- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ουκρανία: Το Κρεμλίνο επιβεβαιώνει την αποχώρηση στρατευμάτων
Κατηγορεί τη Δύση για «υστερία»
Το Κρεμλίνο επιβεβαιώνει την αποχώρηση των δυνάμεων από τα σύνορα με την Ουκρανία - Τι είπε ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας.
Την έναρξη της αποχώρησης των ρωσικών δυνάμεων, που στάθμευαν κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας επιβεβαίωσε το Κρεμλίνο, κάνοντας λόγο για μια «φυσιολογική διαδικασία».
Παράλληλα, κατήγγειλε τη δυτική «υστερία» περί μιας υποτιθέμενης επικείμενης εισβολής.
«Ανέκαθεν λέγαμε πως μετά την ολοκλήρωση των ασκήσεων […] τα στρατεύματα θα επέστρεφαν στις βάσεις τους. Αυτό είναι που συμβαίνει εδώ, είναι η συνήθης διαδικασία», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ.
Russian troops head back to their permanent bases after successfully finishing military drills, Russian Ministry of Defense announces. pic.twitter.com/fBNY3t9RVb
— RT (@RT_com) February 15, 2022
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Μόσχα θα οργανώσει στο μέλλον και άλλες «ασκήσεις σε όλη τη Ρωσία» διότι «είναι δικαίωμά μας να οργανώνουμε γυμνάσια στο έδαφός μας, παντού όπου το θεωρούμε πρόσφορο».
Το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ μετέδωσε επικαλούμενο τον ρωσικό Βόρειο Στόλο πως περισσότερα από 20 πλοία της εν λόγω δύναμης άρχισαν γυμνάσια στη Θάλασσα του Μπάρεντς.
Από την πλευρά του το Reuters σημειώνει πως οι ασκήσεις στα ύδατα της Αρκτικής, ανάμεσα στη Ρωσία και τη Νορβηγία, εντάσσονται στα ευρύτερα γυμνάσια που δημιούργησαν φόβους στους Δυτικούς και ιδιαίτερα στις ΗΠΑ ότι η Μόσχα μπορεί να εισβάλει στην Ουκρανία.
Στις σημερινές δηλώσεις του ο Πεσκόφ κατήγγειλε μια «εκστρατεία χωρίς απολύτως κανένα προηγούμενο η οποία έχει στόχο να προκαλέσει εντάσεις».
«Είναι το είδος της υστερίας που δεν βασίζεται σε τίποτε», δήλωσε.
Νωρίτερα η Ρωσία διέταξε να επιστρέψουν στις βάσεις τους μονάδες ανεπτυγμένες κοντά στα ουκρανικά σύνορα.
«Οι μονάδες της νότιας και δυτικής στρατιωτικής περιοχής, αφού ολοκλήρωσαν τα γυμνάσιά τους, έχουν ήδη αρχίσει (…) να επιστρέφουν στους στρατώνες τους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ιγκόρ Κονατσένκοφ, εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας. Η ανακοίνωση αυτή αποτελεί την πρώτη ένδειξη υποχώρησης της Μόσχας στην κρίση με τη Δύση που ξεκίνησε στα τέλη του 2021.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οργή στους κόλπους της ρωσικής ελίτ
Ακροδεξιός βουλευτής κατήγγειλε «γενοκτονία» στη Μέση Ανατολή - Σφοδρές αντιδράσεις
Άδεια έρευνας από το υπουργείο Εσωτερικών - Καταγγελίες για χρήση δημοτικών οχημάτων
Μεταπολεμική αποστολή για την ασφάλεια ναυσιπλοΐας χωρίς εμπόλεμα μέρη και αμερικανική διοίκηση
Η ηθοποιός υποστήριξε πρόσφατα ότι είχε πέσει θύμα σεξουαλικής επίθεσης από την τραγουδίστρια
Στήριξη στην Έτα από την Ουνιόν Βερολίνου, απέναντι σε επιθέσεις και αμφισβήτηση στα social media
Πάνω από 80 γυναίκες έχουν κατηγορήσει τον πρώην μεγιστάνα του κινηματογράφου για σεξουαλική επίθεση από το 2017
Το Τελ Αβίβ θέλει έλεγχο της περιοχής και αφοπλισμό της Χεζμπολάχ
Σκέψεις για αναστολή δράσης της ICE στο Μουντιάλ – Αντιδράσεις από ομοσπονδίες και Κογκρέσο
Το δυστύχημα σημειώθηκε σε λέβητα εργοστασίου
Η πρώτη αποστολή του διεθνή οργανισμού από την έναρξη της σύγκρουσης
Έσπασαν στερεότυπα, ξεπέρασαν εμπόδια και απέδειξαν ότι το μέλλον ανήκει σε όσους τολμούν να ονειρεύονται
Οι αμυντικές δαπάνες αυξάνονται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, φτάνοντας τα 270 δισ. λίρες φέτος
Η κυβέρνηση εγκρίνει θανάτωση έως 80 ζώων λόγω κινδύνων για ανθρώπους και βιοποικιλότητα
Ακολουθούν Ντουμπάι και Τόκιο
Το πλοίο αναχώρησε με τους μισούς επιβάτες και χωρίς φορτηγά και ΙΧ
Ο τελευταίος μεγάλος γύρος απολύσεων έγινε το 2023
Ο ανήλικος που έκανε μόνος του το ταξίδι, συνελήφθη από τη σουηδική αστυνομία
Μεγάλος απόντας η Χεζμπολάχ
Η σημαία ήταν βυζαντινή με σχήμα δικέφαλου αετού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.