Κοσμος

Ο Λευκός Οίκος ευχαριστεί τον Τραμπ που είναι υπέρ των εμβολίων

«Αν κάνεις το εμβόλιο, είσαι προστατευμένος» είπε ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ντόναλντ Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ © EPA Pool

Την ευγνωμοσύνη του στον τέως πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε ο Λευκός Οίκος επειδή έκανε την αναμνηστική δόση του εμβολίου για την Covid-19.

«Αυτοί που ασθενούν βαριά και πηγαίνουν στο νοσοκομείο είναι αυτοί που δεν κάνουν το εμβόλιο», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ σε συνέντευξη που παραχώρησε στη συντηρητική παρουσιάστρια Κάντανς Όουενς. «Αν κάνεις το εμβόλιο, είσαι προστατευμένος».

Ως γνωστόν στις ΗΠΑ το μεγαλύτερο ποσοστό ανεμβολίαστων είναι ψηφοφόροι του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, οι οποίοι μάλιστα είναι και οι πιο σθεναροί υποστηρικτές θεωριών συνομωσίας. Μόνο το 62% των Αμερικανών έχει εμβολιαστεί πλήρως, ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά μεταξύ των αναπτυγμένων χωρών, εν μέρει λόγω της «αντίστασης» ορισμένων Ρεπουμπλικάνων στην εκστρατεία του προέδρου Τζο Μπάιντεν.

«Είμαστε ευγνώμονες που ο τέως πρόεδρος έκανε την αναμνηστική δόση και είμαστε επίσης ευγνώμονες που ξεκαθάρισε σε μια πρόσφατη συνέντευξη ότι [τα εμβόλια] λειτουργούν και είναι ασφαλή», είπε η Τζεν Ψάκι, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου. 

Ο πρώην πρόεδρος αποκάλυψε ότι είναι εμβολιασμένος κατά του κορωνοϊού και με την αναμνηστική δόση, κατά την διάρκεια του The History Tour με τον πρώην παρουσιαστή του Fox News, Μπιλ Ο’ Ράιλι.

«Τόσο ο πρόεδρος όσο κι εγώ είμαστε εμβολιασμένοι», είπε ο δημοσιογράφος και στη συνέχεια ρώτησε τον πρόεδρο των ΗΠΑ αν έχει κάνει την αναμνηστική δόση και εκείνος απάντησε καταφατικά. «Κι εγώ» είπε ο Μπιλ Ο’ Ράιλι και κάποιοι από το κοινό άρχισαν να γιουχάρουν. «Μη, μη, μη» είπε επανειλημμένα ο Ντόναλντ Τραμπ στον κόσμο κουνώντας το χέρι του, ενώ σημείωσε ότι αντιδρούσε «μια πολύ μικρή ομάδα». 

Στο παρελθόν είχε αποδοκιμαστεί σε μια συγκέντρωση του Αυγούστου στο Cullman της Αλαμπάμα, αφού προέτρεψε τους υποστηρικτές του να εμβολιαστούν. «Πιστεύω απόλυτα στις ελευθερίες σας», είπε τότε. «Πρέπει να κάνεις αυτό που πρέπει να κάνεις. Αλλά σας συνιστώ να κάνετε τα εμβόλια. Το έκανα. Είναι καλό!»

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ