Κοσμος

Κρίση στην Ουκρανία: Ολοκληρώθηκε η επικοινωνία Μπάιντεν - Πούτιν

Μέχρι στιγμής δεν έχει διαρρεύσει τι ακριβώς συζήτησαν οι δύο άνδρες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συνάντηση Πούτιν - Μπάιντεν
Συνάντηση Πούτιν - Μπάιντεν © EPA/PETER KLAUNZER

Ολοκληρώθηκε η επικοινωνία του Τζο Μπάιντεν με τον Βλαντιμίρ Πούτιν - Στο επίκεντρο η ουκρανική κρίση.

Μια ώρα διήρκησε η επικοινωνία του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν με τον Ρώσο ομόλογο του Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Η ασφαλής κλήση μεταξύ του προέδρου Μπάιντεν και του Ρώσου προέδρου Πούτιν τελείωσε στις 12.06 τοπική ώρα στην Ουάσινγκτον (19:06 ώρα Ελλάδας)», δήλωσε αξιωματούχος μετά την πολυαναμενόμενη αυτή συνομιλία.

Μέχρι στιγμής, καμία από τις δύο πλευρές δεν έχει διαρρεύσει τι ακριβώς συζήτησαν οι δύο ηγέτες.

Κρίση στην Ουκρανία: Για περισσότερη από μια ώρα μίλησαν Πούτιν - Μακρόν

Νωρίτερα, ο Ρώσος πρόεδρος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν. Η διάρκεια του εν λόγω τηλεφωνήματος διήρκησε 90 λεπτά. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Ελιζέ, ο πρόεδρος της Γαλλίας είπε στον Βλαντίμιρ Πούτιν ότι ένας «ειλικρινής διάλογος δεν είναι συμβατός με μια (στρατιωτική) κλιμάκωση» στα ουκρανικά σύνορα. Πηγές από το Παρίσι πάντως, τονίζουν ότι δεν υπήρξε υπόνοια ότι ο Ρώσος πρόεδρος σχεδιάζει να εισβάλει στην Ουκρανία.

«Δεν βλέπουμε καμία ένδειξη σε αυτά που λέει ο πρόεδρος Πούτιν ότι πρόκειται να προχωρήσει στην επίθεση», δήλωσε Γάλλος αξιωματούχος.

«Είμαστε ωστόσο εξαιρετικά προσεκτικοί και σε εγρήγορση ως προς τη ρωσική (στρατιωτική) στάση προκειμένου να αποφύγουμε το χειρότερο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο αξιωματούχος της γαλλικής προεδρίας.

Παράλληλα το Ελιζέ ανακοίνωσε ότι ο Εμανουέλ Μακρόν επανέλαβε στον Βλαντίμιρ Πούτιν την «αποφασιστικότητα (των Δυτικών) να αντιδράσουν», σε περίπτωση στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ