Ζελένσκι: Δεν βλέπουμε ακόμη αποχώρηση ρωσικών στρατευμάτων
Επιφυλακτικός ο πρόεδρος της Ουκρανίας
Επιφυλακτικός ο Ζελένσκι - Τι λέει για την αποχώρηση ρωσικών στρατευμάτων.
Επιφυλακτικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Ουκρανίας στις πρώτες του δηλώσεις μετά τις νέες ρωσικές ανακοινώσεις για απόσυρση στρατευμάτων από την Κριμαία.
«Για να είμαι ειλικρινής, αντιδρούμε στην πραγματικότητα που έχουμε και δεν βλέπουμε ακόμη καμία απόσυρση», δήλωσε στο BBC ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, προσθέτοντας πως πιστεύει ότι «όλοι οι κανονικοί άνθρωποι περιμένουν αποκλιμάκωση».
«Όσο για την απειλή, έχω πει πολλές φορές πως είμαστε ήρεμοι σχετικά με οποιεσδήποτε απειλές, επειδή θυμόμαστε ότι όλο αυτό δεν ξεκίνησε χθες. Συμβαίνει επί πολλά χρόνια», συνέχισε ο Ουκρανός πρόεδρος.
«Όταν τα στρατεύματα αποσυρθούν πράγματι όλοι θα το δουν… αλλά προς το παρόν πρόκειται απλώς για μια δήλωση», κατέληξε ο κ. Ζελένσκι.
Να σημειωθεί ότι νωρίτερα ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, υποστήριξε ότι η Ρωσία όχι μόνο δεν μειώνει, αλλά αντιθέτως αυξάνει τις δυνάμεις της στα ουκρανικά σύνορα.
«Μένει να φανεί εάν θα έχουμε όντως απόσυρση ρωσικών στρατευμάτων. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει καμία αποκλιμάκωση στο έδαφος» δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ κατά την άφιξή του στη διήμερη σύνοδο κορυφής των υπουργών Άμυνας της συμμαχίας των 30 χωρών. «Βλέπουμε ότι έχουν αυξήσει τον αριθμό των στρατευμάτων και περισσότερα στρατεύματα είναι καθ' οδόν. Είμαστε προετοιμασμένοι για το χειρότερο», συμπλήρωσε.
NATO secretary general Jens Stoltenberg says there has been no signs of "de-escalation on the ground", adding that if anything, it appears Russia is 'continuing its military build-up'.#KayBurley: https://t.co/NElII4oNoc
— Sky News (@SkyNews) February 16, 2022
📺 Sky 501, Virgin 602, Freeview 233 and YouTube pic.twitter.com/9UCJwjf4IM
Μόσχα: Θα χρειαστούν 3 με 4 εβδομάδες για την απομάκρυνση στρατευμάτων από τα ουκρανικά σύνορα
Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θα έχουν επανέλθει στις «κανονικές» θέσεις τους στα δυτικά της Ρωσικής Ομοσπονδίας μέσα σε τρεις με τέσσερις εβδομάδες, δήλωσε ο πρέσβης της Ρωσίας στην Ιρλανδία, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.
«Αυτό που μπορώ να πω είναι, μέσα σε ίσως τρεις με τέσσερις εβδομάδες, η διάταξη των δυνάμεων στη δυτική περιφέρεια της Ρωσίας θα επανέλθει στη φυσιολογική της κατάσταση», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Διεξάγουμε προγραμματισμένες ασκήσεις με λευκορωσικές στρατιωτικές δυνάμεις. Θα τελειώσουν μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου και αυτά τα στρατεύματα θα αποσυρθούν. Μπορείτε να το ελέγξετε την ερχόμενη εβδομάδα», δήλωσε ακόμη.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι ο στενός του σύμβουλος Στίβεν Μίλερ αναλαμβάνει καθήκοντα προσωπάρχη από τη Δευτέρα
H Σάνον επιβεβαιώνει την καταγγελία της χήρας του ιδρυτή του Playboy
Μαζί με τον Έλτον Τζον και άλλους ενάγοντες αμφισβητεί την απόρριψη των αγωγών
Ο κωμικός κρίθηκε ένοχος για τέσσερα αδικήματα
Οι εμπλεκόμενοι οδηγήθηκαν στο τμήμα και τελικά συμφιλιώθηκαν
Τρεις κατοικίες στους χώρους του Ρόγιαλ Λοτζ απέφεραν έσοδα στον πρώην πρίγκιπα
Κύμα διαμαρτυριών στην Ευρώπη κατά της ραγδαίας επέκτασης της τεχνητής νοημοσύνης
Συνελήφθη ο πατέρας της δούκισσας του Σάσεξ σήμερα στη Φλόριντα
Ποια τηλεοπτικά δίκτυα μπήκαν στο στόχαστρο
Οι παλιές φωτογραφίες του ενέπνευσαν την εμφάνιση του Ρον Μπέργκαντι
Οι αρχές αναφέρουν κακομεταχείριση αλλοδαπών εργαζομένων
«Κάποιες περιοχές είναι εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας», αναφέρει
Η Βανέσα Έμντε κατηγορείται ότι παραβίασε επανειλημμένα τη συμφωνία με το κόμμα της
Ο 82χρονος Τόμας Μαρκλ συνελήφθη σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στη Φλόριντα
Η υπόθεση φαίνεται να τακτοποιήθηκε εκτός δικαστηρίων
Η φυλακή μπορεί να είναι μόνο η αρχή των συνεπειών
Τα περιθώρια πίεσης στον Τραμπ
Η γερουσιαστής αναμένεται να αναλάβει την Επιτροπή Τραπεζικών Υποθέσεων
16 τραυματίες εκ των οποίων 3 βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση - Τι εξετάζουν οι Αρχές
Έπλεε χωρίς φορτίο προς το Μπαχρέιν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.