Κοσμος

Νεογέννητα στην Ουκρανία σε αυτοσχέδιο καταφύγιο (βίντεο)

Τυλιγμένα σε κουβέρτες, σε αυτοσχέδια κρεβάτια, ανάμεσα σε κούτες

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νεογέννητο στην Ουκρανία σε αυτοσχέδιο καταφύγιο στην πόλη Ντνίμπρο
Νεογέννητο στην Ουκρανία σε αυτοσχέδιο καταφύγιο στην πόλη Ντνίμπρο @Twitter/New York Times

Στην Ουκρανία νεογέννητα βρίσκονται σε αυτοσχέδιο καταφύγιο κάτω από το μαιευτήριο στην πόλη Ντνίμπρο, καθώς μαίνεται ο πόλεμος. Το δραματικό βίντεο.

Νεογέννητα στην Ουκρανία μεταφέρονται σε αυτοσχέδιο καταφύγιο κάτω από το μαιευτήριο στην πόλη Ντνίμπρο, την ώρα που η ρωσική εισβολή βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Το βίντεο με τα νεογέννητα κάνει τον γύρο του διαδικτύου και αποτυπώνει με γλαφυρό τρόπο τα δεινά του πολέμου στην Ουκρανία.

Το ρωσικό πυροβολικό, μαζί με επιθετικά στρατιωτικά ελικόπτερα και μαχητικά, σφυροκοπούν θέσεις του ουκρανικού στρατού, πλήττοντας και πολιτικές δομές σε πόλεις της χώρας, όπως ανακοίνωσε το Κίεβο. Εκρήξεις και βομβαρδισμοί σημειώνονται σε πολλές πόλεις στην Ουκρανία, με τους Ρώσους να βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από το Κίεβο.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κήρυξε γενική επιστράτευση, εκφράζοντας παράλληλα την πικρία του για το γεγονός ότι η Δύση, παρά τις διαδοχικές υποσχέσεις για ουσιαστική στήριξη σε μια ενδεχόμενη πολεμική σύρραξη με τη Ρωσία, άφησε μόνη της την Ουκρανία να πολεμά τους «Ρώσους κατακτητές», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στο νέο του διάγγελμα.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νεογέννητα στο Ντνίμπρο σε αυτοσχέδιο καταφύγιο κάτω από το μαιευτήριο - Το βίντεο

Η αμερικανική εφημερίδα «The New York Times» δημοσίευσε ένα βίντεο που δείχνει μαίες να κατεβάζουν νεογέννητα σε αυτοσχέδιο καταφύγιο στην πόλη Ντνίμπρο της Ουκρανίας.

Ειδικότερα, περίπου 12 βρέφη, τα οποία βρίσκονταν στη μονάδα νεογνών, μεταφέρθηκαν εσπευσμένα σε αποθήκη στο υπόγειο του νοσοκομείου. Το Ντνίμπρο βρίσκεται στα ανατολικά της χώρας, η οποία συνεχίζει να δέχεται επίθεση από τη Ρωσία.

Νοσοκόμες διακρίνονται να φροντίζουν τα μωρά, με ορισμένα από αυτά να βρίσκονται στην αγκαλιά τους. Σε άλλο σημείο του βίντεο μαίες παρέχουν οξυγόνο σε βρέφη, τα οποία παρουσιάζουν δυσκολία στην αναπνοή. Τα μωρά είναι τυλιγμένα με κουβέρτες και ξαπλωμένα σε αυτοσχέδια κρεβάτια.

«Αυτή είναι η πραγματικότητά μας» δηλώνει για τα νεογνά στην Ουκρανία ο επικεφαλής γιατρός

«Αυτή είναι η ΜΕΘ. Σε ένα καταφύγιο. Το φαντάζεσαι» ανέφερε σε δήλωσή του στους New York Times ο Δρ. Ντένις Σούρκοφ, επικεφαλής της μονάδας νεογνών, στο Κλινικό Νοσοκομείο Παίδων της περιφέρειας Ντνιπροπετρόβσκ. Και πρόσθεσε: «Αυτή είναι η πραγματικότητά μας».

Τα μωρά μεταφέρθηκαν στο αυτοσχέδιο καταφύγιο, όταν ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν στόχους στην πόλη Ντνίμπρο την Πέμπτη (24.02). «Ήμασταν νευρικοί, πολύ μπερδεμένοι» πρόσθεσε ο 51χρονος γιατρός Σούρκοφ.

Explosion strikes near Ukrainian city of Dnipro as Russia declares war

Εν τω μεταξύ, τον γύρο του διαδικτύου κάνουν τα βίντεο που δείχνουν παιδιά στα καταφύγια, την ώρα που ο ουκρανικός στρατός συνεχίζει τις μάχες με τις ρωσικές δυνάμεις.

LIVE o πόλεμος στην Ουκρανία και η πολιορκία στο Κίεβο

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ