Κοσμος

Ουκρανία: Ο βομβαρδισμός του Ντονέτσκ συνεχίζεται μέρα και νύχτα

«Ταραχώδη» χαρακτηρίζει την κατάσταση ο κυβερνήτης της περιοχής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ημέρα και νύχτα συνεχίζεται ο βομβαρδισμός της περιοχής του Ντονέτσκ.
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ημέρα και νύχτα συνεχίζεται ο βομβαρδισμός της περιοχής του Ντονέτσκ - ΑΡΧΕΙΟ © EPA/ROMAN PILIPEY

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ημέρα και νύχτα συνεχίζεται ο βομβαρδισμός της περιοχής του Ντονέτσκ.

Ο κυβερνήτης της περιοχής του Ντονέτσκ στα ανατολικά της Ουκρανίας δήλωσε σήμερα, Κυριακή 3 Απριλίου, ότι ο βομβαρδισμός της περιοχής συνεχίζεται νύχτα και ημέρα, χαρακτηρίζοντας ως «ταραχώδη» την κατάσταση στην περιοχή.

Ο στρατός της Ουκρανίας έχει ανακοινώσει ότι πιστεύει πως η Ρωσία έχει μετακινήσει δυνάμεις από τις περιοχές του Κιέβου και το Τσερνίχιβ, προς την περιοχή του Ντονμπάς στα ανατολικά της χώρας για μία νέα επίθεση, με στόχο την κατάληψη του συνόλου των περιοχών του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ.

Ουκρανία: Το Κίεβο απαιτεί την επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας

Ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του προεδρικού γραφείου της Ουκρανίας δήλωσε σήμερα ότι ένα πέμπτο πακέτο κυρώσεων θα πρέπει να επιβληθεί κατά της Ρωσίας, στοχοποιώντας όλες τις τράπεζες της, κλείνοντας λιμάνια για τα ρωσικά πλοία και επιβάλλοντας ένα εμπάργκο στο σύνολο του ρωσικού εμπορίου.

Ο Αντρίι Σιμπίχα αναπληρωτής διευθυντής του προεδρικού γραφείου στην Ουκρανία, τόνισε σε δηλώσεις του προς την τηλεόραση, ότι οι κυρώσεις θα πρέπει να επιβληθούν, αναφορικά με την διάπραξη βιαιοτήτων από τη Ρωσία στην πόλη Μπούκα, κοντά στο Κίεβο.

Η Ρωσία δεν έχει μέχρι τώρα σχολιάσει δημόσια τις καταγγελίες. Η Μόσχα έχει προηγούμενα αρνηθεί πολλαπλώς τους ισχυρισμούς της Ουκρανίας ότι έχει στοχοποιήσει αμάχους.

Ουκρανία: Οι ρωσικές δυνάμεις δεν αποσύρθηκαν πραγματικά από το Κίεβο, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ 

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, δήλωσε σήμερα στο CNN ότι η απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων από το Κίεβο, δεν αποτελεί μία πραγματική απόσυρση, αλλά είναι κυρίως μία ανασύνταξη δυνάμεων, ενώ μπορεί να ακολουθήσουν περισσότερες επιθέσεις.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πυραυλική επίθεση στην Οδησσό- Πιθανή συνάντηση Πούτιν-Ζελένσκι (live)

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ