Κοσμος

Σάσα Βολκόφ: Ο πρώην μπασκετμπολίστας στα όπλα για την Ουκρανία

«Δεν είμαι ήρωας, απλώς επιτελώ το καθήκον μου στην πατρίδα», δηλώνει ο Σάσα Βολκόφ

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας, Σάσα Βολκόφ - Αριστερά στα γήπεδα, δεξιά στον πόλεμο στην Ουκρανία
Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας, Σάσα Βολκόφ © Twitter

Σάσα Βολκόφ: Ο πρώην μπασκετμπολίστας στα όπλα για την Ουκρανία - Οι δηλώσεις του παλαίμαχου μετά τις φωτογραφίες του με χακί που έγιναν viral στο διαδίκτυο.

Το όνομα του Σάσα Βολκόφ είναι γνωστό και στην Ελλάδα. Πριν από αρκετά χρόνια ο «γίγαντας» των 2.08 μ. είχε αγωνιστεί ως μπασκετμπολίστας στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Σήμερα, ο Ουκρανός αθλητής, έχοντας κρεμάσει τη φανέλα του, φορά τα χακί και πήρε τα όπλα για να υπερασπιστεί την πατρίδα του, την Ουκρανία, μετά την εισβολή των ρωσικών δυνάμεων. 

Πριν από λίγες ώρες κυκλοφόρησαν στα social media φωτογραφίες που τον εικονίζουν να στέκει έχοντας δίπλα του το όπλο του. Ο 57χρονος πρώην μπασκετμπολίστας θέτει τον εαυτό του στην υπηρεσία της πατρίδας του και είναι έτοιμος να πολεμήσει για αυτή, όπως και άλλοι αθλητές που εδώ και 16 ημέρες έχουν βρεθεί στην πρώτη γραμμή για να αντιμετωπίσουν τον στρατό της Ρωσίας. 

 

 

 

 

Σάσα Βολκόφ: «Δεν είμαι ήρωας, απλώς επιτελώ το καθήκον μου»

Ο Σάσα Βολκόφ μίλησε στο sport24.gr και τον Βασίλη Σκουντή για την απόφασή του να πάρει τα όπλα για να υπερασπιστεί στην Ουκρανία. Όπως είπε «απλώς επιτελώ το καθήκον μου προς την πατρίδα μου, όπως και όσο μπορώ».

«Εγώ κατοικώ μονίμως σε ένα χωριό, ονόματι Κόζιν, που βρίσκεται καμιά τριανταριά χιλιόμετρα νοτίως του Κιέβου. Δεν πήγα στην πρώτη γραμμή του μετώπου, αλλά κάθομαι μέσα στο αυτοκίνητο με το όπλο μου και περιπολώ στην περιοχή. Όπως τόσοι και τόσοι συμπατριώτες μου ανήκω στην πολιτοφυλακή και προσπαθώ να προστατεύσω το χωριό μου από τους κλέφτες, τους σαμποτέρ και όσους προσπαθούν να συλήσουν τις περιουσίες μας. Το όπλο μου δεν είναι Καλάσνικοφ, ούτε πυροβόλο. Είναι η κυνηγετική καραμπίνα μου για την οποία έχω νόμιμη άδεια. Δεν έχω πυροβολήσει κανέναν και δεν είμαι εδώ για να σκοτώσω κάποιον», είπε σε τηλεφωνική του συνομιλία με τον δημοσιογράφο του ελληνικού, αθλητικού σάιτ. 

 

Σάσα Βολκόφ: Ποιος είναι ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας - Οι σταθμοί στην καριέρα του

Ο Αλεξάντερ ή Σάσα Βολκόφ γεννήθηκε τον Μάρτιο του 1964. Είναι Ουκρανός πρώην διεθνής, με τη Σοβιετική Ένωση, μπασκετμπολίστας. Υπήρξε ένας από τους τελευταίους μεγάλους καλαθοσφαιριστές που έπαιξαν για τη Σοβιετική Ένωση. Με ύψος 2,08 μέτρα αγωνιζόταν ως πάουερ φόργουορντ και σέντερ.

Το 1986 έγινε ο δεύτερος παίκτης από τη Σοβιετική Ένωση που κλήθηκε στο ΝΒΑ. Το 1993 πήρε μεταγραφή στην Ελλάδα, όπου αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό για ένα χρόνο χωρίς να κερδίσει κάποιο τίτλο.

Alexander Volkov Panathinaikos Mix

Το 1994 πηγαίνει στον Ολυμπιακό και κερδίζει τον τίτλο του Πρωταθλήματος Ελλάδας.Το 2020 έγινε μέλος του Hall of Fame της FIBA.

Από το 2007 μέχρι το 2015 ήταν πρόεδρος της Ουκρανικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, ενώ από το 2002 υπήρξε μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ολυμπιακής Επιτροπής της Ουκρανίας. Από το 2006 μέχρι το 2014, ασχολήθηκε με την πολιτική και υπήρξε σε αρκετές περιπτώσεις βουλευτής στην Ουκρανία.

Alexander Volkov (20pts/6asts) vs. Celtics (1991)

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις           

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ