- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μπάιντεν: Η εισβολή στην Ουκρανία θα σήμαινε άσκοπους θανάτους
«Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ δεν αποτελούν απειλή για τη Ρωσία. Η Ουκρανία δεν απειλεί τη Ρωσία»
Η εισβολή στην Ουκρανία θα σήμαινε «άσκοπους θανάτους και καταστροφή», είπε σε μήνυμα του ο Τζο Μπάιντεν στον Βλαντιμίρ Πούτιν.
Για «άσκοπους θανάτους και καταστροφή» έκανε λόγο ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, σε μήνυμα που απηύθυνε προς τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, στον οποίο έκανε ακόμα μία έκκληση να μην κάνει πράξη την εισβολή στην Ουκρανία.
Σε τηλεοπτικό διάγγελμά του, ο Μπάιντεν ανέφερε πως οι ΗΠΑ εκτιμούν ότι 150.000 ρώσοι στρατιώτες είναι συγκεντρωμένοι κοντά στα ουκρανικά σύνορα. Διευκρίνισε πως αν και οι αναφορές για απόσυρση ορισμένων ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων είναι καλοδεχούμενες, παραμένουν ανεπιβεβαίωτες, υποστηρίζοντας ότι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία παραμένει πιθανή.
Εάν η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί της είναι έτοιμοι να απαντήσουν με την επιβολή οικονομικών κυρώσεων και διεθνούς απομόνωσης στη Μόσχα.
Πολλά από τα σχόλια του Μπάιντεν απευθύνονταν ξεκάθαρα στον Πούτιν, ο οποίος αξίωσε το ΝΑΤΟ να μην αποδεχτεί την Ουκρανία ως μέλος του και να σταματήσει την επέκτασή του προς ανατολάς.
«Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ δεν αποτελούν απειλή για τη Ρωσία. Η Ουκρανία δεν απειλεί τη Ρωσία. Ούτε οι ΗΠΑ ούτε το ΝΑΤΟ έχουν πυραύλους στην Ουκρανία. Ούτε έχουμε σχέδια να τους αναπτύξουμε εκεί. Δεν στοχεύουμε τον λαό της Ρωσίας. Δεν επιδιώκουμε να αποσταθεροποιήσουμε τη Ρωσία», είπε ο Μπάιντεν.
Ο Αμερικανός πρόεδρος απευθύνθηκε επίσης στον ρωσικό λαό, λέγοντας: «Προς τους πολίτες της Ρωσίας: δεν είστε εχθροί μας και δεν πιστεύω ότι επιθυμείτε έναν αιματηρό, καταστροφικό πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας».
Προειδοποίησε πως το κόστος της ενδεχόμενης εισβολής θα ήταν «τεράστιο» για τη Ρωσία. «Ο κόσμος δεν θα ξεχνούσε πως η Ρωσία επέλεξε τους άσκοπους θανάτους και την καταστροφή», είπε ο Μπάιντεν.
Ο πρόεδρος Μπάιντεν τόνισε ότι οι ΗΠΑ δεν επιδιώκουν απευθείας σύγκρουση με τη Ρωσία και ότι Αμερικανοί στρατιώτες δεν θα πολεμήσουν στο έδαφος της Ουκρανίας. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι εάν η Ρωσία επιτεθεί σε Αμερικανούς στην Ουκρανία, «θα απαντήσουμε δυναμικά».
Προειδοποίησε επίσης τη Μόσχα εναντίον κυβερνοεπιθέσεων, λέγοντας «εάν η Ρωσία επιτεθεί στις ΗΠΑ ή τους συμμάχους μας με ασύμμετρα μέσα, όπως οι αποδιοργανωτικές κυβερνοεπιθέσεις κατά εταιρειών ή κρίσιμων υποδομών μας, είμαστε έτοιμοι να ανταποδώσουμε».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούντια Σέινμπαουμ συνέστησε ψυχραιμία στους κατοίκους
Η υπόθεση αφορά την έκρηξη που σημειώθηκε στις 30 Ιουνίου σε πολυκατοικία
Το υπουργείο Άμυνας των Φιλιππίνων χαρακτήρισε το βίντεο ως «περιφρονητική προπαγάνδα»
Ο υγειονομικός συναγερμός ξεκίνησε στις αρχές Μαΐου
Ποιες είναι οι επιλογές του προέδρου των ΗΠΑ
Προειδοποίηση για τσουνάμι – Πιθανότητα να πληγούν παράκτιες περιοχές
Η ανακοίνωση της κεντρικής στρατιωτικής διοίκησης των ΗΠΑ
«Θα προσπαθήσουμε ξανά την επόμενη εβδομάδα», λέει ο Έλον Μασκ
Η ανάρτησή της συγκέντρωσε εκατοντάδες μηνύματα στήριξης από φίλους και συναδέλφους
Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε Ελ Σλαβαδόρ και Γουατεμάλα
Κυβερνητικός ανασχηματισμός από τον Ζελένσκι εν μέσω πολέμου
«Να έχετε εμπιστοσύνη στον γαλλικό λαό», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας
Ο συλληφθέντας έχει ομολογήσει το αδίκημα - Σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα
Η ορμητική ροή του νερού προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στην περιοχή
Ως γνωστόν οι δημοσιεύσεις του έχουν επανειλημμένα επηρεάσει τις χρηματοπιστωτικές αγορές
«Μειώστε την κατανάλωση ρεύματος»
Στο οκτάγωνο βρέθηκαν ο «Αετός» και ο «Ταυρομάχος», δύο ρομπότ T800 της κινεζικής EngineAI
Ο Ίλια Ρεμέσλο συνελήφθη ως ύποπτος για διάδοση ψευδών πληροφοριών σχετικά με τον στρατό
Υποστήριξε ότι η χώρα ακολούθησε «λανθασμένη πορεία» από τη δεκαετία του 1980
Η χώρα μας συμπεριλαμβάνεται στα 13 κράτη-μέλη που πέτυχαν βελτίωση σε όλες τις συστάσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.