Κοσμος

Ουκρανία: Αγόρι παίζει πιάνο την ώρα της ρωσικής εισβολής (video)

Οι εικόνες από το Χάρκοβο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το αγόρι στην Ουκρανία που παίζει πιάνο σε ξενοδοχείο στο Χάρκοβο, ενώ μαίνεται ο πόλεμος
Το αγόρι στην Ουκρανία που παίζει πιάνο σε ξενοδοχείο στο Χάρκοβο, ενώ μαίνεται ο πόλεμος @wleaming/Twitter

Αγόρι στην Ουκρανία παίζει πιάνο σε ξενοδοχείο στο Χάρκοβο, την ώρα που η ρωσική εισβολή βρίσκεται σε εξέλιξη και μαίνεται ο πόλεμος. Το βίντεο.

Στην Ουκρανία το βίντεο με το αγόρι να παίζει πιάνο στο Χάρκοβο, ενώ μαίνεται ο πόλεμος, κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία συνεχίζεται, με τον ουκρανικό στρατό να δίνει μάχες σε διάφορες πόλεις της χώρας.

Το κέντρο των επιχειρήσεων έχει μεταφερθεί πλέον στην ουκρανική πρωτεύουσα. Το Κίεβο βρίσκεται σε κατάσταση πολιορκίας.

Η προέλαση των ρωσικών δυνάμεων συνεχίζεται, με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι να κηρύσσει γενική επιστράτευση και να ασκεί κριτική στη Δύση, που μοίρασε υποσχέσεις για ουσιαστική στήριξη αλλά όταν ήρθε η κρίσιμη στιγμή άφησε την Ουκρανία να πολεμήσει μόνη της τη Ρωσία.

Σε απόγνωση ο άμαχος πληθυσμός, ανάμεσά τους και παιδιά, έχει κατέβει στα καταφύγια. Στο Κίεβο ο πόλεμος έχει μεταφερθεί στην «καρδιά» της ουκρανικής πρωτεύουσας, με τον ρωσικό κλοιό να σφίγγει επικίνδυνα και πυρά να ακούγονται κοντά στη συνοικία με τα κυβερνητικά κτίρια.

Αγόρι παίζει πιάνο στο Χάρκοβο της Ουκρανίας, ενώ συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί από τη Ρωσία

Στο βίντεο που αναρτήθηκε στα social media το αγόρι παίζει πιάνο στο λόμπι του ξενοδοχείου Kharkiv Hotel στο Χάρκοβο, την ώρα που ο ρωσικός στρατός εισβάλει σε αυτήν την πόλη που βρίσκεται στα ανατολικά της Ουκρανίας.
 
Το συγκεκριμένο βίντεο ανέβηκε στο Twitter από τη σκηνοθέτη και δημοσιογράφο της Washington Post, Whitney Leaming, που καλύπτει τα γεγονότα με τον πόλεμο στην Ουκρανία.
 

Χάρκοβο, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην Ουκρανία και σπουδαίο βιομηχανικό κέντρο χάλυβα

Πριν από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία διεθνείς αναλυτές είχαν κυκλώσει στον χάρτη το Χάρκοβο, επισημαίνοντας ότι η συγκεκριμένη πόλη θα αποτελέσει έναν από τους βασικούς στόχους των ρωσικών δυνάμεων στην περίπτωση που ξεκινήσει ο ρωσο-ουκρανικός πόλεμος. Σημειώνεται ότι το Χάρκοβο:

  • Ήταν πρωτεύουσα της Ουκρανίας το χρονικό διάστημα 1919-33.
  • Βρίσκεται στην Ανατολική Ουκρανία.
  • Αποτελεί διοικητικό κέντρο της ομώνυμης περιφέρειας.
  • Έχει πληθυσμό περίπου 1,4 εκατ. κατοίκους.
  • Σημαντική βιομηχανική πόλη, θεωρείται το κέντρο του «χάλυβα» στην Ουκρανία.

Την πρώτη ημέρα της ρωσικής επίθεσης σημειώθηκε βομβαρδισμός στο Χάρκοβο. Σε αυτήν την πόλη ήταν η τραυματισμένη δασκάλα που έγινε το πρόσωπο του πολέμου στην Ουκρανία.

LIVE Οι μάχες στο Κίεβο και ο πόλεμος στην Ουκρανία

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ