Κοσμος

Βέλγιο: Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα της νέας μετάλλαξης

Η γυναίκα ήταν ανεμβολίαστη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
H παραλλαγή της Μποτσουάνα έφτασε στην Ευρώπη – Bρέθηκε θετικό κρούσμα στο Βέλγιο
Αεροδρόμιο © Artur Tumasjan/Unsplash

Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα της νέας Αφρικανικής μετάλλαξης (Μποτσουάνα) στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στο Βέλγιο.

Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα της νέας Αφρικανικής μετάλλαξης (Μποτσουάνα) στην Ευρώπη. Πρόκειται για γυναίκα που επέστρεψε στο Βέλγιο από την Αίγυπτο.

Σύμφωνα με τον γιατρό Μαρκ Βαν Ρανστ, το εργαστήριο του οποίου συνεργάζεται στενά με την αρχή δημόσιας υγείας Sciensano, τα συμπτώματα εμφανίστηκαν στη γυναίκα στις 22 Νοεμβρίου, ενώ το δείγμα της μαζί με ένα άλλο ήταν υπό ανάλυση ως ύποπτα.

 

 

Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία, η γυναίκα ήταν ανεμβολίαστη και δεν είχε διαγνωστεί στο παρελθόν με κορωνοϊό. 

Το νέο παραλλαγμένο στέλεχος του ιού, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Μποτσουάνα, ονομάζεται B.1.1.529. Ο βασικός προβληματισμός προκαλείται από το γεγονός ότι διαθέτει μια πρωτεΐνη ακίδα, η οποία διαφέρει πάρα πολύ από αυτήν που είχε το αρχικό στέλεχος του κορωνοϊού -εξέλιξη που θα μπορούσε να επηρεάσει την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

Στην Ευρώπη η Κομισιόν παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Μποτσουάνα της Αφρικής και στα γειτονικά της κράτη και εξετάζει τα πρώτα μέτρα. Ήδη, όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν η Κομισιόν θα προτείνει να σταματήσουν προσωρινά οι αφίξεις ταξιδιωτών από τη Νότια Αφρική. Σημειώνεται ότι η Βρετανία έχει επιβάλλει απαγόρευση πτήσεων από τη Νότια Αφρική, τη Ναμίμπια, την Μποτσουάνα, την Ζιμπάμπουε, το Λεσότο και το Εσουατίνι σε μια προσπάθεια να μην «ταξιδέψει» η νέα επικίνδυνη μετάλλαξη κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο και την υπόλοιπη Ευρώπη.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ