Κοσμος

Ουκρανία: Οι συγκλονιστικές στιγμές του πολέμου σε ένα βίντεο

Από τον γάμο στα χαρακώματα στο κοριτσάκι που τραγουδά στο καταφύγιο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το συγκλονιστικό βίντεο της Telegraph για τον πόλεμο στην Ουκρανία
Το συγκλονιστικό βίντεο της Telegraph για τον πόλεμο στην Ουκρανία © YouTube/The Telegraph

Ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται για 16η ημέρα. Οι Ουκρανοί συνεχίζουν να ελπίζουν για ειρήνη, δίνοντας κουράγιο ο ένας στον άλλο. Το συγκλονιστικό βίντεο.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται για 16η ημέρα. Οι βομβαρδισμοί από τη Ρωσία συνεχίζονται, την ώρα που ο ουκρανικός στρατός δεν σταματά να δίνει ηρωική μάχη στο έδαφος.

Μέσα στην καταστροφή και στο χάος, όλες αυτές τις ημέρες υπήρξαν απίστευτες στιγμές θάρρους και ελπίδας, τις οποίες κατέγραψε η κάμερα.

Από την πρώτη στιγμή η μουσική έγινε σύμβολο αντίστασης και ελπίδας για ένα καλύτερο μέλλον χωρίς πόλεμο, φόβο και αγωνία για το αύριο. Το κοριτσάκι που τραγούδησε στο καταφύγιο, μια γυναίκα που έπαιξε βιολί στο υπόγειο για να εμψυχώσει αμάχους, ο ουκρανικός εθνικός ύμνος και η «Ωδή στη Χαρά» από τη συμφωνική ορχήστρα στο κέντρο του Κιέβου, την ώρα που οι Ρώσοι περικυκλώνουν την πρωτεύουσα και στο βάθος ακούγονται εκρήξεις από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς.

Ορισμένες μόνο από τις ηρωικές και συγκινητικές στιγμές του πολέμου στην Ουκρανία, όπου οι κάτοικοι της χώρας δεν χάνουν το κουράγιο τους, ελπίζοντας ακόμη και μέσα στις σκοτεινότερες στιγμές του πολέμου ότι η ειρήνη τελικά θα επικρατήσει. Για πολλοστή φορά η ζωή αναζητά να βρει διέξοδο μέσα στον παραλογισμό του πολέμου.

Στο βίντεο που δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα «Telegraph» με συγκλονιστικές στιγμές του πολέμου στην Ουκρανία είναι και ο γάμος στα χαρακώματα, όπου γαμπρός και νύφη, με κράνη στο κεφάλι και φορώντας στρατιωτική στολή, έδωσαν όρκους αιώνιας αγάπης και πίστης.

From marriage on the frontline to violin playing in a bunker: Ukraine's moments of hope

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ