Κοσμος

Βενιζέλος: «Πώς η αδιανόητη απόφαση για τις αμβλώσεις μπορεί να επηρεάσει τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Η κρίσιμη καμπή για την αμερικανική δημοκρατία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αδιανόητη χαρακτηρίζει την απόφαση για τις αμβλώσεις στις ΗΠΑ ο Ευάγγελος Βενιζέλος
Αδιανόητη χαρακτηρίζει την απόφαση για τις αμβλώσεις στις ΗΠΑ ο Ευάγγελος Βενιζέλος © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος σχολιάζει την απόφαση για την κατάργηση των αμβλώσεων στις ΗΠΑ, κάνοντας αναφορά στη Ρωσία και στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος κάνει λόγο για «αδιανόητη απόφαση για τις αμβλώσεις» στις ΗΠΑ σε ανάρτησή του στα social media. Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Στις 4.5.2022 με αφορμή τη διαρροή του σχεδίου της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ για τις αμβλώσεις, είχα γράψει το παρακάτω σχόλιο*. Δυστυχώς το σχέδιο ήταν ακριβές και σήμερα δημοσιεύτηκε πλέον επισήμως ως απόφαση». Και προσθέτει: «Πρόκειται για ιστορική ανατροπή. Για δραματική οπισθοχώρηση που θα διχάσει ακόμη βαθύτερα την ήδη διχοτομημένη αμερικανική κοινωνία και θα επηρεάσει καταλυτικά τις πολιτικές εξελίξεις στην αμερικανική δημοκρατία».

«Ενδέχεται, με μεγάλο κόστος για το επίπεδο προστασίας των δικαιωμάτων, η απόφαση να λειτουργήσει εντέλει θετικά για τον πολιτικό προσανατολισμό των ΗΠΑ. Ενδέχεται να συμβεί μια ενδιαφέρουσα ετερογονία των σκοπών» αναφέρει επίσης.

Και συμπληρώνει: «Επίσης είναι, κατά τη γνώμη μου, προφανής η διασταύρωση της απόφασης και των κοινωνικών και πολιτικών της επιπτώσεων με τον πόλεμο στην Ουκρανία και τη σύγκρουση Δύσης και Ρωσίας. Η σύγκρουση αφορά κατά βάθος τις αντοχές της φιλελεύθερης δημοκρατίας και την ύπαρξη της Δύσης ως στρατηγικής οντότητας. Η κρίση επειδή δοκιμάζει τις αντοχές των δυτικών φιλελεύθερων δημοκρατιών θα κριθεί στο εσωτερικό τους. Κυρίως στο εσωτερικό της αμερικανικής δημοκρατίας».

«Εδώ μπορεί να εμφανιστεί η δεύτερη και μεγαλύτερη ετερογονία των σκοπών της ακραία συντηρητικής πλειοψηφίας των μελών του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ. Για τις νομικές πτυχές της απόφασης παραπέμπω στο αρχικό μου σχόλιο που αναρτήθηκε στις 4.5.2022. Θα ειπωθούν πολλά διεθνώς στους κύκλους των ομοτέχνων μου. Άλλωστε η νομική διάσταση
υπερκαλύπτεται από την αξιακή, την πολιτική και εντέλει τη γεωπολιτική διάσταση» υπογραμμίζει ακόμη ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Και καταλήγει: «Η Ιστορία κυοφορεί και αυτή και θα δώσει τη δική της απάντηση στους
έξι δικαστές (με τις αποχρώσεις της γνώμης του Προέδρου Ρόμπερτς) του
Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ. Η Ιστορία προσωποποιημένη ως γυναίκα θα
τους τιμωρήσει».

Η ανάρτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου έχει τίτλο: «Η Ιστορία ως γυναίκα - Η αδιανόητη απόφαση για τις αμβλώσεις μπορεί να σώσει την αμερικανική δημοκρατία και να λειτουργήσει καταλυτικά για τον πόλεμο στην Ουκρανία;».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ