- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Ουκρανία: Το Κρεμλίνο επιβεβαιώνει την αποχώρηση στρατευμάτων
Κατηγορεί τη Δύση για «υστερία»
Το Κρεμλίνο επιβεβαιώνει την αποχώρηση των δυνάμεων από τα σύνορα με την Ουκρανία - Τι είπε ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας.
Την έναρξη της αποχώρησης των ρωσικών δυνάμεων, που στάθμευαν κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας επιβεβαίωσε το Κρεμλίνο, κάνοντας λόγο για μια «φυσιολογική διαδικασία».
Παράλληλα, κατήγγειλε τη δυτική «υστερία» περί μιας υποτιθέμενης επικείμενης εισβολής.
«Ανέκαθεν λέγαμε πως μετά την ολοκλήρωση των ασκήσεων […] τα στρατεύματα θα επέστρεφαν στις βάσεις τους. Αυτό είναι που συμβαίνει εδώ, είναι η συνήθης διαδικασία», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ.
Russian troops head back to their permanent bases after successfully finishing military drills, Russian Ministry of Defense announces. pic.twitter.com/fBNY3t9RVb
— RT (@RT_com) February 15, 2022
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Μόσχα θα οργανώσει στο μέλλον και άλλες «ασκήσεις σε όλη τη Ρωσία» διότι «είναι δικαίωμά μας να οργανώνουμε γυμνάσια στο έδαφός μας, παντού όπου το θεωρούμε πρόσφορο».
Το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ μετέδωσε επικαλούμενο τον ρωσικό Βόρειο Στόλο πως περισσότερα από 20 πλοία της εν λόγω δύναμης άρχισαν γυμνάσια στη Θάλασσα του Μπάρεντς.
Από την πλευρά του το Reuters σημειώνει πως οι ασκήσεις στα ύδατα της Αρκτικής, ανάμεσα στη Ρωσία και τη Νορβηγία, εντάσσονται στα ευρύτερα γυμνάσια που δημιούργησαν φόβους στους Δυτικούς και ιδιαίτερα στις ΗΠΑ ότι η Μόσχα μπορεί να εισβάλει στην Ουκρανία.
Στις σημερινές δηλώσεις του ο Πεσκόφ κατήγγειλε μια «εκστρατεία χωρίς απολύτως κανένα προηγούμενο η οποία έχει στόχο να προκαλέσει εντάσεις».
«Είναι το είδος της υστερίας που δεν βασίζεται σε τίποτε», δήλωσε.
Νωρίτερα η Ρωσία διέταξε να επιστρέψουν στις βάσεις τους μονάδες ανεπτυγμένες κοντά στα ουκρανικά σύνορα.
«Οι μονάδες της νότιας και δυτικής στρατιωτικής περιοχής, αφού ολοκλήρωσαν τα γυμνάσιά τους, έχουν ήδη αρχίσει (…) να επιστρέφουν στους στρατώνες τους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ιγκόρ Κονατσένκοφ, εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας. Η ανακοίνωση αυτή αποτελεί την πρώτη ένδειξη υποχώρησης της Μόσχας στην κρίση με τη Δύση που ξεκίνησε στα τέλη του 2021.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέα στοιχεία αποκαλύπτουν την έκταση της επίθεσης στα συστήματα ψύξης
O πρόεδρος ωστόσο υπεραμύνεται της επιλογής του
Η οικονομική παρέμβαση έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για το κόμμα
Δεν έχει γίνει γνωστό πώς τραυματίστηκε ο 56χρονος ράπερ
O πρόεδρος είχε αποκαλέσει τον Τίλις «γκρινιάρη» και «loser»
Μετέδωσαν το περιστατικό ζωντανά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο επενδύσεων, από την Ευρώπη-Φρούριο σε μια Μεσόγειο συνεργασίας
«Το να ζητάς να πληρωθείς δεν είναι διαφθορά» - Οι εξηγήσεις για τα ιδιωτικά αεροσκάφη
Κατηγορούν τον αμερικανικό κολοσσό ότι παραβίασε την ευρωπαϊκή νομοθεσία για τα προσωπικά δεδομένα
Οι επιθέσεις στις ψηφιακές υποδομές της Yandex ανοίγουν ένα νέο μέτωπο στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία
Φωτιές και καταστροφή τροφίμων
Εκατομμύρια άλλαξαν ιδιοκτησία στα χαρτιά, έγγραφα πλαστογραφήθηκαν - Τι απαντά ο Ρώσος ολιγάρχης
Η υπόθεση άρχισε μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου 2023
Οι πίνακες βρέθηκαν πίσω από ψεύτικο τοίχο
Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν μέχρι στιγμής άγνωστα
Δυσαρέσκεια στον Λευκό Οίκο μετά τα δημοσιεύματα για φερόμενη ανάρμοστη συμπεριφορά και πολυτελή δώρα
Η συμφωνία των ΗΠΑ με τη Ρωσία για το ντίζελ δεν αλλάζει τον σχεδιασμό της ΕΕ
Το μεγαλύτερο πακέτο μέτρων της ΕΕ θέτει στο στόχαστρο την παραγωγή βαλλιστικών πυραύλων
Τα βίντεο με κύματα να σφυροκοπούν και να διαλύουν κατοικίες
Το χρηματικό έπαθλο που θα λάβουν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.