- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η αντίδραση του Ζελένσκι στον όρο «γενοκτονία» που χρησιμοποίησε ο Μπάιντεν
Τι είπε ο Ουκρανός πρόεδρος
Ουκρανία: Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξαίρει τον αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν διότι μίλησε για «γενοκτονία».
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξήρε σήμερα μέσω Twitter τον Τζο Μπάιντεν διότι κατηγόρησε για «γενοκτονία» τον ρωσικό στρατό, που προχώρησε σε εισβολή στη χώρα του την 24η Φεβρουαρίου.
«Αλήθειες από έναν αληθινό ηγέτη», ανέφερε ο Ζελένσκι. «Το να λες τα πράγματα με τ’ όνομά τους είναι απαραίτητο για να αντισταθείς στο κακό», πρόσθεσε.
True words of a true leader @POTUS. Calling things by their names is essential to stand up to evil. We are grateful for US assistance provided so far and we urgently need more heavy weapons to prevent further Russian atrocities.
— Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) April 12, 2022
Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επιβεβαίωσε χθες Τρίτη ότι πλέον κατηγορεί τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν πως διαπράττει «γενοκτονία»: «Ναι, μίλησα για γενοκτονία, διότι γίνεται ολοένα πιο σαφές ότι ο (ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ) Πούτιν προσπαθεί να διαγράψει την ιδέα πως μπορείς να είσαι Ουκρανός και οι αποδείξεις συσσωρεύονται», είπε ο Δημοκρατικός προτού επιβιβαστεί στο προεδρικό αεροσκάφος για να επιστρέψει στην Ουάσινγκτον μετά την ομιλία του για τον πληθωρισμό στο Ντε Μόιν, στην Αϊόβα.
«Θα το αφήσουμε στους νομικούς σε διεθνές επίπεδο να κρίνουν αν (οι ενέργειες του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία) μπορούν να χαρακτηριστούν έτσι, αλλά σίγουρα εμένα μου φαίνεται πως ισχύει» πως διαπράττεται «γενοκτονία», επέμεινε ο Μπάιντεν.
Μέχρι χθες, η αμερικανική κυβέρνηση δεν είχε χρησιμοποιήσει τον συγκεκριμένο όρο, μολονότι ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατηγορεί τακτικά τη Ρωσία πως διαπράττει «γενοκτονία». Πάντως, ήδη ο Μπάιντεν είχε κατηγορήσει επανειλημμένα για «εγκλήματα πολέμου» τον Πούτιν.
Αναφερόμενος στα «φρικιαστικά πράγματα που έκαναν οι Ρώσοι στην Ουκρανία», ο Δημοκρατικός προέβλεψε χθες ότι ο κόσμος «θα ανακαλύψει ακόμη περισσότερα».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Επιτροπή ζητά πολιτική συμφωνία για αλλαγές και όχι τεχνική απόφαση στο NextGenerationEU
Μετά από εισβολή ενόπλων - Σε εξέλιξη έρευνες σε δασώδεις περιοχές
Η Εθνική Συσπείρωση ζητά ισχυρό στρατό με εθνικό έλεγχο και περιορισμό της ΕΕ
Έντονη αντίδραση της Πρώτης Κυρίας
«Δεν θα ξάπλωνα με το νέο μου σμόκιν στο πάτωμα» - Η απίθανη εξήγηση του καλεσμένου
Χαρακτηριστικό ένα περιστατικό που καταγράφηκε το 1976
Η Μπεατρίτσε Βενέτσι, σύμβουλος της κυβέρνησης Μελόνι, απομακρύνθηκε μετά από καταγγελίες της για νεποτισμό
Την ίδια στιγμή που η κρίση έχει ήδη αρχίσει να μεταφέρεται στους επιβάτες
Ο ολιγάρχης ιδιοκτήτης του θεωρείται στενός φίλος του Πούτιν
Στην εξωτερική πολιτική δεν αναμένονται πάντως δραματικές αλλαγές
Τα τούνελ εντοπίστηκαν κοντά στη γραμμή κατάπαυσης του πυρός
Στο επίκεντρο ο έλεγχος της OPEN AI
Αυξάνονται για 11η διαδοχική χρονιά
Στο στόχαστρο του ισραηλινού στρατού υποδομές της οργάνωσης - Δοκιμάζεται η εκεχειρία
Ποιους είχε βάλει στο στόχαστρο
Μήνυμα συμμαχίας με Ρωσία – Ο Κιμ υπόσχεται πλήρη στήριξη και μελλοντική στρατιωτική συνεργασία
Η καταπίεση του ιρανικού λαού συνεχίζεται
Το CNN φέρνει στο φως τη συχνή επικοινωνία και τις κοινωνικές επαφές που είχαν
Αναπαράσταση άνδρα που προσπάθησε να σωθεί - Νέα ευρήματα από ανασκαφές στην Πομπηία
Παραμένει σε ισχύ ο ναυτικός αποκλεισμός του Ιράν από τις ΗΠΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.