Κοσμος

O Πούτιν και το Loro Piana μπουφάν των 14.000 ευρώ

Την ώρα που η ρωσική οικονομία πιέζεται αφάνταστα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βλαντίμιρ Πούτιν, πρόεδρος της Ρωσίας © EPA/MIKHAIL METZEL   \
Βλαντίμιρ Πούτιν © EPA/PETER KLAUNZER

Βλαντιμίρ Πούτιν: Έδωσε ομιλία με ένα πανάκριβο μπουφάν που είναι υπερδιπλάσιο του μέσου μισθού των Ρώσων.

Αντιδράσεις και αρνητικές εντυπώσεις έχει προκαλέσει το πανάκριβο ιταλικό μπουφάν το οποίο αγγίζει τις 14.000 ευρώ  με το οποίο εμφανίστηκε χθες ο Βλαντίμιρ Πούτιν στη φιέστα που οργάνωσε για την επέτειο της προσάρτησης της Κριμαίας. 

Αν πιστέψουμε την Daily Mail, ο 69χρονος Πούτιν εμφανίστηκε στη σκηνή του κατάμεστου σταδίου Λουζίνσκι της Μόσχας με ένα λευκό ζιβάγκο κι ένα μπουφάν της ιταλικής φίρμας Loro Piana, που κοστίζει κάπου 1,5 εκατομμύριο ρούβλια, ποσό υπερδιπλάσιο του μέσου ετήσιου μισθού των Ρώσων την περασμένη χρονιά.

«Σήμερα (σ.σ χθες) σε μια συναυλία προς τιμήν της επετείου της προσάρτησης της Κριμαίας, ο Πούτιν φορώντας ένα πουπουλένιο μπουφάν αξίας 14.000 δολαρίων, είπε στους Ρώσους πώς οι κυρώσεις θα κάνουν τη Ρωσία ισχυρότερη και πώς ο ρωσικός στρατός θα νικήσει τον ναζισμό» ανέφερε ειρωνικά με από την πλευρά του το ουκρανικό πρακτορείο Nexta, παραθέτοντας σχετική ιστοσελίδα που πουλά το συγκεκριμένο μπουφάν. 

Την ίδια ώρα που η οικονομική κατάστασή τους έχει επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο υπό το βάρος των κυρώσεων που επέβαλε η Δύση στη Μόσχα για την εισβολή στην Ουκρανία. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ο ετήσιος πληθωρισμός στη Ρωσία επιταχύνθηκε στο 12,54 % – βάσει στοιχείων της 11ης Μαρτίου – και αναμένεται να πλήξει το βιοτικό επίπεδο υπό το καθεστώς του Πούτιν.

Η οικονομική κατάστασή τους έχει επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο υπό το βάρος των κυρώσεων που επέβαλε η Δύση στη Μόσχα για την εισβολή στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ