Κοσμος

Ο δικαστής στις ΗΠΑ που μετά την άμβλωση θέλει να καταργηθούν γκέι γάμοι και αντισύλληψη

Ποιος είναι ο Clarence Thomas που βρίσκεται εδώ και 4 δεκαετίες στο Ανώτατο Δικαστήριο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O Clarence Thomas είναι ο δικαστής που ψήφισε να καταργηθεί η άμβλωση στις ΗΠΑ
O Clarence Thomas είναι ο δικαστής που ψήφισε να καταργηθεί η άμβλωση στις ΗΠΑ © EPA

Clarence Thomas, ο δικαστής στις ΗΠΑ που ψήφισε να καταργηθεί η άμβλωση και θέλει να συμβεί το ίδιο με την αντισύλληψη και τον γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων.

Η απόφαση για την κατάργηση της άμβλωσης στις ΗΠΑ που πήρε το Ανώτατο Δικαστήριο φέρει την υπογραφή του Clarence Thomas. Αμερικανικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι θεωρείται ο πιο συντηρητικός δικαστής με έντονες τάσεις αναθεωρητισμού.

Στα 73 του χρόνια, βρίσκεται για τέταρτη δεκαετία στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ και φρόντισε να βάλει το «λιθαράκι» του, προκειμένου να επιστρέψουν οι ΗΠΑ στον Μεσαίωνα. Τοποθετήθηκε στο δικαστήριο στις αρχές του 2000 από την τότε κυβέρνηση του Τζορτζ Μπους του νεότερου.

Αμερικανικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι μετά τη «νίκη» του για την κατάργηση της άμβλωσης στις ΗΠΑ, βάζει πλέον στο μάτι και άλλα δικαιώματα, τα οποία θεωρεί ότι πρέπει να «αναθεωρηθούν» για το «καλό της Αμερικής», σύμφωνα πάντα με τα βαθιά συντηρητικά του ιδεώδη. Συγκεκριμένα:

  • την αντισύλληψη
  • τους γάμους μεταξύ ομοφυλόφιλων.

​«Κατά την άποψή μου, εάν το Ανώτατο Δικαστήριο αντιμετωπίσει μια παλαιότερη απόφαση που είναι λάθος, τότε οφείλει να διορθώσει αυτό το λάθος, παρά τους όποιους παράγοντες μπορεί να το εμποδίζουν να το πράξει αυτό» είχε αναφέρει το 2019.

Το CNN μετέδωσε ότι ο Clarence Thomas ήταν ο δικαστής που ευνοήθηκε όσο λίγοι στις ΗΠΑ την τετραετία Τραμπ. Σημειώνεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ πανηγυρίζει για την κατάργηση της άμβλωσης στις ΗΠΑ, κάνοντας λόγο για «θέλημα Θεού».

Ο δικαστής που κατάργησε την άμβλωση στις ΗΠΑ είχε κατηγορηθεί για σεξουαλική παρενόχληση

Ο Clarence Thomas πέρασε τα παιδικά του χρόνια στη Τζόρτζια μέσα στη φτώχεια. Σπούδασε δικηγόρος και γρήγορα μεταπήδησε στο δικαστικό σώμα.

Το 1991, ενώ ήταν παντρεμένος (σ.σ. δεύτερος γάμος) είχε κατηγορηθεί από μια γυναίκα για σεξουαλική παρενόχληση. Στη δίκη αθωώθηκε κατά πλειοψηφία (52-48 ψήφοι). Το 1997 είχε υπερασπιστεί το «ατομικό δικαίωμα» των Αμερικανών να φέρουν όπλο στο σπίτι. 10 χρόνια μετά, το 2017, υπεραμύνθηκε της άποψης για οπλοκατοχή εκτός σπιτιού και ενώ το ένα mass shooting διαδεχόταν το άλλο στις ΗΠΑ.

Αναφορικά με τη θανατική ποινή έχει ζητήσει περισσότερες εκτελέσεις με πιο γρήγορες διαδικασίες.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ