Κοσμος

Ουκρανός πρέσβης: Νεκρός ο Μιχαήλ που είχε μιλήσει στη Βουλή

Ήταν μέλος του τάγματος Αζόφ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ουκρανός πρέσβης: Νεκρός ο μαχητής του Τάγματος Αζόφ, Μιχαήλ
Ουκρανός πρέσβης: Νεκρός ο μαχητής του Τάγματος Αζόφ, Μιχαήλ © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ο πρέσβης της Ουκρανίας στην Ελλάδα έδωσε συνέντευξη στην ΕΡΤ και επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι ο Μιχαήλ, μαχητής του Τάγματος Αζόφ, είναι νεκρός.

Ο Ουκρανός πρέσβης στην Ελλάδα, Σεργκέι Σουτένκο, αποκάλυψε πως ο Μιχαήλ, ο μαχητής του Τάγματος Αζόφ που είχε μιλήσει στην ελληνική Βουλή, είναι νεκρός.

Συγκεκριμένα, ο Ουκρανός πρέσβης στην Αθήνα έδωσε συνέντευξη στην ΕΡΤ, η οποία πρόκειται να προβληθεί και επιβεβαίωσε τα δημοσιεύματα, που ανέφεραν ότι ο συγκεκριμένος μαχητής σκοτώθηκε πολεμώντας τον ρωσικό στρατό.

«Υπήρχαν διάφορες φήμες ότι μπορεί να είναι νεκρός, ότι μπορεί να μην είναι», είπε ο Γιώργος Κουβαράς παρουσιαστής στη νέα εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης «Στο Κέντρο».

Πρεμιέρα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον ουκρανό Πρέσβη "Στο Κέντρο" απόψε στις 23:00 | 3/5 | EΡΤ

Σημειώνεται, πως ο Μιχαήλ όταν είχε μιλήσει στην ελληνική Βουλή, είχε αναφέρει πως «ο παππούς μου πολέμησε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο κατά των ναζιστών, και τραυματίστηκε τρεις φορές. Εγώ γεννήθηκα στη Μαριούπολη και συμμετέχω στην άμυνα της πόλης από τους Ρώσους ναζιστές.

»Δεν θα μιλήσω για τις δυσκολίες που έχουμε στην άμυνα, συμμετέχοντας στην ουκρανική άμυνα μέσα από το τάγμα Αζόφ, αυτό είναι το χρέος μου έναντι της πόλης μου. Πρέπει να μιλήσω όμως για τις καταστροφικές συνθήκες στις οποίες βρίσκεται η Μαριούπολη. Ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού όπως ξέρετε είναι Έλληνες.

»Η Ελλάδα ήταν πάντα στο πλευρό μας. Αυτή τη στιγμή όμως έχει καταστραφεί κατά 90% από τους βομβαρδισμούς. Από την 1η Μαρτίου η πόλη περικυκλώθηκε από τους Ρώσους ναζιστές και μείναμε κάποια στιγμή χωρίς νερό, ρεύμα και τρόφιμα. Συμπατριώτες έχουμε μία πόλη που ζουν χιλιάδες και όπου πεθαίνουν χιλιάδες γι’ αυτό και παρακαλούμε να μας βοηθήσετε».

Το τάγμα Aζόφ δημιουργήθηκε μετά τη ρωσική στρατιωτική επίθεση στην Ουκρανία, την κατοχή και προσάρτηση της Κριμαίας, και την ιδιοποίηση των εδαφών του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ. Οι Αζόφ απελευθέρωσαν τη Μαριούπολη τον Ιούνιο του 2014, έλαβαν μέρος σε μάχες κοντά στο Ιλοβάισκ και εξαπέλυσαν επίθεση στο Σιροκίνο τον Φεβρουάριο του 2015.

Ομιλία του Προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην Ελληνική Βουλή (Ελληνικά) (07/04/2022)

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ