Κοσμος

Eπέστρεψε στα καθήκοντά της η Βασίλισσα Ελισάβετ

Μετά από τη σύσταση των γιατρών για ξεκούραση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
 Η βασίλισσα Ελισάβετ επέστρεψε στις επίσημες υποχρεώσεις της, αφότου οι γιατροί της συνέστησαν να ξεκουραστεί
Βασίλισσα Ελισάβετ -© EPA

Η βασίλισσα Ελισάβετ επέστρεψε στις επίσημες υποχρεώσεις της από τότε που γιατροί της συνέστησαν να ξεκουραστεί και αφότου νοσηλεύτηκε.

Η βασίλισσα Ελισάβετ συναντήθηκε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης με νέους πρέσβεις στη Βρετανία, στις πρώτες επίσημες υποχρεώσεις της από τότε που γιατροί της συνέστησαν να ξεκουραστεί και αφότου χρειάστηκε να περάσει μία νύχτα στο νοσοκομείο την περασμένη εβδομάδα.

Η 95χρονη Ελισάβετ πραγματοποίησε τις ακροάσεις μέσω τηλεδιάσκεψης, από το κάστρο του Ουίνσδορ, τον βασικό πλέον τόπο κατοικίας της. Κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής συνάντησης οι πρεσβευτές της Νότιας Κορέας Γκουν Κιμ και της Ελβετίας Μάρκους Λάιτνερ επέδωσαν τα διαπιστευτήριά τους, όπως έγινε γνωστό από το παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Ήταν η πρώτη επίσημη δημόσια εμφάνισή της από τις 19 Οκτωβρίου και αφότου ακύρωσε, μία ημέρα μετά, μια επίσκεψη στη Βόρεια Ιρλανδία, με τους γιατρούς της να της συστήνουν ανάπαυση. Κατόπιν, την περασμένη εβδομάδα η βασίλισσα πέρασε τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη στο νοσοκομείο, επισήμως για «προκαταρκτικές» εξετάσεις.

Το γεγονός ότι το παλάτι του Μπάκιγχαμ καθυστέρησε να αποκαλύψει τη νοσηλεία της, την πρώτη της από το 2013, προκάλεσε ερωτήματα και επικρίσεις για την έλλειψη διαφάνειας εκ μέρους του παλατιού.  Πριν λίγο καιρό, η Βασίλισσα εμφανίστηκε σε επίσημη δέσμευση, κρατώντας το μπαστούνι της. Η τελευταία φορά που η Βασίλισσα Ελισάβετ είχε ανάλογο μπαστούνι ήταν την περίοδο 2003-2004, όταν είχε νοσηλευτεί και είχε υποβληθεί σε εγχείρηση στο δεξί της γόνατο.

Η Ελισάβετ αναμένεται στη Σύνοδο του ΟΗΕ για το Κλίμα (COP26) στις αρχές της επόμενης εβδομάδας στη Γλασκόβη, στη Σκωτία.


Τέλος τα μαρτίνι για τη βασίλισσα Ελισάβετ 

Οι γιατροί της Ελισάβετ Β΄ της συνέστησαν να σταματήσει να πίνει αλκοόλ ενόψει του εορτασμού της πλατινένιας επετείου της στις 6 Φεβρουαρίου 2022 – η εκδήλωση που σηματοδοτεί τα 70 χρόνια της ως βασίλισσας του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Αλκοόλ τέλος», δήλωσε μια πηγή στο Vanity Fair. «Οι γιατροί της θέλουν να βεβαιωθούν ότι είναι όσο το δυνατόν πιο υγιής», πρόσθεσε.

To ίδιο περιοδικό γράφει ότι, μέχρι τις πρόσφατες ιατρικές συμβουλές, η βασίλισσα έπινε ένα ποτό «τα περισσότερα βράδια» – συνήθως ένα ποτήρι γλυκό κρασί με δείπνο και στη συνέχεια συχνά ένα dry μαρτίνι τα βράδια, καθώς και περιστασιακά ένα ποτήρι κρασί πριν τον ύπνο. Έχει επίσης αναφερθεί ότι η βασίλισσα αγαπάει το βερμούτ Dubonnet και αλλά και το τζιν.

«Η βασίλισσα έχει πει να εγκαταλείψει το βραδινό της ποτό, το οποίο είναι συνήθως μαρτίνι», είπε οικογενειακός φίλος στο περιοδικό. «Δεν είναι πραγματικά μεγάλη υπόθεση γι' αυτήν, δεν είναι μεγάλη οπαδός του ποτού, αλλά φαίνεται άδικο το γεγονός ότι σε αυτή τη φάση της ζωής της πρέπει να εγκαταλείψει μία από τις ελάχιστες απολαύσεις της».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ