρει το πλοίο της γραμμής, οι ταξιδιώτες έσερναν τα μπαγκάζια τους φορώντας κάθε λογής μάσκες. Η Ειρήνη και ο Μιχάλης ανυπομονούσαν να ταξιδέψουν στα πέλαγα της ευτυχίας του έρωτα.

And here is how the story goes…

insta1_1.jpg
Εικονογράφηση Άννα Ψιμαδά

Η πρώτη εικόνα του νησιού, καθώς δένει το πλοίο στο λιμάνι.

insta2_1.jpg
Εικονογράφηση Άννα Ψιμαδά

Εκείνη

Στη παραλία με τα τοπικά παχάκια της ενώ δίπλα της υπάρχουν αρκετά αντηλιακά, αν και τελικά χρησιμοποιεί εκείνο δίχως δείκτη προστασίας για γρήγορο μαύρισμα. Δεν βουτά όμως, για να μην τρέξει η μάσκαρα.

insta3_1.jpg
Εικονογράφηση Άννα Ψιμαδά

Εκείνος

Ο φακός τον συλλαμβάνει λίγο πριν κάνει jet ski στα ρηχά, κάθως ρουφά μέσα τη κοιλιά του, όταν περνούν από μπροστά του τα ξένα κορίτσια.

insta4_1.jpg
Εικονογράφηση Άννα Ψιμαδά

Beach Bar

Δύο μαργαρίτες. Μια λεμόνι για εκείνον, μια φράουλα για εκείνη.

insta5a_1.jpg
Εικονογράφηση Άννα Ψιμαδά

Selfie

Εκείνος και εκείνη cheek-to-cheek. Η μάσκαρα τελικά δεν έτρεξε.

insta6_1.jpg
Εικονογράφηση Άννα Ψιμαδά

Ψαροταβέρνα στο κύμα

Αν και το τραπέζι είναι δίπλα από την αποθήκη με τα αναψυκτικά και τα ποτά και με τα μοτέρ των ψυγείων να δουλεύουν στο φουλ. Την εικόνα συνθέτουν, το κλασσικό χάρτινο τραπεζομάντηλο που γράφει πάνω «καλή όρεξη» σε πέντε γλώσσες, μια χωριάτικη, μια γεμιστά, μια φασολάκια, μια τηγανητά κολοκυθάκια και μια μπύρα που μάλλον είναι ζεστή. Σε αυτή τη φάση, η Λήδα ζηλεύει και αναφωνεί «το κορωνοϊό μου μέσα».

insta7_1.jpg
Εικονογράφηση Άννα Ψιμαδά

Γραφικά σοκάκια

Εκείνη. Σε κατάστημα με σουβενίρ χαζεύοντας μαγνητάκια με πλαστικό τύπου ψάθα-καπέλο που αναγράφει “I love Greece”, μωβ  καφτάνι και ροζ σαγιονάρες. Τώρα, αν έτρεξε η μάσκαρα παραμένει άγνωστο διότι φορά μεγάλα γυαλιά ηλίου σαν μια άλλη Jackie O.

insta8_1.jpg
Εικονογράφηση Άννα Ψιμαδά

Εκείνος

Σε γραφείο rent-a-bike πάνω σε γουρούνα φορώντας ανάποδα jockey καπέλο, tropical μαγιό και φωσφοριζέ, τιραντέ φανελάκι με στάμπα “I love κάποιο άλλο νησί” από last year. Τα γυαλιά ηλίου είναι κρεμασμένα στο φανελάκι.

insta9_2_1.jpg
Εικονογράφηση Άννα Ψιμαδά

Rooms to Let

Αποθανατίζοντας το ηλιοβασίλεμα που χάνεται μέσα στη θάλασσα. Τι άλλο συμβαίνει εκεί, δεν το κοινοποίησαν.

insta10_2_1.jpg
Εικονογράφηση Άννα Ψιμαδά

Άμαξα

Εκείνη. Τιρκουάζ φόρεμα που τονίζει το κοκκίνισμα, πορτοκαλί πλατφόρμες και κοραλίlipstick.

Εκείνος. Φλοράλ κοντομάνικο πουκάμισο, παραλλαγής παντελόνι, ορειβατικά πέδιλα. Στο πρόσωπο έχει σημάδια από το lipstick της.

insta11_1.jpg
Εικονογράφηση Άννα Ψιμαδά

Σε κάποια πεζούλα

Τελευταία κοινή φωτογραφία με ένα παγωτό στο χέρι ο καθένας, τραβηγμένη από κάποιο τουρίστα. Εκείνος με πασαλειμμένο πρόσωπο από το παγωτό σοκολάτα και εκείνη μουτζουρωμένη από τη μάσκαρα, καθώς έτρεξε μαζί με τα δάκρυα της, όταν έπειτα από καυγά κατέληξαν στο ότι αυτή η σχέση δεν πάει άλλο.

insta12_1_1.jpg
Εικονογράφηση Άννα Ψιμαδά

Το ολόγιομο φεγγάρι που φωτίζει τη θάλασσα.

Την επόμενη ημέρα καθώς η Λήδα παρακολουθούσε το βραδινό Δελτίο των Ειδήσεων , είδε στην οθόνη της τηλεόραση την Ειρήνη, τον Μιχάλη και τους υπόλοιπους επιβάτες να ξεμπουκάρουν από το πλοίο της επιστροφής δίχως να φορούν μάσκες και να σέρνουν τα μπαγκάζια τους. Κάποιοι από τους επιβάτες νευριασμένοι  διαμαρτυρόντουσαν στους δημοσιογράφους που βρίσκονταν εκεί για τη μη τήρηση των μέτρων από το ταξίδι της κόλασης.

Έπειτα από λίγες μέρες, η Ειρήνη τηλεφωνεί στη Λήδα.

Ντριν-ντριν…
-Έλα κοριτσάκι! Welcome back to Athens! Πως περάσατε;
-Χάλια! Βασικά χωρίσαμε! Επίσης, και ο ηλίθιος και εγώ κολλήσαμε Covid-19 και βρισκόμαστε σε καραντίνα.

Η Λήδα έχασε τα λόγια της. Ήταν μόλις χθες που συναντήθηκαν κρυφά από την Ειρήνη με το Μιχάλη, δεν της είπε όμως τίποτα περί covid και καραντίνας.

Και κάπως έτσι το καλοκαίρι πάει, έφυγε, τελείωσε!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ