- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα της νέας Αφρικανικής μετάλλαξης (Μποτσουάνα) στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στο Βέλγιο.
Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα της νέας Αφρικανικής μετάλλαξης (Μποτσουάνα) στην Ευρώπη. Πρόκειται για γυναίκα που επέστρεψε στο Βέλγιο από την Αίγυπτο.
Σύμφωνα με τον γιατρό Μαρκ Βαν Ρανστ, το εργαστήριο του οποίου συνεργάζεται στενά με την αρχή δημόσιας υγείας Sciensano, τα συμπτώματα εμφανίστηκαν στη γυναίκα στις 22 Νοεμβρίου, ενώ το δείγμα της μαζί με ένα άλλο ήταν υπό ανάλυση ως ύποπτα.
Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία, η γυναίκα ήταν ανεμβολίαστη και δεν είχε διαγνωστεί στο παρελθόν με κορωνοϊό.
Το νέο παραλλαγμένο στέλεχος του ιού, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Μποτσουάνα, ονομάζεται B.1.1.529. Ο βασικός προβληματισμός προκαλείται από το γεγονός ότι διαθέτει μια πρωτεΐνη ακίδα, η οποία διαφέρει πάρα πολύ από αυτήν που είχε το αρχικό στέλεχος του κορωνοϊού -εξέλιξη που θα μπορούσε να επηρεάσει την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.
Στην Ευρώπη η Κομισιόν παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Μποτσουάνα της Αφρικής και στα γειτονικά της κράτη και εξετάζει τα πρώτα μέτρα. Ήδη, όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν η Κομισιόν θα προτείνει να σταματήσουν προσωρινά οι αφίξεις ταξιδιωτών από τη Νότια Αφρική. Σημειώνεται ότι η Βρετανία έχει επιβάλλει απαγόρευση πτήσεων από τη Νότια Αφρική, τη Ναμίμπια, την Μποτσουάνα, την Ζιμπάμπουε, το Λεσότο και το Εσουατίνι σε μια προσπάθεια να μην «ταξιδέψει» η νέα επικίνδυνη μετάλλαξη κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο και την υπόλοιπη Ευρώπη.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο πόλεμος στην Ουκρανία μέσα από τα μάτια ενός ανθρώπου που αγαπά την Ελλάδα
Εξαγγελία-μαμούθ ύψους 1,3 τρισ. δολαρίων εν μέσω οικονομικής πίεσης λόγω Ιράν
Γιατί ο τραγουδιστής τις τελευταίες ώρες δέχεται άγρια κριτική για το σχέδιο που φιγουράρει πάνω σε εισιτήρια συναυλιών του
Ο πρώτος Έξαρχος μετά από 300 χρόνια, που έμεινε στο Κίεβο από την πρώτη μέρα του πολέμου, μιλάει στην Athens Voice
Ο φωτορεπόρτερ που πηγαίνει εκεί όπου μόλις έπεσε ο πύραυλος μιλάει στην Athens Voice
Μια χώρα που μαθαίνει να ζει ανάμεσα στον πόλεμο, την εξάντληση και την επιμονή να συνεχίσει
Την αποκαλούσε σε συνομιλίες με άλλους άνδρες - πελάτες «νεκρό κρέας»
Τι γίνεται όταν το ακροατήριο δεν ακούει να μιλάνε τη γλώσσα του;
Eνώ η σύγκρουση έχει πλέον μπει στον έβδομο μήνα
Παραμένουν στη φυλακή των ΗΠΑ
Όσα δήλωσε ο Νορβηγός πρωθυπουργός Γιόνας Γκαρ Στέρε στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο
Toν έχουν καταγγείλει η θετή κόρη του, η σύζυγός του, η πεθερά του, η κουνιάδα του και μία φίλη του ζευγαριού
Η υπηρεσία θα συνδέεται με το Facebook και το Instagram
Ο βιοχάκερ επιχειρηματίας που θέλει να πατάξει τον θάνατο στο πιο αλλόκοτο πείραμα με τη σύντροφό του, Κέιτ Τόλο
Παρουσιάστηκε ο Νόμος για την Οικονομικά Προσιτή Στέγαση από την Κομισιόν
2,7 δισ. ευρώ διαχειρίζεται ο μεγαλοεπενδυτής Κρις Ρόκος, ο οποίος αποφάσισε να μεταφέρει τη φορολογική του έδρα στην Ελλάδα
Με αφορμή τον θάνατο ενός εγκληματία πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία και την πολιτική αποσιώπησης
Ποιες βασιλικές οικογένειες δίνουν το παρών
Περισσότεροι από 46.000 Νορβηγοί πέρασαν μπροστά από το φέρετρό του τις τελευταίες ημέρες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.