Κοσμος

Ουκρανία: Η τραυματισμένη δασκάλα «καρφώνει» τον Πούτιν (video)

Η φωτογραφία της έγινε το σύμβολο του πολέμου στην Ουκρανία

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η τραυματισμένη δασκάλα στην Ουκρανία έξω από το κατεστραμμένο σπίτι της στο Χάρκοβο
Η τραυματισμένη δασκάλα στην Ουκρανία έξω από το κατεστραμμένο σπίτι της στο Χάρκοβο © Photo by Wolfgang Schwan/Anadolu Agency via Getty Images

Στην Ουκρανία η τραυματισμένη δασκάλα, σύμβολο του πολέμου με τη φωτογραφία της, στέλνει μήνυμα αντίστασης σε Πούτιν και Ρωσία. Το βίντεο με τις δηλώσεις της.

Στην Ουκρανία η δασκάλα με τα αίματα και τους επιδέσμους στο κεφάλι έχει γίνει το πρόσωπο του πολέμου. Η φωτογραφία της κάνει τον γύρο του διαδικτύου και βρίσκεται στα περισσότερα κολάζ με εικόνες για τον πόλεμο στην Ουκρανία και τη ρωσική εισβολή.

Η 52χρονη Ολένα Κουρίλο, δασκάλα στην Ουκρανία, έκανε τις πρώτες της δηλώσεις. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι είχε «φύλακα άγγελο», ο οποίος τη γλίτωσε, όταν η Ρωσία ξεκίνησε τους βομβαρδισμούς στο Χάρκοβο στην Ανατολική Ουκρανία.

Από τον βομβαρδισμό στο συγκρότημα κατοικιών δημιουργήθηκε κρατήρας πλάτους 4,5 μ. Ο ρωσικός πύραυλος έπεσε ανάμεσα σε δύο πολυκατοικίες. Και τα δύο κτίρια υπέστησαν μεγάλες υλικές ζημιές. Σε αυτήν την επίθεση στο Χάρκοβο ένα 13χρονο αγόρι ήταν ανάμεσα στους νεκρούς.

Έχοντας πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο Chuguev (περιφέρεια Χάρκοβο), η τραυματισμένη δασκάλα μίλησε σε δημοσιογράφους για τα όσα βίωσε, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα αντίστασης στον Βλαντίμιρ Πούτιν και τη Ρωσία.

H τραυματισμένη δασκάλα στην Ουκρανία εξηγεί πώς γλίτωσε από θαύμα στον ρωσικό βομβαρδισμό

Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν την προέλασή τους στην Ουκρανία, δημιουργώντας έναν ασφυκτικό κλοιό γύρω από την πρωτεύουσα Κίεβο. Ο ουκρανικός στρατός συνεχίζει να δίνει μάχη με τους «Ρώσους κατακτητές», όπως ανέφερε σε νέο του διάγγελμα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος εξέφρασε παράλληλα την πικρία του που η Δύση άφησε μόνη της την Ουκρανία απέναντι στη Ρωσία.

Η βρετανική εφημερίδα «Sun» είχε δημοσιεύσει βίντεο με τις εικόνες από τον βομβαρδισμό στο Χάρκοβο σε συγκρότημα κατοικιών: 

Civilians covered in blood as Russia bombs apartment in Ukraine

Δασκάλα στην Ουκρανία: «Ήμουν σε σοκ, δεν ένιωσα πόνο»

«Εκείνο το δευτερόλεπτο, το μόνο που σκέφτηκα ήταν: "Θεέ μου, δεν είμαι έτοιμη να πεθάνω"» είπε η Ολένα Κουρίλο. «Ήμουν σε σοκ, δεν ένιωσα πόνο» πρόσθεσε η τραυματισμένη δασκάλα στην Ουκρανία.

Όπως είπε, το σπίτι της «καταστράφηκε ολοσχερώς» από την έκρηξη. «Δεν έχουν μείνει παράθυρα, δεν υπάρχουν πόρτες. Μια πόρτα εκσφενδονίστηκε. Ακόμη και το πάτωμα διαλύθηκε τελείως» ανέφερε η δασκάλα στην περιφέρεια Χάρκοβο. Και καταλήγει: «Είμαι πολύ τυχερή. Πρέπει να έχω έναν πολύ δυνατό φύλακα άγγελο για να είμαι ακόμη ζωντανή».

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Είμαι δασκάλα, δεν θα υποταχθώ ποτέ στον Πύύτιν»

Η 52χρονη γυναίκα στην Ουκρανία ξεκαθάρισε πως «δεν πίστευε ότι θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο».

«Εγώ η ίδια είμαι δασκάλα. Μελετούσαμε την ιστορία αλλά ποτέ δεν πιστεύαμε πως αυτό θα συνέβαινε στη γη μας» ανέφερε. Παράλληλα, έδωσε την υπόσχεση ότι θα παραμείνει για να πολεμήσει, υπογραμμίζοντας: «Ποτέ, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες δε θα υποταχθώ στον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν. Είναι καλύτερα να πεθάνω.

«Θα κάνω τα πάντα για την Ουκρανία, με ό,τι μπορώ, με όση ενέργεια έχω. Θα είμαι πάντα στο πλευρό της πατρίδας μου» ξεκαθάρισε.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Στα social media ανεβαίνουν συνεχώς νέα βίντεο και εικόνες από την εμπόλεμη ζώνη και τις πόλεις όπου ηλικιωμένοι, γυναίκες και παιδιά κατεβαίνουν στα καταφύγια. Την ίδια στιγμή ραγίζει καρδιές το βίντεο με νεογνά σε αυτοσχέδιο καταφύγιο κάτω από μαιευτήριο.

LIVE o πόλεμος στην Ουκρανία και η πολιορκία στο Κίεβο

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ