Κοσμος

Bασίλισσα Ελισάβετ: Ανησυχία για την υγεία της-Ακυρώνει ακροάσεις

Νέα ανακοίνωση από το Μπάκιγχαμ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η βασίλισσα Ελισάβετ μέσα σε αυτοκίνητο κατά την τελευταία της δημόσια εμφάνιση
Βασίλισσα Ελισάβετ © EPA / NEIL HALL

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ακυρώνει προγραμματισμένες ακροάσεις - Ανησυχία για την υγεία της - Είχε βρεθεί θετική στον κορωνοϊό.

Η βασίλισσα Ελισάβετ εξακολουθεί να ακυρώνει προγραμματισμένες ακροάσεις, καθώς την ταλαιπωρούν συμπτώματα του κορωνοϊού. Πολλοί είναι εκείνοι που εκφράζουν ανησυχία για την υγεία της 95χρονης βασίλισσας.

Η βασίλισσα Ελισάβετ επικοινώνησε την Τετάρτη (23/2) με τον Βρετανό πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον, παρά το γεγονός ότι ακόμα έχει ήπια συμπτώματα κορωνοϊού, ωστόσο, η προγραμματισμένη ακρόαση ακυρώθηκε όπως αναφέρει το παλάτι του Μπάκιγχαμ. Η μονάρχης απείχε για ακόμη μία ημέρα από τα καθήκοντά της. Ήδη την Τρίτη (22/2) είχε ακυρώσει όλες τις προγραμματισμένες διαδικτυακές της συνομιλίες, με το παλάτι να επιμένει ότι συνεχίζει να ασκεί τα «ελαφρά καθήκοντα». 

Βασίλισσα Ελισάβετ: Τα «ελαφρά καθήκοντα» που ασκεί

Τα καθήκοντα πιθανόν περιλαμβάνουν την ανάγνωση κρατικών εφημερίδων, μια διαδικασία που καταλαμβάνει ένα σημαντικό μέρος της καθημερινότητας. Ακόμα ένα από τα καθήκοντα είναι η ανάγνωση εγγράφων από υπουργούς της βρετανικής κυβέρνησης και εκπροσώπους της Κοινοπολιτείας που τις στέλνουν κάθε μέρα για να τα εγκρίνει και να υπογράψει όπου χρειάζεται.

Μια πηγή κοντά στο παλάτι είπε στο CNN ότι οι περαιτέρω δεσμεύσεις της βασίλισσας την ερχόμενη εβδομάδα θα αποφασισθούν το συντομότερο, ανάλογα με την κατάσταση της υγείας της. Η ανησυχία για την υγεία της βασίλισσας επέστρεψε λόγω της προχωρημένης ηλικίας της και των θεμάτων που αντιμετώπισε πέρυσι. 

Η διάγνωση της βασίλισσας Ελισάβετ έρχεται μετά τα θετικά τεστ του γιου της πρίγκιπα Καρόλου και της δούκισσας της Κορνουάλης, Καμίλα

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και CNN

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ