Κοσμος

CNN: Γιατί αλλάζει τώρα στρατηγική ο Πούτιν

Με φόντο τις σημερινές διαπραγματεύσεις στην Τουρκία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
CNN: Αποσύρει στρατό από Κίεβο και Τσερνίχιφ η Ρωσία - Γιατί αλλάζει τώρα στρατηγική ο Πούτιν
Πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας © ΕPA Pool

CNN: Η απόφαση της Μόσχας για μείωση των εχθροπραξιών σε Κίεβο και Τσερνίχιφ είναι μια σημαντική αλλαγή στρατηγικής, σύμφωνα με αξιωματούχους των ΗΠΑ.

Μετά την ανακοίνωση του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας ότι θα μειώσει δραστικά τις επιχειρήσεις στα μέτωπα του Κιέβου και του Τσερνίχιφ, οι Ηνωμένες Πολιτείες παρατηρούν ήδη αυτές τις κινήσεις να βρίσκονται σε εξέλιξη και πρόκειται για μια σημαντική αλλαγή στρατηγικής, σύμφωνα με δύο ανώτερους αμερικανούς αξιωματούχους που επικαλείται το CNNi.

Η Ρωσία αρχίζει να αποσύρει ορισμένες δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων των Τακτικών Ομάδων Ρωσικών Ταγμάτων (BTG) εγκαταλείποντας περιοχές γύρω από την ουκρανική πρωτεύουσα. Οι ρωσικές δυνάμεις υποχωρούν τώρα σε ορισμένες περιοχές του βορρά για να επικεντρωθούν στα κέρδη στο νότο και στα ανατολικά, αναφέρει το δημοσίευμα.

Οι ΗΠΑ εκτιμούν ότι η Ρωσία θα καλύψει την υποχώρηση στο Κίεβο με βομβαρδισμούς από αέρα και πυροβολικό δήλωσε ένας από τους αξιωματούχους, προειδοποιώντας ότι η Ρωσία θα μπορούσε να αντιστρέψει αυτή την κατάσταση εάν οι συνθήκες μάχης το επιβάλουν.

Κατά την εκτίμηση των Αμερικανών αξιωματούχων, δεν πρόκειται για μια βραχυπρόθεσμη προσαρμογή για ανασυγκρότηση, αλλά για μια πιο μακροπρόθεσμη κίνηση καθώς η Ρωσία αντιμετωπίζει την αποτυχία να προχωρήσει στο βορρά.

Ο αξιωματούχος είπε ότι μια συνέπεια για την οποία ανησυχούν οι ΗΠΑ είναι η διατήρηση της ενότητας των ευρωπαίων συμμάχων όσον αφορά την οικονομική πίεση και τη στρατιωτική υποστήριξη, καθώς η Ουάσιγκτον αναμένει από ορισμένους από αυτούς να πιέσουν την Ουκρανία να αποδεχθεί μια ειρηνευτική συμφωνία για τον τερματισμό των μαχών.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ