Κοσμος

Στη Γερμανία oι πρώτοι Αμερικανοί στρατιώτες με εντολή Μπάιντεν

Θα αναπτυχθούν στην Ανατολική Ευρώπη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αμερικάνικα τεθωρακισμένα στην Πολωνία
Αμερικάνικα τεθωρακισμένα στην Πολωνία © EPA

Στη Γερμανία έφθασαν οι πρώτοι Αμερικανοί στρατιώτες. Με εντολή Μπάιντεν ενισχύονται με στρατό από τις ΗΠΑ χώρες του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη.

Οι πρώτοι Αμερικανοί στρατιώτες που θα ενισχύσουν τους συμμάχους του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη, εν μέσω της συσσώρευσης ρωσικών δυνάμεων κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας, έφθασαν στη Γερμανία, όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Διοίκηση του Αμερικανικού Στρατού (EUCOM).

«Στρατιώτες από το 18ο Αερομεταφερόμενο Σώμα αφίχθησαν στο Βισμπάντεν» δήλωσε εκπρόσωπος της EUCOM σε ανακοίνωση που εκδόθηκε.

Και συμπλήρωσε πως θα εγκατασταθούν στη Γερμανία για να υποστηρίξουν 1.700 αλεξιπτωτιστές που πρόκειται να αναπτυχθούν στην Πολωνία.

«Πρόκειται για τους πρώτους από τους 2.000 στρατιώτες που θα έρθουν στην Ευρώπη, μετά την ανακοίνωση του Πενταγώνου για τη μετακίνηση επιπλέον δυνάμεων από τις ΗΠΑ στην Ευρώπη για την υποστήριξη των συμμάχων μας στο ΝΑΤΟ», αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Την Τετάρτη έγινε γνωστό ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα στείλει και άλλα στρατεύματα στην Ανατολική Ευρώπη, τα οποία και θα αναπτυχθούν σε Πολωνία και Ρουμανία, προκειμένου να προστατεύσουν την Ανατολική Ευρώπη από μία πιθανή «διάχυση» της κρίσης στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το αμερικανικό Πεντάγωνο, μία ομάδα περίπου 1.000 στρατιωτικών θα μεταφερθούν από το Βίλσεκ της Γερμανίας στη Ρουμανία. Παράλληλα περίπου 1.700, κυρίως από την 82η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία, θα σταλούν από το Φορτ Μπραγκ της Βόρειας Καρολίνας στην Πολωνία. Επιπλέον 300 στρατιωτικοί από το Φορτ Μπραγκ πρόκειται να μετακινηθούν στη Γερμανία.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ