Κοσμος

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ακύρωσε τηλεδιασκέψεις λόγω του κορωνοϊού

Επιμένουν τα συμπτώματα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βασίλισσα Ελισάβετ
Βασίλισσα Ελισάβετ © Youtube / BBC

Βασίλισσα Ελισάβετ: Θετική στον κορωνοϊό με ήπια συμπτώματα - Γιατί ακύρωσε προγραμματισμένες τηλεδιασκέψεις

Η βασίλισσα Ελισάβετ εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ήπια συμπτώματα του κορωνοϊού, γι' αυτό και αποφάσισε να ακυρώσεις τις προγραμματισμένες της τηλεδιασκέψεις

Όπως ανακοίνωσε το Παλάτι, «καθώς η Αυτού Μεγαλειότητα εξακολουθεί να βιώνει ήπια συμπτώματα που μοιάζουν με κρυολόγημα, αποφάσισε να μην πραγματοποιήσει τις προγραμματισμένες τηλεδιασκέψεις σήμερα, αλλά θα συνεχίσει με ελαφριά καθήκοντα». Για την ώρα φαίνεται ότι το πρόγραμμά της έχει μπει στον πάγο, αφού η κατάσταση της υγείας της θα είναι εκείνη που θα δείξει αν θα της επιστρέψει να πραγματοποιήσει σειρά δραστηριοτήτων έστω και μέσω της τεχνολογίας. 

Η 95χρονη βασίλισσα Ελισάβετ βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό την Κυριακή (20/2), με πηγές του CNN να αποκαλύπτουν ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα υπήρξαν αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού στο παλάτι του Ουίνσδορ. 

Τα βρετανικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι η βασίλισσα είναι πλήρως εμβολιασμένη. Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ επιβεβαίωσαν ότι τόσο η μονάρχης, όσο και ο αείμνηστος σύζυγός της, πρίγκιπας Φίλιππος, είχαν λάβει τις πρώτες τους δόσεις εμβολίου κατά του κορωνοϊού τον Ιανουάριο του 2021. Ωστόσο, το παλάτι αρνήθηκε να αποκαλύψει οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τους επόμενους εμβολιασμούς της βασίλισσας Ελισάβετ, επικαλούμενος το ιατρικό απόρρητο.

 

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ευχές για ταχεία ανάρρωση από τον Μπόρις Τζόνσον

 

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, ανακοίνωσε την άρση των περιορισμών για τον κορωνοϊό. Ειδικότερα η Βρετανία θα καταργήσει από τις 24 Φεβρουαρίου το μέτρο της υποχρεωτικής καραντίνας για τους πολίτες που βρίσκονται θετικοί σε τεστ ανίχνευσης Covid-19.

«Μέχρι την 1η Απριλίου θα εξακολουθήσουμε να συστήνουμε στους πολίτες που βρίσκονται θετικοί σε τεστ για κορωνοϊό να παραμένουν στο σπίτι. Στη συνέχεια, όμως, θα ενθαρρύνουμε όσους εμφανίζουν συμπτώματα Covid-19 να επιδεικνύουν ατομική ευθύνη» συμπλήρωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι θα σταματήσουν οι δωρεάν μαζικές δειγματοληψίες για την ανίχνευση του κορωνοϊού, επισημαίνοντας ότι θα υπάρχει μέριμνα για όσους ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. «Από την 1η Απριλίου, όταν θα έχει τελειώσει ο χειμώνας και ο ιός θα μεταδίδεται λιγότερο εύκολα, θα σταματήσουμε τα δωρεάν τεστ για το ευρύ κοινό», δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός ευχήθηκε στη βασίλισσα Ελισάβετ ταχεία ανάρρωση από την Covid-19, υπογραμμίζοντας ότι η μόλυνσή της αποτελεί «υπενθύμιση πως ο ιός δεν έχει εξαφανιστεί».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ