Κοσμος

Ο ζωολογικός κήπος της Ρώμης δροσίζει τα ζώα με παγωτά (εικόνες)

Αφόρητη ζέστη στην ιταλική πρωτεύουσα

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τίγρης γλείφει τον πάγο με το κρέας στον Ζωολογικό Κήπο της Ρώμης, καθώς ο καύσωνας επιμένει
Τίγρης γλείφει τον πάγο με το κρέας στον Ζωολογικό Κήπο της Ρώμης, καθώς ο καύσωνας επιμένει © EPA/FABIO CIMAGLIA

Καύσωνας στην Ιταλία. Στον Ζωολογικό Κήπο της Ρώμης δίνουν παγωτά σε ζώα για να τα δροσίσουν. Στα ύψη η θερμοκρασία.

Στη Ρώμη ο καύσωνας δοκιμάζει τις αντοχές των άγριων ζώων στον Ζωολογικό Κήπο της ιταλικής πρωτεύουσας. Προκειμένου να τα βοηθήσουν να δροσιστούν, οι εργαζόμενοι που φροντίζουν τα ζώα τούς έδωσαν παγωτό κρέας, παγωτό ψάρι ή παγωτό από δημητριακά.

Ο καύσωνας στην Ιταλία επηρεάζει όχι μόνο τη Ρώμη αλλά και άλλες περιοχές της χώρας, προκαλώντας έντονα προβλήματα λειψυδρίας.

Παγώτα για τον καύσωνα στον Ζωολογικό Κήπο της Ρώμης

Το προσωπικό του κήπου, που γειτονεύει με τη Βίλα Μποργκέζε ένα από τα ωραιότερα πάρκα της πόλης, φαίνεται ότι βρήκε τη σωστή «συνταγή» για να δώσει μια ανάσα δροσιάς στα ζώα την ώρα που το θερμόμετρο έδειχνε 39 βαθμούς Κελσίου.

Κοντά στην είσοδο του πάρκου, οι μακάκοι της Ιαπωνίας απολάμβαναν γρανίτες από φρέσκα φρούτα - δαμάσκηνα, μπανάνες, πεπόνι και δημητριακά που τους έριχναν οι υπάλληλοι κατευθείαν μέσα στην πισίνα τους, υπό τα βλέμματα των επισκεπτών.

Λίγο πιο πέρα, η Σαμάνθα και ο Μπούμερ, οι δυο ωταρίες του πάρκου, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν παγωτό ψάρι, ενώ τα αιλουροειδή, όπως οι τίγρεις, είχαν ριχθεί σε εδέσματα σπάνιας έμπνευσης: Παγωτά με γεύση κρέας ή αίμα.

Εργαζόμενη στον Ζωολογικό Κήπο της Ρώμης κρεμά σε κλειδί ένα παγωτό κρέας
© EPA/FABIO CIMAGLIA

Τίγρης ετοιμάζεται να δοκιμάσει το παγωτό κρέας στον Ζωολογικό Κήπο της Ρώμης
© EPA/FABIO CIMAGLIA

Η δροσιά δεν ήρθε μόνο από το φαγητό. Η Σοφία, ένας ασιατικός ελέφαντας, έκανε κρύα ντους αλλά γνωρίζει από μόνη της και μια ιδιαίτερη τεχνική: κυλιέται στη λάσπη και, με την προβοσκίδα της, καλύπτεται με άμμο και χώμα.

Ανησυχία για τα ζώα στον Ζωολογικό Κήπο της Ρώμης, καθώς ο καύσωνας συνεχίζεται

Ο διευθυντής του ζωολογικού κήπου στη Ρώμη Γιτζάκ Γιαντίντ δεν έκρυψε πάντως την ανησυχία του για τις καιρικές συνθήκες.

«Η ζέστη ήρθε πιο γρήγορα και ανησυχώ κάπως για τα ζώα μας, δεν είναι εύκολο για αυτά, ελπίζω ότι δεν θα πάει έτσι όλο το καλοκαίρι, επειδή κανείς δεν μπορεί να αντέξει σε θερμοκρασίες ρεκόρ» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Διαβεβαίωσε, πάντως, ότι τα ζώα ζουν σε καλές συνθήκες, παρακολουθούνται όλο το 24ωρο και έχουν αρκετή σκιά και νερό.

Εργαζόμενοι στον Ζωολογικό Κήπο της Ρώμης ρίχνουν νερό με το λάστιχο σε ελέφαντα
© EPA/FABIO CIMAGLIA

Φώκιες στον Ζωολογικό Κήπο της Ρώμης τρώνε παγωτό ψάρι που τους δίνουν οι εργαζόμενοι
© EPA/FABIO CIMAGLIA

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας, η θερμοκρασία θα παραμείνει υψηλή στη Ρώμη και τις επόμενες εβδομάδες, καθιστώντας αδιαπραγμάτευτη τη διανομή παγωτών στον Ζωολογικό Κήπο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ